Ford Focus1 tdci mjenjač problem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2012. u 23:33h
Ford Focus1 tdci mjenjač problem
Kao prvo želim da pozdravim sve ljubitelje vozila Ford a posebno stručnjake za nedostatke na tim vozilima. Imam Ford Focus tdci karavan, 2002.g., i odnedavno mi je počeo praviti probleme u vidu čudnog zvuka kada radi i kada ga vozim a kada stisnem kvačilo taj zvuk obično nestane. "Čudni zvuk" je nešto kao nekakvo metalno lupkanje u radu slično onome kada stradaju dizne. Moj majstor mi je rekao da je u pitanju zamajac, korpa i lamela te sam mu neki dan otjerao vozilo da to promjeni međutim on je pregledao vozilo i kaže da je zaključio da je do mjenjača. Danas sam doživio vrhunac. Krenuo autom i samo sam osjetio kao da je nešto preskočilo i auto je stalo niti više naprijed niti nazad. Paljenje ide uredno. Ručicu mjenjača prebacujem iz brzine u brzinu bez stiskanja papučice kvačila, kada ubacim u prvu i pokušam krenuti, pokrene se par centimetara i ništa više. A čuje se i zvuk kao da nešto lomi. I nakon nekog vremena se počne čuti miris proklizavanja lamele. Molim za savjete i mišljenja. Pozdrav.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
Re: Ford Focus1 tdci mjenjač problem
PRE je tu otislo kvacilo nego menjac. sa lamele su potpuno otisle ferode zato i mozes da saltas bez stiskanja pedale kvacila.
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: ponedeljak, 30. jan. 2012. u 18:15h
Re: Ford Focus1 tdci mjenjač problem
Pozdrav svim Fordoljupcima i vlasnicima Fordova. I ja sam imao isti problem kao i kod tebe i zamijenio sam komplet kvacilo, zamajac i druk lezaj i sad je sve ok (1000€). Ostalo je sve ok, osim EGR ventila, lampica mi stalno svijetli. Nadam se da cu i za to uspjet odvojit vremena i očistit. Pozdrav