nemogu iskljucit motor na ford mondeu 18 td
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: sreda, 11. apr. 2012. u 11:26h
nemogu iskljucit motor na ford mondeu 18 td
ovako prije svega opet sve pozdravaljam iz zagreba po struci sam autoelektricar nemogu da ugasim ford mondeo 18 td endura de sumljam na elektromagnetski ventil na bosch pumpi jer kontakt se iskljuci a auto ostane nekako cudno ali ipak raditi ,ako taj ventil ima veze sa zatvaranjem dovoda goriva najvjerovatnije je to ako mi itko može reci nešto više o tome i kako izgleda taj ventil jednoga sam cistio ali mislim da to nije taj,hvala
- mbole
- Poruka: 14985
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: nemogu iskljucit motor na ford mondeu 18 td
To je to.
Ventil je "na vrhu" bosh pumpe, zavucen ispod oklopa.
Kad gledas u motorni prostor (stojis ispred auta), na levoj strani je remenica bosh pumpe, a ventil je skroz na desnoj strani.
Nisi napisao koji je mondeo (mk1 ili mk2), al cini mi se da oba imaju blokadu. Drugim recima, ne mozes tek tako da samo zamenis ventil, vec mora da se iskodira, inace nece hteti da upali sa drugim ventilom.
Ventil je "na vrhu" bosh pumpe, zavucen ispod oklopa.
Kad gledas u motorni prostor (stojis ispred auta), na levoj strani je remenica bosh pumpe, a ventil je skroz na desnoj strani.
Nisi napisao koji je mondeo (mk1 ili mk2), al cini mi se da oba imaju blokadu. Drugim recima, ne mozes tek tako da samo zamenis ventil, vec mora da se iskodira, inace nece hteti da upali sa drugim ventilom.
Djak pesak 

-
- Poruka: 2
- Član foruma od: sreda, 11. apr. 2012. u 11:26h
hvala cuj to ti je mondeo 97 godina jel mi možeš objasnit šta tu tocno treba kodirat,ili si mislijo na to da se mora bosch pumpa skidat da se zamjeni ventil pa faze bregastog vratila radilice i bosch pumpe zacrtati
- mbole
- Poruka: 14985
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne, ne treba skidati pumpu. Ustvari... fabricki su na tom oklopu oko ventila sravofi kojima se pri stezanju pokidaju glave (namerno se kidaju), pa je jako tesko odviti taj oklop a da se ne skine pumpa. Ti srafovi se odvijaju sekacem, kirnerom ili necim slicnim.
Koliko se secam, upareni su imobilajzer (kutija sa elektronikom) i taj ventil, i imobilajzer i kljuc. Sta god od ta tri promenis, nece da radi ako se ne iskodira. Kako se kodira imobilajzer u odnosu na ventil ne znam. Verovatno mora da se okaci na racunar.
E sad, tvoj je malo mladji od mog, a nesto oko toga je menjano u 5 mesecu '98, tako da nisam siguran kako to kod tebe funkcionise. Znam da je meni bosista prebacivao taj ventil sa stare pumpe kada je menjana, pretpostavljam da ne bi morao da kodira.
Koliko se secam, upareni su imobilajzer (kutija sa elektronikom) i taj ventil, i imobilajzer i kljuc. Sta god od ta tri promenis, nece da radi ako se ne iskodira. Kako se kodira imobilajzer u odnosu na ventil ne znam. Verovatno mora da se okaci na racunar.
E sad, tvoj je malo mladji od mog, a nesto oko toga je menjano u 5 mesecu '98, tako da nisam siguran kako to kod tebe funkcionise. Znam da je meni bosista prebacivao taj ventil sa stare pumpe kada je menjana, pretpostavljam da ne bi morao da kodira.
Djak pesak 

-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
NETREBA nisata kodirati.skinine se oklop,mehanicka zastita elektroventila i promeni se elektroventil na bosch/lucas pumpi/ najverovatnije na samom ventilu je otisla gumica i nemoze da zatvori dovod goriva.