Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus1 tdci mjenjač problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
luluk
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2012. u 23:33h

Ford Focus1 tdci mjenjač problem

Poruka od luluk » nedelja, 22. jan. 2012. u 23:48h

Kao prvo želim da pozdravim sve ljubitelje vozila Ford a posebno stručnjake za nedostatke na tim vozilima. Imam Ford Focus tdci karavan, 2002.g., i odnedavno mi je počeo praviti probleme u vidu čudnog zvuka kada radi i kada ga vozim a kada stisnem kvačilo taj zvuk obično nestane. "Čudni zvuk" je nešto kao nekakvo metalno lupkanje u radu slično onome kada stradaju dizne. Moj majstor mi je rekao da je u pitanju zamajac, korpa i lamela te sam mu neki dan otjerao vozilo da to promjeni međutim on je pregledao vozilo i kaže da je zaključio da je do mjenjača. Danas sam doživio vrhunac. Krenuo autom i samo sam osjetio kao da je nešto preskočilo i auto je stalo niti više naprijed niti nazad. Paljenje ide uredno. Ručicu mjenjača prebacujem iz brzine u brzinu bez stiskanja papučice kvačila, kada ubacim u prvu i pokušam krenuti, pokrene se par centimetara i ništa više. A čuje se i zvuk kao da nešto lomi. I nakon nekog vremena se počne čuti miris proklizavanja lamele. Molim za savjete i mišljenja. Pozdrav.

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: Ford Focus1 tdci mjenjač problem

Poruka od DRAGANFORD » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 09:58h

PRE je tu otislo kvacilo nego menjac. sa lamele su potpuno otisle ferode zato i mozes da saltas bez stiskanja pedale kvacila.

zu178an
Poruka: 2
Član foruma od: ponedeljak, 30. jan. 2012. u 18:15h

Re: Ford Focus1 tdci mjenjač problem

Poruka od zu178an » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 19:28h

Pozdrav svim Fordoljupcima i vlasnicima Fordova. I ja sam imao isti problem kao i kod tebe i zamijenio sam komplet kvacilo, zamajac i druk lezaj i sad je sve ok (1000€). Ostalo je sve ok, osim EGR ventila, lampica mi stalno svijetli. Nadam se da cu i za to uspjet odvojit vremena i očistit. Pozdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“