Prestao da mi pali klimu
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Prestao da mi pali klimu
Po ovim hladnocama i minusima Focus prestao da mi pali klimu, tj. kompresor ne reaguje, lampica na tasteru se pali, ali nista...Da li to ima veze sa vremenskim uslovima nekakve ili je konacno iscureo gas, ulje i sl. Napominjem da mi je kompresor pustao ulje po malo, vec duze vremena....
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Prestao da mi pali klimu
meni nigde nista nije pustalo, ali situacija ista... i na kraju Gagi ustanovi da prsla magistrala na kompu koja je zaduzena za masu tj da okine kompresor i tako... vozim auto sa napunjenim sistemom klime ali ne radi 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- oristic
uh, ja se nadam da to nije kod mene slucaj! I sta ces sad, da menjas komp? Ili je to resivo nekako?
Ako mi je ispusti ulje i gas da li je to dovelo do prestanka rada kompresora ili u tom slucaju prestane da hladi samo?
Ako mi je ispusti ulje i gas da li je to dovelo do prestanka rada kompresora ili u tom slucaju prestane da hladi samo?
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
moze da se desi da je sistem prazan pa zato nece da upali klimu a moze i da se desi da ima negde prekid kao meni..
ja cu ili da probam tu magistralu da uradim ili ostaje da prvo pritisnem dugme za paljenje klime pa pored da stavim prekidac kojim cu direktno da pustim masu kompresoru. Steta je imati klimu a ne koristiti je
ja cu ili da probam tu magistralu da uradim ili ostaje da prvo pritisnem dugme za paljenje klime pa pored da stavim prekidac kojim cu direktno da pustim masu kompresoru. Steta je imati klimu a ne koristiti je

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- oristic
Nece jos leto, a tad se najvise koristi....ipak!
-
- Poruka: 28
- Član foruma od: utorak, 1. feb. 2011. u 18:19h
Naravno da ti nece raditi posto ti curi kompresor. Kada ostane bez gasa i ulja ne moze da se upali iako radi lampica. To je kao neka vrsta zastite,da ne zariba. Ako ti je mk.1 Focus,onda zaboravi remont kompresora-nije moguce. Samo polovan.
- oristic
klima proradila, cim je otoplilo, zato ne znam.....ima jedan majstor nudi remont sa gaancijom, onda me bas briga sta i kako, ako ne radi vracam se kod njega, planiram da ga posetim pred leto...