Nema varnice na dva kabla
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 29. jan. 2011. u 16:50h
Nema varnice na dva kabla
Imam Ford V 1992 god 1,6.Problem je što ima varnicu na kablovima 1 i 4 a na 2 i 3 nema.Na priključku na bobini su tri kabla i kada dam kontakt na dva ima napona a treći je crn i trebalo bi da je minus.Međutim kada verglam na dva kabla od svećica nema varnice.Čitao sam temu od kolege forumaša koji je imao problem sa Orionom ali kod njega su dva minusa na priključku na bobini a kod mene su dva plusa.Može li neko da razjasni kvar?
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Nema varnice na dva kabla
Waste sapark систем паљења окида 2 па друга два цилиндра . Обично модули прекидају минус ( масу ) . Стави пробну лампу , па верглај , или промени места на ђеку да видиш да ли ће бацати други део бобине , ако не баца бобина не ваља , а ако баца , даље прати каблове , бо модула за паљење , али 95 % је проблем у модулу .
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
dzoni kv, imao sam isti problem na mom fordu (isti sistem kao kod tebe). znaci na drugom i trecem nema varnice i onda trokiranje. platio sam skupo popravku (nepotrebno kupio prvo polovnu pa zatim novu, pa edis modul, pa kablove i nista) pa te savetujem da pre kupovine bobine, proveris sve konektore koji idu ka njoj. znaci izvuci taj konetktor sto ulazi u bobinu, pregledaj ga, poprskaj wd-om. na 20 cm od njega(pratis kablove) imas jos jedan konektor (taj je meni bio problem) takodje ga razdvoji i pregledaj i poprskaj wd-om. takodje, detaljno pregleda da neki od kablova sto vode ka bobini nemaju ostecenja. ako nije do toga onda je u pitanju bobina i moraces da je zamenis. (jos kad bi od nekog imao da pozajmis za probu bilo bi najbolje, jer novu sam ja platio 65 eura u leskovcu, i prodavac me naveo da potrazim kvar u instalaciji, jer kako rece covek, te bobine izuzetno retko crkavaju i prosto je nemoguce da su mi crkle dve za 6 meseci, tako da sad imam dve doduse polovne u rezervi). pozz
-
Ako moduli prekidaju minus da li je onda kod mene sve u redu ako imam dva plusa na dovodu u bobinu,jer čim dam kontakt oba kabla na dovodu u bobinu imaju živu struju.po toj logici stvari onda modul kod mene prekida plus a ne minus.Šta misliš?van piše:Waste sapark систем паљења окида 2 па друга два цилиндра . Обично модули прекидају минус ( масу ) . Стави пробну лампу , па верглај , или промени места на ђеку да видиш да ли ће бацати други део бобине , ако не баца бобина не ваља , а ако баца , даље прати каблове , бо модула за паљење , али 95 % је проблем у модулу .
- van
- VIP
Стварно не знам . Сви сисеми паљења који сам ја видео прекидају масу . Почевши од платина , преко комутатора и свега осталог
-
Zamenio sam malopre i komutator i nista,isto se desava.Video sam post jednog clana koji kaze da je resio problem zamenom table sa osiguracima.Ljudi sta mislite,auto mi ne radi vec 20 dana?van piše:Стварно не знам . Сви сисеми паљења који сам ја видео прекидају масу . Почевши од платина , преко комутатора и свега осталог
- stefan milanov
dzoni kv, ne bih da budem previse naporan... cini mi se da nisi procitao moj prethodni post. isto sam i ja bacao pare kao i ti.(za komutator, tj edis modul).
moj savet za tebe:
-procitaj moj prethodni post i proveri instalaciju i konektore sto idu ka bobini (proveri stanje kablova i poprskaj wd-om konektore)
- ako to ne resi problem- zameni bobinu.
a sutra cu bas da na mom autu vidim da li su dva plusa i jedna masa ili obrnuto, pa javljam. pozzzzz
moj savet za tebe:
-procitaj moj prethodni post i proveri instalaciju i konektore sto idu ka bobini (proveri stanje kablova i poprskaj wd-om konektore)
- ako to ne resi problem- zameni bobinu.
a sutra cu bas da na mom autu vidim da li su dva plusa i jedna masa ili obrnuto, pa javljam. pozzzzz
-
Pa brate sve sam to uradio ali nista.Sve sam poprskao Wd-om,proverio stanje kablova,menjao bobinu,menjao edis-modul ali nista.Jedino mi je bilo cudno sto na kutiji sa osiguracima sve one "male kutijice" na njoj su hladne a jedna velika zuta je vrela. Pomislio sa da je od verglanja,medjutim skinuo sam klemu,ohladio da kazem instalaciju i onda vratio klemu.Nisam verglao i nakon 2-3 minuta ponovo je bila vruca.E sada jbg.
