Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

glava motora od fokusa,pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rakun
Poruka: 26
Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h

glava motora od fokusa,pomoc

Poruka od rakun » petak, 9. dec. 2011. u 18:34h

molim vas,mislim da sam se zajebao pri kupovini ovog forda,to je kad ne provjeris sve,tako da bi mi pomoc sad dobrodosla,u pitanju je fokus tdci,posto je gubio tecnost za hladjenje i imao lose grijanje pokusao sam da otklonim to ali.....,kad sam ga stavio na kanal vidio sam gore nedgje na glavu motora da pusta vodu,sta sad da radim,auto ne mjesa ulje i vodu,ne grije uvjek mu je radna temperatura ali grijanje nikako,strah me sad ako mu zamijenim mali hladnjak opet ce pustat vodu na glavu,sta mi je radit,imali gdje polovna glava,koliko kosta ako iko ima kakvu ideju dobro bi mi dosla

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Re: glava motora od fokusa,pomoc

Poruka od darioculibrk » petak, 9. dec. 2011. u 18:36h

Jesi li pogledao ono plasticno kuciste termostata? Ima ovdje vise tema o tome i kako rijesiti.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

StefanXR3i
Poruka: 72
Član foruma od: nedelja, 15. avg. 2010. u 11:31h
Kontakt:

Poruka od StefanXR3i » petak, 9. dec. 2011. u 19:37h

Problem sa grejanjem unutrasnjeg protora tj. mali hladnjak - gde mu se nalazi ventil koji propusta toplu vodu prilikom grejanja (otvaranja i zatvaranja). Da li se nalazi u plasticnom kucistu svega toga? U prostoru iza usisne grane i turbine postavljen je deo koji podseca na ventil ali NIJE ventil vec nosac 3 termo davaca od kojih su dva spojena. Tako da predstavlja varku. Interesuje me gde mu se nalazi sam propusni ventil??? Hvala

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 9. dec. 2011. u 20:27h

Za taj problem za koji na sam nisi siguran moja preporuka je da poseis nekog dobrog majstora koji ce ti resiti sve tvoje probleme
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

rakun
Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h

Poruka od rakun » petak, 9. dec. 2011. u 20:54h

e to je problem dragomire,ja zivim u crnoj gori a ovdje su svi majstori za sve a u stvari niko za nista,pojma nemaju,pa sam nazalost prinudjen ovako da nesto konbinujem putem foruma i onda ako sam blizu da idem kod mejstora da bi nesto pokusali

dekysa
Član foruma od: nedelja, 12. jun 2011. u 22:13h

Poruka od dekysa » petak, 9. dec. 2011. u 22:08h

Mislim da Focus
Poslednja izmena: dekysa, na dan sreda, 4. jan. 2012. u 22:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 10. dec. 2011. u 01:19h

rakun piše:...ja zivim u crnoj gori a ovdje su svi majstori za sve a u stvari niko za nista,pojma nemaju,pa sam nazalost prinudjen ovako da nesto konbinujem putem foruma...
E, pa jbg, stavi auto na auto voz u Baru pa pravac za Beograd. Ovde ima majstora koji ti mogu rešiti problem. Od štapa i kanapa i bajanja šta mu je preko forumskih poruka nema mnogo vajde. (osim ako nije nešto banalno u pitanju)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 10. dec. 2011. u 07:53h

Jedan njegov zemljak je poluispravan auto doterao iz cg kod gagija (od muke... više nije znao šta da radi)... to je trebalo videti koliko je auto bio uništen domišljatim idejama i majstorlucima.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“