EGR na FOcus TDCI 2005.g.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 17. jan. 2012. u 17:27h
EGR na FOcus TDCI 2005.g.
Dijagnostika prijavljuje gresku EGR-a. Naime, kada je auto hladan poslije paljenja malo nepravilno radi,trokira 1-2 minute i poslije se smiri. Takodjer, cini mi se da je motor malo bucniji nego sto treba, podsjeca malo na Golf II. Posebno se osjeti ovaj bucniji rad na 1800 do 2200 obrtaja, kao da se cuju ventili. Kada se motor ugrije zvuk se dosta smanji. Nisam se vozio u drugom TDCI-u da bi mogao da uporedim, imao sam prije toga TDDi motor i cini mi se da je ovaj imao bolji zvuk. Molim za savjet u vezi EGR-a. U servisu su mi rekli da se nemoze cistiti niti blokirati zbog elektronike motora jer ce navodno da prebaci motor u safe mode. Da li je neko uspio da ocisti ili blokira EGR na ovom motoru? Svaki savjet je dobrodosao jer je ovaj dio veoma skup.
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Re: EGR na FOcus TDCI 2005.g.
Čuo sam i ja da se kod tvog fokusa ne može blokirati EGR. Probaj sa čišćenjem pa ako to ne pomogne onda ti nažalost ne gine zamjena.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Jesi kontrolisao grejace?
Prekontrolisi dizzne
Prekontrolisi dizzne
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ako je kao kod 1.8tddi onda moze sigurno pa makar mu blokirao onu cevku kojom vraca na dodatno sagorevanje...dusan80 piše:Čuo sam i ja da se kod tvog fokusa ne može blokirati EGR. Probaj sa čišćenjem pa ako to ne pomogne onda ti nažalost ne gine zamjena.
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Grijaci su novi od prije 30-tak dana a na dijagnostici su mi rekli da sve dizne ostvaruju ucinak u okviru koji je potreban (26 ili 28 ''necega'',nisam siguran). Neznam da li pored ovog testa treba ici i kod boshiste jer neprijavljuje gresku. Probacu sa ciscenjem EGR-a. Valjda cu naci nekoga da to uradi jer sam cuo da je izuzetno komplikovan posao. Jos jednom da kazem da su mi u fordom servisu rekli da se nemoze cistiti. Ima li neko savjet na sta da obratim paznju prilikom ciscenja? Citao sam negdje da niposto ne treba koristiti one sprejeve za ciscenje EGR-a jer dio necistoce moze uci u motor i ostetiti pumpu ili dizne.
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
moze da se zatvori eger... i nije komplikovano,gledao sam kad su ga sa jednom plocicom meni zatvarali,odviju se dva srafa i isece lim u obliku plocice (ali otporan na velike temperature) i zasrafi preko njega...
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
I posle te ne grize savset što zagađuješ okolinu?milosninkovic piše:moze da se zatvori eger... i nije komplikovano,gledao sam kad su ga sa jednom plocicom meni zatvarali,odviju se dva srafa i isece lim u obliku plocice (ali otporan na velike temperature) i zasrafi preko njega...

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
isto koliko i ove sto nam daju ovako dobro gorivo 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Da li osim te plocice kojom se blokira EGR treba jos sta uraditi jer navodno na 1.8 TDCI od 2005.godine EGR salje neki signal racunaru i ako se blokira onda odasilje gresku zbog cega motor obavezno prelazi u safe mode. Moze li se ovo kako premostiti?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
meni prijavljuje gresku ali normalno ide..
sent from white land..
sent from white land..
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Na fokusu MKII 1.8 TDCI nije moguce blokirati EGR ventil posto ce paliti gresku i samim ti nece ici kakao treba.
Na mondeu je sasvim drugaci ventil(vakumski) dok je kod fokusa MKII 1.8 tdci elektronskimilan_gt piše:meni prijavljuje gresku ali normalno ide..
sent from white land..
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
vidim ja sledeci kvar na svom fokusu
)))) pu pu pu da ne ureknem....