Agregat za Ford Focus dizel
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: subota, 14. jul 2012. u 13:19h
Agregat za Ford Focus dizel
Drugari,
posjedujem Ford Focus ZX5, 2.0 130 ks,automatik. E sad,razmisljam o stavljanju dizel agregata.Moze li mi ko reci,koji motor pasuje,moze li se upakovati ovaj mjenjach( automatik 4 brzine) i da li se moze ova klima ukomponovati?
Unaprijed zahvaljujem na savjetima!
posjedujem Ford Focus ZX5, 2.0 130 ks,automatik. E sad,razmisljam o stavljanju dizel agregata.Moze li mi ko reci,koji motor pasuje,moze li se upakovati ovaj mjenjach( automatik 4 brzine) i da li se moze ova klima ukomponovati?
Unaprijed zahvaljujem na savjetima!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Agregat za Ford Focus dizel
ne bi trebalo da budzis dizel i benzinski menjac bilo automatic ili manuelni i ovako, mogao bi kod nekog na otpadu da kupis sve a to da prodas znaci da doplatis, idu i amortizeri i trap ali i delovi enterijera, ispod haube ide bas sve sa dizela, neznam koliko se to isplati, sobzirom da je fokus to godiste cena
....

Poslednja izmena: darko darko, na dan subota, 14. jul 2012. u 14:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ugradi plin..
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
jos jedan + ili prodaj pa kupi drugi...
- popovicvl
- Poruka: 5666
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Dok ne ugradis dizel motor min 1000 E (macka u dzaku) + ruke XXX E + menjac XXX E + prateca instalacija + pitaj qrac sta jos = min 2000 eura.
Daj bre druze cemu sve to. Ugradi krsteni plin i uzivaj, ili prodaj to vozilo pa dodaj za drugog Focusa.
Daj bre druze cemu sve to. Ugradi krsteni plin i uzivaj, ili prodaj to vozilo pa dodaj za drugog Focusa.
-
Ovako: vozim ga na USA table,ne isplati mi se da ga registrujem...trosi: grad 15ak litara,otvoreno 7,5...predlazete mi plin?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jasta, a nama da uvezes neku cokoladnu sa papirima.. 

-
Samo bez papira.... 

- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Hocu ja bez papira 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Ajde prvo da vidimo sto da radim sa autom...
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Pa ako imas para za bacanje i dovoljno zivaca, ja ti najtoplije preporucujem da ugradis dizel motor, a ako nemas, onda plin.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
-
A sto mislite o stavljanju manuelnog mjenjaca? Pretpostavljam da bi mi to smanjilo potrosnju na meni prihvatljiv nivo... Imate li znanje koji mjenjac moze da pasuje u amerikanca?
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
ako umesto AT menjaca ubacis MT menjac taj motor nikad nece raditi normalno.ugradnjom plina prepolovices potrosnu u parama.
-
Dragane,hvala na odgovoru. Dacu sebi malo slobode,pa cu da pitam: zasto mislis da na MT motor nece raditi normalno kada ga i fabrika pravi sa MT? Igrom slucaja,nisam mogao da biram pa sam uzeo automatik. E sad,taj automatik je dobar,ali za Ameriku i njihove puteve. Za Crnu Goru mi ne odgovara,jer ima 4 brzine,i gdje sa drugim autom idem 5-om sa njim idem 3-om i sl...
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
ma radit će dobro, al nije to to.. imaš puno stvari za prepravljanje. osim getribe i ručice, trebaš ubacit kuplung, povadit instalaciju od auto getribe, spajat komp na dijagnostiku da zna na čeg vozi..
i još moraš nać manualnu getribu koja se ugrađivala na taj model. ako staviš neku drugu sa drugačijim omjerima, dobit ćeš ili nervoznu životinju koja ubrzava samo tako (ali nema krajnju brzinu) ili ljeno đubre koje neide s mjesta, al zato na autoputu može nabit brzinu..
i još moraš nać manualnu getribu koja se ugrađivala na taj model. ako staviš neku drugu sa drugačijim omjerima, dobit ćeš ili nervoznu životinju koja ubrzava samo tako (ali nema krajnju brzinu) ili ljeno đubre koje neide s mjesta, al zato na autoputu može nabit brzinu..
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
@amerikanac
Ne diraj ništa, ako ti auto treba i van CG onda ćeš samo da pukneš ogromu količinu para sa sumnjivim ishodom. Ako ti ne treba, otarasi ga se i kupi normalan auto. Ti Focus amerikanci ionako nisu bili nizašta osim kao jeftin prevoz u Americi. Održavati i zezati se sa jednim takvim ovde je noćna mora.
Ne diraj ništa, ako ti auto treba i van CG onda ćeš samo da pukneš ogromu količinu para sa sumnjivim ishodom. Ako ti ne treba, otarasi ga se i kupi normalan auto. Ti Focus amerikanci ionako nisu bili nizašta osim kao jeftin prevoz u Americi. Održavati i zezati se sa jednim takvim ovde je noćna mora.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
U sustini,ja taj auto i ne vozim puno. Godisnje oko 5000 km. Presao je 58 000 MILJA, spolja po neka ogrebotina,unutra bukvalno nov. U Americi su djelovi za njega smijesno jeftini,pa mi drug posalje sto god treba. Dakle,odrzavanje mi nije nocna mora,ali me nervira mjenjaaaach 

Poslednja izmena: BojanM, na dan ponedeljak, 16. jul 2012. u 12:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju.