Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford transit

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

ford transit

Poruka od nidbox » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 15:55h

Pozdrav svim clanovima. Ja sam Danijel i aleksandrovca. Imam problem sa jednim ford tranzitom 2.5 td `99god.
Naime doticni je igraviran na 240km/h a nece da predje 140km/h. Da napomenem, motor je u perfektnom stanju do tih 140 stigne ko od sale ali tu je kraj. Motor je mnogo bucan, stavljao sam ga na diagnostiku i pri toj brzini je negde od prilike max broj obrtaja pa je zato valjdar i bucan. Sumnjam da je zamenjem menjac posto je sve ostalo perfektno na autu. Da li je neko imao slicna iskustva pa da mi kaze sta je uradio ili dali neko zna oznaku menjaca za ovaj tranzit pa da ga kupim?

Ovo se oduzi ali sam hteo da budem sto jasniji.

Unapred hvala! :blink:

nidbox

Re: ford transit

Poruka od nidbox » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 15:57h

jos nesto, transiti 2.0 benzinci su izgravirani 140km/h, zato sumnjam da je u pitanju on!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:16h

140 sa matorim dizelom kombijem, brate oces ti banku da pljackas stim, zezam se, da je benzinac ne bi presao 90 sa njim, ja sam na gnjofu imao menjac od benzinca, jakkkooo kratak, gde sam dizelom isao 2 sa menjacom od benzinca pa i 4. ako ti je lakse :(

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 18:38h

To je max brzina za 2.5 td
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

nidbox

Poruka od nidbox » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 21:38h

Nemoj mi reci da je 140km/h max? Znas li da kombi izgleda kao da je juce izasao iz fabrike i unutra i spolja i motor i sve, lik je u inostranstvu i cuva ga maximalno. razocaralo me skroz ova iformacija. sto na tabli onda pise 240km/h, cemu? jedino da probam neki 6-obrzinac da montiram.

nije bitna brzina brate, bitno je da nije u max broj obrtaja i da nije toliko bucan kad covek izadje na autoput.njemu i netreba vise od 140km, ni sad ga ne vozi toliko. samo da rastereti motor. zato pitam dali neko nije imao slicnu stvar ili da nije pakovao drugi menjac. posto su menjaci kod njih u 80% slucajeva isti.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 21:46h

prate vozis kombi, ja vozio novog wv kedija 140 jedva, koji kombi ide 200, jedino neki nov nabudzen, i od novih idu 170 max

nidbox

Poruka od nidbox » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 23:06h

burazeru, ja imam ford tranzit 2.0 benzinac i to 92. ja sam iz aleksandrovca, dodji kod mene da probamo mog tranzita koji je 140 izgraviran da vidis da ce maltene da poklopi 140. prosle godine sad isao za bg da uzmem drugaru skuter sa njim 130 sam ga vozio ko od sale. Tranziti svi imaju brze diferencijale. ne razumes ti mene sta ja hocu. necu ja da ide brze nego da rasteretim motor. a garant da moze da izdrzi vecu brzinu od 140 ovaj dizel. jer on dotle ide bez problema i stabilan je kao da vozis putnicki auto, samo nece dalje.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 5. nov. 2012. u 23:13h

Slikaj nam obe VIN pločice pa ćemo ti reći koji je menjač u njemu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

nidbox

Poruka od nidbox » sreda, 7. nov. 2012. u 14:10h

Vin plocice? Mislis na plocice na kojima je broj sasije?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 7. nov. 2012. u 14:11h

Baš tako. VIN = Vehicle identification number = Identifikacioni broj vozila -- iliti, po srpski, broj šasije.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » sreda, 7. nov. 2012. u 14:26h

Pa sasvim normalno da ne ide brže,meni Boxer 2,5tdi koji ima full remontovan motor neće preko 130. Ni sanitet Jumper 2,2HDi 2008 god neće preko 150,a malo stariji 2004god 2,2hdi jedva stigne do 140km/h
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

nidbox

Poruka od nidbox » petak, 9. nov. 2012. u 14:11h

Nije mogao ovaj prijatelj da slika plocice ali mi je poslao podatke, pa ako nesto znaci....
Ford transit 150 2.5 td 74KW/100PS putnicki kombi
WF0 HXX GBV HXE5 7994
MOTOR 4EC sa elektronskom pumpom i pedalom.

dali neko prema ovome moze da mi kaze (code) seriski broj menjaca?

