Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 tddi, svakakve "muke" :)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

zMajushka
Poruka: 39
Član foruma od: nedelja, 10. jun 2012. u 19:37h

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 15:55h

Evo narode, otvorih ipak novu temu, možda je tako najlakše, meni sigurno, a verovatno i onima koji bi me savetovali. Administratori će bolje znati gde da je premeste ili na koje tačno teme da me upute, pa ovo ovde slobodno brišite/zaključajte, verovatno ponavljam nečiju priču :/
Imam focusa 1.8 tddi, nešto više ukratko napisah juče u delu za predstaavljanje članova, pa da se ne ponavljam i oko toga. U poslednjih mesec dana imam neki osećaj da sa autom nešto nije u redu, ali ne mogu da definišem tačno šta. Početkom juna mu je otišla vodena pumpa i neko crevo uz nju, to je menjano i od tad imam utisak da se auto čudno ponaša (napominjem, možda je to samo moj trip od opšte panike da se autu nešto ne desi jer na nešto nisam obratila pažnju :doh: )
Stalno pratim temperaturu motora, kazaljkica je na sredini, ne prelazi preko toga. Nemam slike trenutno, uslikaću ga uskoro, ali mi posuda za antiftiz čudno izgleda (kao da ima crni talog,ili tako nešto). Paničila sam da se pomešalo sa uljem :D Reče drug da otvorim i pogledam ima li ulja na površini, pogledala sam i bistra roze boja je (makar onaj površinski deo koji vidim). Nisam sigurna kako je posuda pre crkavanja v.pumpe izgledala.
Takođe otkako je došao od majstora tripujem da troši više goriva i s vremena na vreme trokira - kad krene malo na uzbrdicu, makar i minijaturnu, ponekad se zaglupi, ja stiskam gas a on ništa :shok: i tu se ja zbunim i dok skontam šta se dešava, posle par sekundi on nastavi normalno da vuče :haha: kažu da treba da sipam neki aditiv, da se "produvaju" dizne (valjda se tako kaže :D ) od lošeg goriva. Drug mi reče neki Wynn roze, pa bih volela da čujem i šta vi preporučujete.
Juče se iz čista mira aktivirao fabrički alarm po prvi put (a da sam ja to čula), trebalo mi je par sekundi da skontam da svira moj auto, izašla na terasu, nigde žive duše, nešto je i kiša počela, pomislila sam da su deca udarila loptom ili tako šta ali nikog nije bilo. Sišla dole, oko auta sve u redu. A sećam se da mi je majstor rekao nešto tipa - fabrički alarm postoji, ali aktivira se tipa kad ti polome prozor ili tako nešto :wtf:
Centralna brava je vremenom počela da zeza, ima više kombinacija šta s čim (ne) radi, ispisaću vam to ako nekog bude zanimalo da čuje šta je.
Izlupali su ga sirotog zimus na parkingu po onom ledu sign0007 , samo sam zaticala pukotine, tako da su mu branici bezveze, a ja ništa nisam kriva :'( Kažu to može nečim da se prikrpi, ali u to se ne razumem, tako da sumnjam da bih umela da uradim sama - ali čuvam deliće :) Ja sam ga jedino ogrebala sa strane jednom kad je iz čista mira skočio zid na mene dok sam izlazila s parkinga mrgreen :ozid: Ne znam jel sam skinula boju auta ili zida :) pa ako znate kako da probam sama da nešto čačnem a da ne zeznem :) nemam para da ga stalno vozikam kod majstora i stvarno bih da naučim da uradim ono što sama mogu da uradim (a da, npr, ne odletim u vazduh naglo otvarajući posudu za antifriz :D)
I imam još trista pitanja ali će me izbaciti s foruma ako budem nastavila da pišem ovolike postove :D Pozdrav adminima :clap:
Hvala vam unapred, nadam se da ćete imati vremena i volje da mi date neki savet kako da budem od koristi ;)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Re: Ford Focus 1.8 tddi, svakakve "muke" :)

Poruka od Cedo » utorak, 12. jun 2012. u 16:01h

Lep ti je ovaj referat :D coveku lakse kad se izjada :D teraj fordaca kod cika Dragomira da mu da bonu :D ...
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 16:07h

Nemam sad zaista para osim za hitne stvari, pa se zato jadam... :'(

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 12. jun 2012. u 16:16h

Hitno je da mu se uspostavi dijagnoza, da posle ne bi kostalo mnoogo vise, to bar nece boleti ;) .. ako vec planiras mozes sipati ovako nesto http://www.wynns.rs/index.php?id=52 ali daleko je to od carobne vodice :/ ..

