blagi udari u leru, siera dohc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 234
- Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h
blagi udari u leru, siera dohc
Pzdravljam.Radi se o sieri 2.0i dohc, automatik, karavan. Ovih dana sam malo duže vozio i primetio sam sledeće: Kada se ugreje i dostigne radnu temperaturu, a na plinu je, kada stanem na semaforu, siera počne da podrhtava, pada joj broj obrtaja i kao da hoće da se ugasi. Onda ja prebacim na "N" i vrai se u normalu, ali tada osetim neke udare male ali se oseti. Medjutim. Nije uvek tako. Nekadm, posle duže vožnje, neće da se ugasi na "D"-radi normalno, ali ono udaranje se opet oseća. Probam na "N", iso. Da nije neki nosač motora ili onaj treći nosač, ili kardan možda? Ovo samo onako predpostavljam jer ne znam o sieri puno, a nikako nemam vremena da se detaljno upoznamo, ono da "zalegnem" jedno dva dana uz postojeću literaturu, a hoću baš da je sredim sa dosta "uradi sam". Još nešto. Kad sam onomad išao auto-putom, srednjom trakom, bogami baš sam morao dobro da držim volan na 120 da me ne zbace kolotrazi levo i desno. A kako nisam navikao na to, jer granada je dosta šira i teža, bilo je zenta-malo. do duše bio sam pun. Pa onda mi malo i bruji i ako je aspuh dobar. D ne širim, eto to je za sada. 

-
- Poruka: 50
- Član foruma od: sreda, 7. mar. 2012. u 22:17h
Re: blagi udari u leru, siera dohc
proveri dali ti je isparivac dobar na neutralno bi trebao da se ugasi mozda stuja za plin nije dobro povezana pa salje stalno plin. to to te baca vidi trapove sirok je pojam bacanja na putu sve je bitno gume amort.ramena silen blokovi
-
Dobro ovo za bacakanje. to sigurno može da bude svašta. Ali ovo prvo nisam baš razumeo. Zašto bi se gasio na "N" (neutral)? Ja ga upravo i prebacujem, recimo na semaforu, na "N" da bi ga smirio jer na "D" (drive) počinje da mu se smanjuje broj obrtaja, trese i kao da hoće da se ugasi, jer, mislim ja, da je osim "P" i "N", uvek pod, kako da kažem, "naponom" - teži da se kreće. Isto se dešava i kada je u "R". Znači dešava se uvek kada auto stoji, a motor radi na plin. Na benzinu se to ne dešava. Ali oni udari, blagi, dešavaju se kada je auto smiren i stoji. U vožnji se to ne oseća ni na benzin, ni na plin. Pozdrav. 

-
- Poruka: 50
- Član foruma od: sreda, 7. mar. 2012. u 22:17h
na prekidacu za biranje na sta hoces da vozis imas za plin,neutral i za benzin ukupno 3 pozicije jel tako dal se razumemo
-
Nemam ja takav prekodač. Plin se reguliše-uključuje na broj obrtaja. Ne postoji neutral. Ili benzin ili plin.

- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Posto me danas nisi pitao evo sad cu da ti kazem.Sto se tice plina i automatskog menjaca tu ti je stalno problem jer kada motor radi na benzin kompjuter regulise ler gas kada stojis a menjac je u D.Na plinu su iskljucene dizne i samim tim komp ne dobija informacije koje mu trebaju.Rekao sam ti da moras da prebacis isparivac na desni kos.Dalje to sto ti je setao na auto putu je zbog oscilujucih ramena kad ona propadnu oni sileni koji su na bal.stangli siera pri vecim brzinama seta ne drzi pravac.Udari u menjacu se desavaju zbog nepravilnog rada motora na plinu i treba da proveris ulje u menjacu.Sta mu je Jelka radila dobro on i radi :'(Izbalasiraj i gume vintere su jako mekane i brzo se debalansiraju pogotovu po nasim pitevima.
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
-
Hvala mimiojo. Znaš da pribavljam neke delove, više šminku, pa se nisam setio danas da popričamo, a i ubio me onaj sa nubirom. Hoće čovek da ugradi ona buvlj. dnevna svetla, ali se vidimo, verovatno sutra. pozdrav