Focus 1.8tdci,85kw 2002g
Moderator: Dragomir
- miletasav
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 4. feb. 2012. u 09:24h
Focus 1.8tdci,85kw 2002g
Na focusu posle urađenog velikog servisa(španeri kajševi ulja i tečnost za hlađenje)izgubilo se grejanje.Majstor tvrdi da oni inače imaju loše grejanje a pošto je auto kod mene tek 15 dana nisam siguran koliko to može da bude tačno,kad sam ga povezao na servis imao je dobro grejanje.Ko ima neka iskustva nek pomogne.
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Focus 1.8tdci,85kw 2002g
Interesantno misljenje majstora! Znam da ti nisam pomogo ovim ali ....Sta kaze kazaljka temperature u autu? Posto vidim da si menjao tecnost za hladjenje moguce je da ti se napravio tzv vazdusni cep, pa zato nema grejanja!
- fapmasina
- Poruka: 29
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2011. u 17:45h
Pozdrav druze ja sam skoro pred zimu sam menjao tecnost za hladjenje na focusu 2002 tddi i ovako je bilo, ispustim staru tecnost pohvatam da vidim koliko treba da sipem, napravim smesu G12 i d. voda i sipam nisam sipao ni pola a ono puno aj ja upalim da otvori termostat da udje u blok pa da dolijem, dolijem jos jednu trecinu al opet mi ostalo dosta i tu nastupa zajebancija probam ja grejanje kad ono prc nema ko da sam klimu ukljucio a ne grejanje a radna temperatura normalna na pola gde i treba da bude, pozovem ja majstora nekog i sta ce mi kaze "trebao si da otvoris tj da okrenes onaj prekidac na crveno i da upalis motor da bi ti tecnost sisla i u radijator za grejanje kabine ovako kaze nadji najvece brdo i ubaci u prvu i gas do pola dok pumpa ne probije vazdusni dzep u radijatoru i onda doli tu preostalu tecnost" i stvarno tako i bese na pola tog dugackog i strmog brda proradi grejanje ja stanem otvorim haubu dolijem koliko hvalilo i sad greje ko furuna. Nadam se da ce ti ovo nesto pomoci pozdrav od Nese iz Prokuplja
Ako hoces da pobedis ne smes da izgubis.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
mora da ima i cep na pumpi za ispustanje vazduha iz sistema
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- miletasav
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 4. feb. 2012. u 09:24h
Skazaljka za temperaturu stoji normalno,čak smo čekali da upali ventilator više puta i baš kao što kaže Nesa iz Prokuplja posle nekoliko kilometara kao da sam klimu uključio,nema ništa od grejanja.Kad sam mu prvi put vratio auto i požalio se na klimu jeste dosuo pola litre tečnosti,sad sam vozio i malo oštrije tečnost mu ne fali.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Kratko,imas vazdusni cep u sistemu. Ima vise nacina da ga se resis,moguce da negde imas mesto za ispustanje vazduha,obicno neki sraf na crevu,ili probaj ovo sto ti predlaze fapmasina,nisam probao,ali ima potencijala da uspe.
- fapmasina
- Poruka: 29
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2011. u 17:45h
Malo je pola litre, jos to nije izbacilo sve vazduh meni kad je grejanje proradilo dolio sam skoro celu onu bocu, ma i jos jedna stvar ako je radilo pre servisa mora da proradi i sad, ja bih se vratio do tih servisera i nebih izlazio od njih dok to ne nameste pa makar morali sve da ispustaju i ponovo vracaju.
Poz.
Poz.
Ako hoces da pobedis ne smes da izgubis.