Poslednja izmena: BojanM, na dan nedelja, 24. jun 2012. u 00:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju!
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju!
- stefan milanov
dzoni,sutra merim na mom autu, sta ima na ona tri kabla sto idu na bobinu, a u postu ispod ovoga, pogledaj sta kaze auto data. pozz
Poslednja izmena: stefan milanov, na dan utorak, 26. jun 2012. u 22:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- stefan milanov
izvinjavam se na duplom postu ali evo nadjoh ono sto te interesuje dzoni kv. samo da ubacim slike.
http://s18.postimage.org/wc7jmcl2x/prov ... bobinu.png
evo, ubaceno. dakle na dzeku sto ulazi u bobinu, struju tj napon od 12 v (tj napon akumulatora) kad das kontakt, moras imati samo na ovom srednjem pinu.proveri i ti kao sto je pokazano na slici. kod tebe napon na dva kabla, sto ne bi trebalo. najverovatnije spoj... pomuci se i pronadji ga.
a na ovoj drugoj slici imas parametre za proveru ispravnosti bobine.
http://s18.postimage.org/9epdalgah/provera_bobine.png
pa druze unimer u ruke i meri, pa javi rezultate.pozz
http://s18.postimage.org/wc7jmcl2x/prov ... bobinu.png
evo, ubaceno. dakle na dzeku sto ulazi u bobinu, struju tj napon od 12 v (tj napon akumulatora) kad das kontakt, moras imati samo na ovom srednjem pinu.proveri i ti kao sto je pokazano na slici. kod tebe napon na dva kabla, sto ne bi trebalo. najverovatnije spoj... pomuci se i pronadji ga.
a na ovoj drugoj slici imas parametre za proveru ispravnosti bobine.
http://s18.postimage.org/9epdalgah/provera_bobine.png
pa druze unimer u ruke i meri, pa javi rezultate.pozz
- van
- VIP
http://media2.turbosport.co.uk/2009/12/ ... gajolt.jpg
Ово је шема везе . Имаш 5 жица да провериш затим сигнал са сензора и на крају сам модул . Јел то проблем толико да не може 2 недеље да се реши ? Замеанри везу модула са рачунаром , окидаће он бобину и да не постоји рачунар ако му стиже сиган са сензора позиције радилице и ако он има напајање , Мени делује да су теби жице или неки конектор у прекиду .
Ово је шема везе . Имаш 5 жица да провериш затим сигнал са сензора и на крају сам модул . Јел то проблем толико да не може 2 недеље да се реши ? Замеанри везу модула са рачунаром , окидаће он бобину и да не постоји рачунар ако му стиже сиган са сензора позиције радилице и ако он има напајање , Мени делује да су теби жице или неки конектор у прекиду .
- stefan milanov
van, ja nisam siguran, ali njemu i stuze signal sa senzora pozicije radilice( barem jedan signal, za 1i4 klip) cim baca varnicu na ta dva kabla. e sad neznam da li je moguce da je na zamajcu problem, pa senzor ne prepozna kad da posalje signal za 1 i 3 cilindar. nisam video kako izgleda na zamajcu to,ae da nazovem oznake, sto ih senzor prepozna pa posalje signal bobini za varnice. mada i meni glavna sumnja ide na losu instalaciju. pozz
- van
- VIP
Едис модул чита 36-1 зупчаник , и синхронизује се само од тог једног зупца који фали . Тако да ако окида 2 цилиндра , синхронизовао се и треба да окида и друга два . Једино ако није цркао 1 драјвер у модулу , па не може да окине друга 2 цилиндра , али замена модула би ово решила . 2 жице иду из модула ка бобини , и те 2 жице не могу да се провере 2 недеље , да ли су у прекиду ... Па може да узме било какву малу букцну , да убаци у бобину и да повеже негде са жицом која иде одмодула и направи премост имсталације и провери да ли ради . + на бобини може директно на акумулатор да споји
- stefan milanov
bas tako... uostalom, cekamo rezultate..
-
Konačno sam nasao sta je kvar-tabla sa osiguracima.Nemam pojma ali nakon njene zamene sve je doslo na svoje mesto.Hvala svima za pomoc,prevrnuo sam sve kablove i merio ali tabla je bila problem.