Slika

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 16:21h

Da, taj mi je preporučio drugar za prvu pomoć. To sam i htela da pitam oko dijagnostike - da mi preporučite gde bih mogla da to odradim i kako se kreću cene (što će usloviti kada ću da odradim :D) - a htela sam u svakom slučaju da ga vozim na to. Kontam da je ta dijagnostika važna :) Majstor mi je posle velikog servisa na moje pitanje kakav je auto rekao "bio je malo zapušten, ali sad je sve ok, teraj". .

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 12. jun 2012. u 16:23h

Gde ga odrzavas?

Slika

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 16:25h

Ginko servis, gore iznad Žarkova, tu mi reče drug da odem, on godinama održava automobile kod njega (a majstor je specijalizovan za Ford, tako mi rekoše). Tražila sam majstora na preporuku, da ne idem baš kod bilo koga...bar majstor može da ti uzme pare ni za šta kad ne znaš :D
* sve što sam pomenula je rađeno kod ginka
Poslednja izmena: zMajushka, na dan utorak, 12. jun 2012. u 16:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 12. jun 2012. u 16:27h

Ginko, to bese onaj caj :D , jel ima on dijagnostiku, koliko uzima.. http://www.fordclubserbia.org/forum/sea ... words=8056 zvrcni pa ugovori..

Slika

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 12. jun 2012. u 16:45h

I moja preporuka. Idi sto pre mozes do dragomira da pogleda i uradi diagnostiku. :)

Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21572
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 12. jun 2012. u 16:49h

zMajushka piše:Ginko servis, gore iznad Žarkova, tu mi reče drug da odem, on godinama održava automobile kod njega (a majstor je specijalizovan za Ford, tako mi rekoše). Tražila sam majstora na preporuku, da ne idem baš kod bilo koga...bar majstor može da ti uzme pare ni za šta kad ne znaš :D
* sve što sam pomenula je rađeno kod ginka
Evo ja sam sa ceraka i ne znam za tog "ginka" :D

Elem treba otici kod pravog majstora za ford iliti u RSD Ford u Pinosavi (gore pomenuti dragomir)... da te ne bi levatili kojekakvi "majstori" ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 12. jun 2012. u 16:52h

Sad procitah da su ti sipali 10w40 ulje. Trebalo bi 5w30.

Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 16:53h

Možda se sam servis i ne zove tako, ne znam, majstor Vladu zovu Ginko :D nije na ceraku baš, između ceraka belih voda, od žarkova produžiš putem 56ice, pa levo, vidi se s puta.
Važi, zvaću čim stignem, nadam se da nije neka preterana cena za vršenje dijagnostike ;) tražih Dragomirovu adresu na plaplusu i ne nađoh tu ulicu..
A za ulje, šta da mu radim, nisam znala. To valjda nije tako strašno? Kad bude mali servis sipaćemo to koje treba :)

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 12. jun 2012. u 17:02h

Ima u gugla https://maps.google.rs/maps?q=RSD+Ford& ... 16&iwloc=A zovni, mozda se i iznenadis .. Nije strasno, samo vrati na 5w30..

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 12. jun 2012. u 17:47h

zMajushka piše:Možda se sam servis i ne zove tako, ne znam, majstor Vladu zovu Ginko :D nije na ceraku baš, između ceraka belih voda, od žarkova produžiš putem 56ice, pa levo, vidi se s puta.
G.A.G.A.?
Slika

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 12. jun 2012. u 17:52h

Kad si vec krenula trasom 56 preko ibarske, nastavi do obilaznice, pa do Pinosave. Stvarno ce te najmanje boleti glava. :)