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » petak, 9. nov. 2012. u 23:01h

140km ti je dobra max brzina. Za max brzinu kod tvog transita ti nije bitan menjac koliko prenosni odnos u diferencijalu. Postojala su tri tipa MT75 menjaca za transita sto se tice prenosnih odnosa. Ako me secanje ne vara oni su imali istu 4tu i 5tu brzinu. Razlike su postojale u prve tri. Ako hoces da ti transit ide brze treba da u tovj menjac stavis 5tu brzinu iz Ford Scorpia sa MT75 menjacem i to ne iz bilo kog Skorpija (trebalo bi daje iz 2.5 diesel). Drugi nacin je da nadjes srce od "brzeg diferencijala". Posto je tvoj transit FT150 reklo bi se da je on bas predvidjen za vucu tereta, ili veceg broja putnika tako da je verovatnije da nemas bas najbrzi diferencijal koji se ugradjivao u transite. Ali se nikad ne zna posto je kupac novoga transita mogao kao dodatnu opremu da trazi prenosni odnos u diferencijalu koji mu je odgovarao od ponudjenih. Znaci ostaje ti mogucnost stavljanja brzeg diferencijala. Jos jedna mogucnost je stavljanje guma koje imaju veci obim, tu bi isto dobio na povecanju max brzine.
Inace neki transiti sa tom varijantom "Di" motora (ti imas Lucasovu pumpu) mogu da postignu max brzinu 150km. Posto je kod tebe kilometar sat izgraviran na 240km, postoji mogucnost da je stavljen iz Mondea. U cilju ugradnje obrtomera u transita stavljali su instrument table iz Mondea.
Taj motor je najbolji koji moze da bude za tvog transita sve dok su mu pumpa i dizne ispravni, i naravno dok pali zimi.

Code serijski broj menjaca ti je na menjacu-bela nalepnica, ako je neko nije skinuo. Na diferencijalu imas plocicu (ako je neko nije skinuo) procitaj prenosni odnos na njoj i sve ce ti se kazati.

nidbox

Poruka od nidbox » subota, 10. nov. 2012. u 11:50h

Hvala puno na informacijama. :beer: Reci mi koliko ide taj scorpion, to je isti menjac (uzdizni menjac i motor) dali moze ceo ili samo 5-a? Bitno mi je samo da mu pri toj brzini od 130 smanjim broj obrtaja, da ga rasteretim i da nije bucan. Covek putuje sa njim po 2000km kad dolazi kuci, mnogo bi mu znacilo. Nego ima sad jedan problem, na nalepnici pise 98VT 7003 CA a na bloku menjaca 98VT 7006 CA. Jel to tako treba? :/

nidbox

Poruka od nidbox » subota, 10. nov. 2012. u 12:00h

Sad sam se cuo sa likom. Na zadnjem dekliju menjaca ima i oznaka 88VT-7K400-AA, to je oznaka zadnjeg deklija. Ali kad to ukucan na netu vidim da sa tim codom su menjaci sa trnzita od 51kw a ovaj je 74kw. Dali nema tu neke razlike? Ustvari ti si mi i rekao da tu stavim od scorpiona tj. 5-u.

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 10. nov. 2012. u 18:50h

Ne mozes da iskoristis ceo menjac od Scorpia, vec samo njegovu 5-tu brzinu, koja je "brza" od transitove. Znaci neko mora da ti prepakuje menjac. Ima ovde ko zna to da uradi, samo je pitanje da li ti se to isplati.
Ovi kodovi koje si naveo su sa kucista menjaca. Nije ti bitno koji ti je od 3 vrste prenosnih odnosa MT75 maenjaca u tvom menjacu posto je svima 5ta brzina ista. Kada hoces da vozis 130km ti uvek vozis u 5toj brzini, a ona je ista kao sto rekoh kod svih transita mk3, mk4, mk5 koji su nosili menjac kao tvoj.
Problem tog kombija kojeg si naveo je sto ti je prenosni odnos u diferencijalu 5.14. To se vid iz tvog broja sasije. Isto kao sto se vidi da ti je originalna boja bela i da je vozlo napravljeno u aprilu '99 god.
Znaci ako stavis diferencijal sa prenosnim odnosom 4.1 obavio si stvar.
Maximalnu brzinu vozila dobijas tako sto max broj obrtaja motora delis sa odnosom pete brzine, pa ponovo delis sa odnosom u diferencijalu i mnozis sa obimom tocka. Problem je sto se kod tebe deli sa 5.14, pa na posletku ispadne manja max brzina nego da se deli sa 4.1 (ako bi imao diferencijal sa prenosnim odnosom 4.1).
Ti motori su bucni jer nemaju pretkomoru za sagorevanje. I oni ce biti bucni i kada se ovi duratorq TDCI koji su u novijim transitima, vise ne budu culi :)

nidbox

Poruka od nidbox » utorak, 13. nov. 2012. u 22:02h

ok. hvala druze na informacijama. javi cu se kad budem nesto odradio sa rezultatima. thumbsuph :clap:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“