Danas sam bio sa drugarom kod njegovog auta.Drug je napunio akumulator juce i danas probao da ga upali.Ali pre toga kaze da je sipao prviu vrucu vodu na Filter za gorivo kao sto ste i rekli sa krpom i kaze da nije uopste hteo da vergla kao da akumulator oupste nije ni punio.
Onda me je zvao da odem tamo da mu odnesem moj akumulator koji imam rezervni od starog auta mada je on 55 kw.Ali moj je dobar i nov.Probali sa njim ali nismo sipali toplu vodu preko filtera.Na pocetku nije hteo da vergla posle je poceo da vergla ali ja da ne bih sjebao akumulator prestao sam.Samo sto sam prestao on je ponovo sipao toplu vodu preko filtera za vazduh.I samo sto je sipao ja pokusao opet da ga upalim e onda se cuo neki cudan zvuk.Nesto je cvililo dok je verglao ali nije to bilo verglanje nego kao da je potpuno oslabeo akumulator.Ja jos uvek nisam znao sta je uradeo dok nisam izasao kod njega i on mi je rekao da je ponovo sipao vodu.
Zatim sam pogledao i opazio sam da je ispod tog filtera za gorivo alternator i opazio sam da je alternator mokar.
Pa sam se zapitao da nece sada da vergla zbog mokrog alternatora.
Pitao sam ga da nije slucajno nakvasio alternator on mi je rekao da ne zna jer je stavio krpu na filter za naftu i nije video.
Onda sam imao neke stare kable za paljenje mada sam znao da ne rade ali nisam bio siguran.
Probali ali nista(uverio sam se da kable nisu u redu)
E sad moje misljenje je da se alternator dosta nakvasio pa zbog toga nece da okrece.Jer je poceo da cvili.
Znam da mi je akumulator dobar jeste da je od 55 kw ali i ja sam moj auto palio sa njim.
Pitanje da li je zbog nakvasenog alternatora ili nesto sa strujom nije u redu?
Pa bih zeleo da cujem vase misljenje sta dalje raditi ili proveriti???
Meni da je benzinac znao bih sta da radim ali ovako kod diesela se ne razumem uopste a moj drug pogotovo on ne zna ni zasta akumulator sluzi

Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''