A nesto mi se cini da bi mu malo prijalo da se produva, kad tako zna da trokira.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 22:13h

totti piše:
zMajushka piše:Možda se sam servis i ne zove tako, ne znam, majstor Vladu zovu Ginko :D nije na ceraku baš, između ceraka belih voda, od žarkova produžiš putem 56ice, pa levo, vidi se s puta.
G.A.G.A.?
Da znam, napisala bih :) ali nije ni najvažnije sad to, šta je uradio uradio je (auto je polovan, možda taj majstor siroma' nije ništa kriv :/ ). Činjenica je da nisam radila dijagnostiku, ali razmišljala sam o tome, evo sad razmišljam još više :) i kad mi čika iz pinosave kaže koliko naplaćuje dijagnostiku to će odrediti i datum iste :) obzirom da sam kod Kluza, obilaznica mi je preko sveta, mislim da ću ići preko Avale, mada nikad nisam prolazila tim putem...

totti

Poruka od totti » utorak, 12. jun 2012. u 22:21h

Koliko ja znam, Dragomir ne naplaćuje dijagnostiku. Al' sačekaj da se on javi i potvrdi thumbsuph
A i nije baš čika :D
Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 12. jun 2012. u 22:23h

063-8056-422
jos jedna preporuka za gosn gagija, ovo je njegov telefon. Ulje je pogresno, moze da ima uticja na rad turbine, al to je najbolje dragomir da pogleda sve sto nevalja......

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 12. jun 2012. u 22:34h

to samo u grandu uzmu 20e za dijagnosikovanje necega sto sam vec znao (da mi gori check lampica zbog egr-a i da mi fali tecnosti za soferku) :D

zMajushka

Poruka od zMajushka » utorak, 12. jun 2012. u 22:41h

totti piše:Koliko ja znam, Dragomir ne naplaćuje dijagnostiku. Al' sačekaj da se on javi i potvrdi thumbsuph
A i nije baš čika :D
ako je tako onda idem čim pre! (ako ne zalutam gore po Avali :D) dobro, onda bata Dragomir mrgreen

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 12. jun 2012. u 23:06h

nekako smo svi navikli na Gagi. :D Pozovi ga u toku dana, dogovorite se, i odes pravo tamo. A nije ga tesko naci. Kad sam ga prvi put trazio, iz prve sam nasao.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

totti

Poruka od totti » utorak, 12. jun 2012. u 23:28h

Pa da ga je baš lako naći prvi put... :ne:
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Ford Focus 1.8 tddi, svakakve

Poruka od Vladan » utorak, 12. jun 2012. u 23:30h

milan_gt piše:to samo u grandu uzmu 20e za dijagnosikovanje necega sto sam vec znao (da mi gori check lampica zbog egr-a i da mi fali tecnosti za soferku) :D
Ja sam pitao skoro u Grandu, i rekli mi, otprilike, "EUR40, ali bolje nemoj, ionako nece nista da pokaze".

A Pinosavu sam nasao iz prve. Adresu na Garminu.

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 12. jun 2012. u 23:31h

zMajushka piše: dobro, onda bata Dragomir mrgreen
nesto mi se javlja :wub:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

djole fiesta
Poruka: 111
Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h

Poruka od djole fiesta » utorak, 12. jun 2012. u 23:31h

Nije tvom focusu ništa nemoj džaba da se sekiraš... Možda filter nafte... Neće njemu dijagnostika ništa da pokaže...
To što imaš crni talog, to bolja pumpa, pa isprala sistem a možda ti i posuda prljava od ranije... ako je isti nivo rozi antifriza sve je ok!
Alarm neće da se upali bez veze, unutra ima senzore pokreta a za svaka vrata i haubu senzore pritiska... Eto uđi u kola zaključaj se i maši ručicama pa će da se upali... Jedino ako si zaboravila kucu ili macu u kolima...
A ako si promenila filter nafte na servisu onda kad ideš uz brdo prebaci u nižu brzinu i stisni gas. Ja imam druga kome niko nije rekao na obuci da uz brdo treba prebaciti u nižu brzinu jer živimo u ravničarskom kraju...
Focus tddi ti je žiškica od auta i na njemu nema šta da se pokvari, kakve dizne i aditivi kad guta ložiku bez problema...

Da se ja pitam, ja tu ništa ne bi diro... thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“