Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6tdci - nestabilan rad, seckanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
soxxx
Poruka: 23
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h

Focus 1.6tdci - nestabilan rad, seckanje

Poruka od soxxx » sreda, 4. jan. 2012. u 12:12h

Zdravo svima,

Problem je u sledecem; kada je auto hladan (stoji napolju, nemam garazu) pali bez problema, ali ako ga ostavim da radi na leru, ponekad se javlja nestabilan rad, obrtaji variraju po malo (neznatno prema obrtomeru, recimo 300-400 o/min) i motor kao da hoce da se ugasi. U voznji, lagano ubrzavanje, recimo druga brzina, povremeno secka. Ako malo odlucnije zgazim gas ne primecuje se i auto vuce bez problema. Utisak je kao da idete a neko vas vuce od pozadi, kao da zastajkuje, kao da povremeno neko prekine dovod goriva. Pricam o mom subjektivnom osecaju, nisam ekspert. :) Elem, to sve kad je motor hladaniji, tj. pri samom polasku. Nakon krace voznje nestabilan rad se ne oseca.
Isto tako, pri polasku, ako pustim gas i auto ide bez gasa u drugoj, i tada secka (kad je hladan, odmah po startu), kao da ne moze da "se namesti". :) Nakon krace voznje sve je OK.

Vidim temu ispod o Mondeu tdci sa (mozda) slicnim simptomom, gde je Dragomir rekao da su mozda dizne. Treba li da se zabrinem? Inace auto bez problema vuce, ne trosi mnogo, ne dimi... samo malo vise zatrese kad se motor ugasi. Drzac motora? Motor je 1.6tdci 66kw Focus II i mislim da nema pl. zamajac, za FAP filter nisam siguran.

Malo opsirnije ali eto. ;)

Pozdrav

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Focus 1.6tdci - nestabilan rad, seckanje

Poruka od dax92 » sreda, 4. jan. 2012. u 19:52h

Moguce je da su dizne kako je Gagi rekao u drugoj temi.
Ne znam kakvo gorivo imate na Kosovu, pa bi ono moglo biti uzrok svih problema. Neki su to resavali sipanjem na drugoj pumpi, i ciscenjem dizni aditivima.
To je samo moje misljenje na osnovu onoga sto sam procitao.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » sreda, 4. jan. 2012. u 20:04h

Dizel na Kosovu je gori od naseg lozaka , 100% zbog goriva ti se zaprljale dizne. . . .

soxxx

Poruka od soxxx » sreda, 4. jan. 2012. u 20:17h

Hm, gorivo sam do sada imao srecu da sipam uglavnom na Mol pumpi u Nisu,jednom samo na NIS u Bg-u. Nijednom nisam sipao ovde dole, mada koliko mi je poznato gorivo stize iz Makedonije i/ili Grcke.
Napominjem da problem sa seckanjem prestaje nakon krace voznje.

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » sreda, 4. jan. 2012. u 20:20h

Nebitno odakle stize. .. Kad dole butaju svasta (najvise refuz ulje) , tog dizela iz grcke ti nema 20% kad ga natocis u kolicini sto si sipao . . .

I nemoj nikada da sipas dole gorivo. . .

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » sreda, 4. jan. 2012. u 20:30h

Vidi, aditiv za ciscenje commonrail sistema bi trebalo da sipas ako ga nisi skoro koristio, ako nista drugo bar predostroznosti radi, dobra je stvarcica a nije skupa.
E sad, meni je nekako najlogicnije da ti auto negde vuce fals vazduh, u malim kolicinama, pa kad ga ostavis da odstoji on posle lepo upali ali polako pocne da navlaci vazduh iz cevi koji se "skupio" negde u cevi ili filteru i to pocne da te zeza dok ne proguta sav vazduh.
Koliko ja znam, a znam samo ono sto sam ovde naucio, ti motori kad imaju problem sa diznama pale malo teze po hladnoci, dime vise itd.

soxxx

Poruka od soxxx » četvrtak, 5. jan. 2012. u 08:13h

Mosha piše:Vidi, aditiv za ciscenje commonrail sistema bi trebalo da sipas ako ga nisi skoro koristio, ako nista drugo bar predostroznosti radi, dobra je stvarcica a nije skupa.
Nikada nisam sipao slicne stvarcice. Uvek sam ih nekako smatrao kozmetickom reklamom. :)
Mosha piše:E sad, meni je nekako najlogicnije da ti auto negde vuce fals vazduh, u malim kolicinama, pa kad ga ostavis da odstoji on posle lepo upali ali polako pocne da navlaci vazduh iz cevi koji se "skupio" negde u cevi ili filteru i to pocne da te zeza dok ne proguta sav vazduh.
Koliko ja znam, a znam samo ono sto sam ovde naucio, ti motori kad imaju problem sa diznama pale malo teze po hladnoci, dime vise itd.
Pali odma' bez problema, i ne dimi koliko ja vidim. Znas ono kad nekad pustis kvacilo a nisi dao dovoljno gas pa auto sam povuce napred, kao da se ne bi ugasio, upravo tu secka isto, i kada ga pustim da ide bez gasa. Dali postoji neki regulator koji to regulise?
Opet kazem, nije to neko seckanje neznam koliko, i posle krace voznje je neprimetno. Najizrazenije je kad je veoma hladno pa po pocetku voznje i kada "pederski" stiskas gas lagano. Cim malo odlucnije krenes po gasu ne oseca se, barem ne u nekoj vecoj meri.
Evo sad ne mogu da se setim dali sam imao slicne probleme letos, mozda isto po startovanju, ali u mnogo mnogo blazoj meri. Cim se malo auto razvoza sve je u redu.

