mondeo mk1 menjac
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 16:39h
mondeo mk1 menjac
Ljudi imam ogroman problem. vozio sam auto normalno i od jednom kada sam stao i hteo ponovo da krenem auto nije hteo da udje u drugu, prebacio sam ga posle prve odmah u trecu i tada kao da se nesto "otkacilo" i auto je ostao u trecoj brzini. dakle menjac se seta u prazno kao da ne ulazi ni u jednu brzinu, gledali smo sa lokalnim majstorom ispod auta da li se nije otkacila mozda neka poluga ali on kaze da nije i da je moguce da je neki kvar "unutra" POMOZITE
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: mondeo mk1 menjac
A menjac je manuelni ili automatik? Napisi da onaj ko odgovara moze da ti pomogne, jer koliko se secam imao si automatik u Mondeu, sem ako nije promenjen.
Fiesta!!
-
manualni menjac, automatika sam slupao 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
opusteno verovatno sajla za menjac, skini kod rucice menjaca kozicu i pokazece ti se sta je, ili tu ili na menjacu drugi kraj te sajle, najverovatnije napolju pre istruli crkne
da i kupi novu salju, trebalo bi da nije skupa, isto ce da ti traze i za polovnu skoro, do tada prcvrsti paljenom zicom ako imas zivaca da odes po nju
da i kupi novu salju, trebalo bi da nije skupa, isto ce da ti traze i za polovnu skoro, do tada prcvrsti paljenom zicom ako imas zivaca da odes po nju
-
ne razumem se najbolje, prenecu ovo "majstoru" i caletu, voleo bih da znam nekog pouzdanog i iskusnog strucnjaka kao sto ste vi i da on resi taj problem, ali sta da radim, do sada sam uvek bio ovca i svi su me redom sisali...... nadam se samo da ne moram da skidam menjac, prenecu majstoru ovo ali ne znam koliko se on razume u sve to, obavesticu vas ako saznam o cemu se radi...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jel mtx75 menjač ?
Ako jeste... onda su ti se desile dve stvari... jedna je da ti se otkačio birač brzina od ručice menjača do samog menjača... to je bolja i lakša varijanta.
Druga je vrlo bolnija i meni se skoro desila na RS-u... pukao šraf birača (poluge u menjaču) brzine u samom menjaču.
Ako je sve isto kao na mom RS-u što se tiče menjača... neće morati da se skida menjač čak iako je pukao šraf u menjaču.
Auto nemoj da voziš tako ili da ga šlepaš na vuču... postoji mogućnost u slučaju da se polomio šraf u menjaču da je taj isti menjač upao u menjač... tad nastaje lom menjača
Ako jeste... onda su ti se desile dve stvari... jedna je da ti se otkačio birač brzina od ručice menjača do samog menjača... to je bolja i lakša varijanta.
Druga je vrlo bolnija i meni se skoro desila na RS-u... pukao šraf birača (poluge u menjaču) brzine u samom menjaču.
Ako je sve isto kao na mom RS-u što se tiče menjača... neće morati da se skida menjač čak iako je pukao šraf u menjaču.
Auto nemoj da voziš tako ili da ga šlepaš na vuču... postoji mogućnost u slučaju da se polomio šraf u menjaču da je taj isti menjač upao u menjač... tad nastaje lom menjača

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
stvarno ne znam koji je menjac, ali verujem da znas bolje od mene tako da je najverovatnije taj 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jel beše 2.0 zetec Mondeo ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
nije, taj je bio automatik i slupao sam ga, ovaj je 1993 god dohc 1.8
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Pa to je 1,8 zetec,imaš MTX 75 menjač,od ručice ide poluga a ne sajla,kvačilo mehanički,nije hidraulični kao na mondeo mk2.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
druagri, "sredio" sam menjac, zamenio sam uz to lamelu, korpu, druk lager i neke sitnice, ali desava mi se ponekad da auto sam ispadne iz 2i4 brzine... sta bi to moglo da bude sad? poludeo sam, dodje mi da polomim ceo auto.....
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
pogledaj nosace motora,zna se desiti da motor cimne naprijed ako ne valjaju,pa izbaci iz brzine,ili je do samih poluga,nisu nastelovane
Endura DE
-
ipak je bilo do stelovanja