Ventilator hladnjaka focus 1.6
Moderator: Dragomir
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Ventilator hladnjaka focus 1.6
Sinoć sam uključio grejanje na položaj da mi suši šoferšajbnu
i tada seautomatski pali klima i uključuju se ventilatori hladnjaka i klime...
Međutim počelo je neko brujanje i lupanje (predpostavljam da so nahvatao neki led oko ventilatora jer kad
sam kasnije ručno okretao ventilator klime čulo se lupanje).
Dva puta sam upalio i ugasio klimu i prestalo je. Kad sam kasnije stao i proverio, više se ni jedan ventilator nije palio..
Dakle ne rade ventilatori...
Hoću prvo da proverim osigurače, ali neznam gde se nalaze, jel po uputstvu mi se čini da se osigurači ventilatora
nalaze kod kompjutera...
Pomagajte, imate li neku ideju??
i tada seautomatski pali klima i uključuju se ventilatori hladnjaka i klime...
Međutim počelo je neko brujanje i lupanje (predpostavljam da so nahvatao neki led oko ventilatora jer kad
sam kasnije ručno okretao ventilator klime čulo se lupanje).
Dva puta sam upalio i ugasio klimu i prestalo je. Kad sam kasnije stao i proverio, više se ni jedan ventilator nije palio..
Dakle ne rade ventilatori...
Hoću prvo da proverim osigurače, ali neznam gde se nalaze, jel po uputstvu mi se čini da se osigurači ventilatora
nalaze kod kompjutera...
Pomagajte, imate li neku ideju??
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Ventilator hladnjaka focus 1.6
Za ventilator hladnjaka motora ima 2 osiguraca u kutiji ispod haube. 1. Na poziciji 2 od 30A i 2. na poziciji 6 od 50A. A za recirkulaciju vazduha od klime je u kabini na poziciji 45 od 7.5A. i heater blower motor- tj ventilator grejanja na poziciji 64 od 40A.Tako pise u nekom uputstvu koje sam skinuo sa neta za focusa.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sta zoves 'ventilator klime' odnosno verovatno si okretao ventilator hladnjaka, idi kod elektricara jer osigurac nece tek tako da crkne, ako je uopste on, vodi racuna o temperaturi..
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Desilo se nešto čudno...Jutros proverim ventilatore i nisu radili....U podne čačkao osigurače po tvom uputstvubojan_kv piše:Za ventilator hladnjaka motora ima 2 osiguraca u kutiji ispod haube. 1. Na poziciji 2 od 30A i 2. na poziciji 6 od 50A. A za recirkulaciju vazduha od klime je u kabini na poziciji 45 od 7.5A. i heater blower motor- tj ventilator grejanja na poziciji 64 od 40A.Tako pise u nekom uputstvu koje sam skinuo sa neta za focusa.
a i sam sam nešto čačkao po netu i našo...Bili su dobri...Rekoh, onako iz očaja još jednom da probam dal rade,
upalim kola, upalim klimu - ventilatori ispravni i vrte ko ludi...
Šta se tačno desilo bemliga...Uglavnom sve funkcioniše...
Može li komp da prebaci u neki safe pa da zbog toga ugasi ventilatore?
milan_gt
Pošto fokus ima dva ventilatora - jedan veći, jedan manji, ja ovaj manji zovem ventilator klime (negde sam to čuo),
a inače obadva hlade hladnjak...
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
i meni se zadnjih dana desavaju cudne stvari sa mojim focusom. Cas se nesto desava, cas ne. Gremlini neki usli u njega.
Ali kao sto rece milan_gt vodi racuna o temperaturi ko zna da mu ne padne na pamet ponovo da ne radi ventilator pa da se ne daj Boze ne pregreje. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019