napon na diznama
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 74
- Član foruma od: subota, 17. jan. 2009. u 14:42h
napon na diznama
Da li nego zna kako se meri, i koliki je napon na diznama za scorpio 2.9i v6 12ventila.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: napon na diznama
Па то је струји импулс дужине око 3 мили секунде на леру , а напон је 12 волти . Е сада , шта може неки безвезе унимер да прикаже када је напон тако кратко траје , то нема појма
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Ne moze nista. Vreme propagacije mora biti duze da bi mogao registrovati impuls. Mozda neki frekvenc metar ili osciloskop
-
ZAR ne moze da blinka le dioda?
- van
- VIP
За 3 хиљадита дела секунда и да блинкне , диода твоје око може да региструје тек око 30 милисекунди .Филмске слике се се мењају на 50 милисекунди ,па ти и не видиш да се мењају , него једну континуалну слику . Види се млаз који направе дизне 

-
Nema signala na 3 dizne. Posto su kod njega jedan izlaz(zica) iz pcm na tri dizne, znaci jedan blok ne radi, drugi radi ,i vuce ostala tri klipa. jel neko otvarao pcm , popravljao?
- van
- VIP
Провери да ли има +12 на теим џековима , када даш контакт . Ако има , или је жица која шаље сигнал од рачунара негде у прекиду или је гекнуо драјвер
-
ima +12v na kontaktu, signal mase nema. a, sta je drajver?
-
- Poruka: 125
- Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h
Ako nisi proverio zicu od dizne do kompa proveri je obavezno hoce da istruli tj sve zice hoce da istrule oko motornog prostora. Retkost je da je crko pcm al sve je moguce. Ako ti treba komp pusti mi pp da te uputim koga da pitas 

-
Zice sam skoro promenio, a auto na benzin vec duze radi ovako. Jel neko zna koji deo u pcm je odgovoran za impulse. Hladnih lemova nema , jer sam to prelemio, i pinove konektora sam skoro prelemio , a kada cimam konektor ipak se ugasi. Jedino da su se zabice u konektoru razlokale. Ali to po meni nije uzrok sto nema signala. Jer nekada bi proradile , i te dizne kada mrdam konektor od pcm.
ZNam ja da pcm retko crkava. Kada su na mom scorpio se zice od tfi prespojile ,jer im se izolacija zica raspala, i tako je auto maltretiran da upali par dana, pcm je izdrzao i radio normalno jos dve godine.
ZNam ja da pcm retko crkava. Kada su na mom scorpio se zice od tfi prespojile ,jer im se izolacija zica raspala, i tako je auto maltretiran da upali par dana, pcm je izdrzao i radio normalno jos dve godine.
-
nisam upucen pa da pitam jel ti imas plin na kolima i koji je u pitanju ako imas
-
Krsma-XR3i piše:nisam upucen pa da pitam jel ti imas plin na kolima i koji je u pitanju ako imas
Ima plin, isparivac sistem. Ja mislim da je brc u pitanju, na plin radi super.
-
dal si proveravao zice ili djek ne znam tacno kako su ti odradili to al mislim na deo instalacije tamo gde se preseca kada prebacis na plin.
-
Krsma-XR3i piše:dal si proveravao zice ili djek ne znam tacno kako su ti odradili to al mislim na deo instalacije tamo gde se preseca kada prebacis na plin.
Ima emulator za dizne , sa originalnim dzekovima. Proverio direktno, isto stanje. Ja se pitam imali na forumu neko ko je imao ovakav problem sa kompjuterom, i da li je uspeo da ga popravi.
-
nikako da nadjem br od coveka koji zna te kompove za forda samo tako popravlja ih zmurecki ,cim nadjem pusticu ti br ako do tad nista ne uradis.
-
Ok, i za druge trebace taj majstor. A, malo sam otisao na selo drugim autom, pa necu nista raditi na scorpiju jedno deset dana.
Pozdrav
Pozdrav