Poz

harlekin
Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h

Poruka od harlekin » četvrtak, 5. jan. 2012. u 08:52h

Kao da opisuješ moj problem. Samo što je kod mene motor 1.8 tdci.
Problem je bio do dizni i privremeno sam ga rešio Liqui Moly aditivom za čišćenje dizni na common rail sistemima. Probao sam i druge ali njihov mi se najbolje pokazao.
Medjutim, vreme i kvalitetno gorivo su učinili svoje... Problem se ponovo javlja a sada ni aditivi ne pomažu. Vreme je za remont dizni...

soxxx

Poruka od soxxx » četvrtak, 5. jan. 2012. u 10:57h

Imas neki link do tog aditiva? Ili se isti ili neki drugi mogu naci na svakoj pumpi, posto vidim da ima dosta toga na malo vecim pumpama.
Mene buni sto se to desava samo pri pocetnoj voznji od nekih 5 minuta recimo, ili malo vise. Ako su dizne, zar se simptomi ne bi trebali javljati stalno?

Sta se podrazumeva pod remontom dizni, i naravno koja je cena tog rada?

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » četvrtak, 5. jan. 2012. u 17:12h

Isto koristio LiquiMoly aditiv na Mondeo mk3 2.0 TDDI prosle zime, takodje neravnomeran rad neposredno posle paljenja, doduse to se jedva primecivalo i vrlo kratko trajalo, posle koriscenja ovog vise nije bilo problema, kupio u prodavnici auto delova.
Link sta sam koristio:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... nt&land=DE

A sto se tice dizni, mislim da, ako budes radio sve 4, neces proci bez 400-500e pa na gore, prvo ti proveravaju sve pa se menja sta treba, sta ne treba ne dira se. I to ako budes morao da radis prvo zoves Dragomira i zaobidjes tonu nepotrebnih problema i bacanja para.

milanoxxx
Poruka: 6
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 21:10h

Poruka od milanoxxx » četvrtak, 5. jan. 2012. u 18:52h

Sada kada se vec povela ova nimalo prijatna tema za novcanik ja sam nazalost imao pre par nedelja zavrsetak sage o diznama i pupmi i reprogramiranju komp. srecom majstor mi je dobar kolega i sve ovo me izaslo 830e cekicko , voleo bih da cujem kakvo imate iskustvo sa aditivima jer razmisljam da pocnem da sipam neki u Mondea 2.0 tdci, ali koji i pre svega da li to moze skoditi iakko autu. Procitao sam negde na netu ali ne znam gde da ukoriko se koristi delfijev filter goriva sanse da dodje do kvara na diznama su daleko manje, filter je oko 40e. Ne znam da li ima istine ali u svakom slucaju cu to uraditi jer je neuporedivo bolje to nego 800e.

soxxx

Poruka od soxxx » četvrtak, 5. jan. 2012. u 19:40h

Ok, videcu da kupim taj aditiv pa da vidim ima li poboljsanja.
Sto se tice servsiranja, vec sam poceo da idem kod Dragomira, on je radio veliki servis na njemu proslog leta. ;)

Mosha
Kontakt:

Poruka od Mosha » četvrtak, 5. jan. 2012. u 21:14h

Ako si radio skoro dizne i ostalo sledecih 200.000 si verovatno miran pa se poteze pitanje vredi li uopste raditi bilo sta na njemu jer ces ga verovatno prodati do tad.
Tih 800e te jeste bolelo ali realno stvari stoje ovako: 99% problema koje mk3 dizlo Mondeo ima su ili dizne ili zamajac, a oboje crkavaju na oko 200.000, sto nije mala kilometraza, to prebolis i manje-vise mozes da nakrivis kapu.
Mi smo imali do skora 2.0 TDDI, kupljen od priljatelja iz Francuske kad je bio star 2 godine, sa 90.000 na satu (100% pravih), i menjali ga za Land Rovera sad skoro kad je imao 180.000 na satu (pravih, naravno) u perfektnom stanju, ama bas N-I-S-T-A za ovih 7 godina na njemu nije pipano sem servisa, malo li je?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“