Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 2002,Pokidana brava suvozacevih vrata

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
FocusMe
Poruka: 24
Član foruma od: nedelja, 27. jun 2010. u 15:05h

Focus 2002,Pokidana brava suvozacevih vrata

Poruka od FocusMe » petak, 23. mar. 2012. u 12:06h

Pozdrav, Fordovci
u pitanju je Focus 2002 1.6 Benzin,Karavan
Nedavno sam imao nemili dogadjaj , jer mi je neki neandertalac pokidao bravu suvozacevih vrata dok mi je obijao auto , iz nepoznatog razloga jer unutra nije bio nista vredno sto bi mogao da odnese.
Naravno, nije otvorio ta vrata ali mi je zato naneo stetu i sada moram da promenim rucicu , a mislim da mi je i brava otisla jer je batica gurao nekakav srafciger i totalno je razvalio.
Imam centralno zakljucavanje , i sve funkcionise (to hvala bogu nije uspeo da pokida ili pokvari) , ali mi je rucicu brave totalni iskidao.
Gepek vrata mi je otvorio , i odneo neki alat , opet , nista toliko vredno,i tu je isto ugurao srafciger i malo ostetio bravu ali ona funkcionise na kljuc se otvara kao i na daljinsku komandu.
Evo kako to izgleda sada:
Prednja, suvozaceva brava:
Slika
Slika
Slika

Gepek brava(koja radi, samo je malo izdeformisana, izgrebana od srafcigera):
Slika

pitanja:
Da li neko mozda zna (ili ne daj Boze imao iskustva sa ovim problemom) da mi preporuci majstora (Auto bravara) koji vrsi ovakve popravke, i da je naravno dobar u tome ?
Da li neko zna dobrog majstora za Auto alarme i koji alarm je dobro ugraditi u Focusa ?
Da li bih morao da menjam kljuc ako je suvozaceva brava ostecena (napomena imam centralnu i ne treba mi da mogu da otkljucavam rucno , ali bi bilo lepo)?
Kolika bi mozda okvirna cena bila (po vasim iskustvima, pretpostavkama ili saznanjima) za svaki od ova dva problema?
Unapred hvala svim Fordovcima , i onima koji mogu i zele da pomognu.

P.S. Ah , da :) jos jedno pitanje , ko zna....da li mozda brave za fiestu 2005 (ili neki drugi model :ford: ) odgovaraju za :ford: Focus 2002.
Hvala jos jednom.
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 23. mar. 2012. u 17:37h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Razlog: Spojene poruke :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“