Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Poruka
od m_peki » subota, 8. sep. 2012. u 22:03h
Jutros krenuo na posao i ucini mi se kao da mi nesto smrducka. Obzirom da nemam poverenja u sopstveno culo mirisa, reko aj pricinjava mi se nesto ili smrdi auto ispred mene na semaforu. Veceras krenem kuci , kad ono opet isto. Otvorim haubu a poklopac ventila zamascen ni sam nemam pojma kako. Auto radi lepo, nema sustanja u voznji vuce normalno cak ni creva nisu zamascena. Pre neki dan sam proveravao ulje i zakleo bih se da je sve bilo uredno i cisto a evo kako sad izgleda.
picture hosting
Tako da ako neko ima ideju sta bi moglo biti neka kaze ili koja creva da proverim.
-
djole fiesta
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
Poruka
od djole fiesta » subota, 8. sep. 2012. u 23:53h
To ti je malo izbacilo na (valjda) se zove PCV ventil. Tu na poklopcu ima krug i na njemu ima mala rupica koja ima veze sa uljnim parama iz kartera (valjda nekakav odušak). Zaokružio sam na slici.
Ona ne bi smela da bude zagušena. Izbacio je i i po ivici tog kruga i to sam označio.
Meni se to dešavalo na focusu kada mi je ulje na maksimumu a vozim po brdovitom terenu i kad ga baš ganjam. Dešavalo se i na fiesti pa mi neki majstor taj ventil skroz zamazao onim silikonom a ja sam skinuo jer piše da zagušenje tog ventila utiče na perfomanse. E sad ne znam valjda, taj ventil možda može i da crkne a ja nisam majstor. Mislim da nije stvar za sekiraciju al opet nisam siguran...
-
m_peki
Poruka
od m_peki » nedelja, 9. sep. 2012. u 09:13h
Imao sam pae zustrijih dodavanja gasa tog jutra a jos je bio i hladan. Nadam se da mu nije nista. Sad cu to da operem pa cu videti da li se ponavlja.
-
RedMan
- Član foruma od: utorak, 29. maj 2012. u 20:40h
Poruka
od RedMan » nedelja, 9. sep. 2012. u 12:44h
To se isto i meni desava,obrisem poklopac,posle 2-3 dana opet,uglavnom se desava kada malo zustrije vozim auto!!!!
-
m_peki
Poruka
od m_peki » utorak, 18. sep. 2012. u 19:42h
Nemam pojma kako ovo nisam do sada primetio
picture hosting
images
Ako neko ima ideju kako se ovo desilo molim da me prosvetli. Ili jos bolje kako ovo da saniram pogotovo ako budem morao da zalivam - varim.
-
goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Poruka
od goja » utorak, 18. sep. 2012. u 22:24h
ma gumu i vecu podlosku pod sraf i gotovo...
-
djole fiesta
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
Poruka
od djole fiesta » utorak, 18. sep. 2012. u 22:35h
Neko je malo žešće stegao šraf ( a legura Al, možda čak i greška u livenju)... Uzmi to odmasti i popuni pukotinu tečnim metalom, nema tu pritiska i nije neka temperatura...
-
Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Poruka
od Markedjani » utorak, 18. sep. 2012. u 22:37h
cenim da ima da se nađe kod sime i gileta neki tddi sa havarijom a ispravnom deklom
Mislim čisto da ne budžiš i praviš još veći cirkus.
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
m_peki
Poruka
od m_peki » utorak, 18. sep. 2012. u 23:24h
Pa pojuricu po otpadima pre nego sto krenema da budzim, nego me zanima kako je ovo puklo kad taj sraf nije diran od kada je auto kod mene.
-
m_peki
Poruka
od m_peki » subota, 22. sep. 2012. u 08:55h
Imao ja. Zamenjen kod Gagija a nemam pojma sto je pukao.