Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ABS cudno ponasanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mimiojo
Poruka: 151
Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h

ABS cudno ponasanje

Poruka od mimiojo » petak, 2. dec. 2011. u 23:30h

Od kako je ovo malo zahladilo ABS mi je poceo cudno da se ponasa.Auto je sierra 2.0 DOHC.Kada se auto upali lampica za ABS svetli par sekundi pa se ugasi,kad se postigne pritisak u sistemu.Krecem u voznju i sve se normano desava dok brzina ne opadne ispod 20km/h tada pocne pedala da podrhtava i ponasa se kao kad naglo kocite pa se aktivira ABS.Pri tom auto normalno ide i ako se ponovo brzina popne iznad 20km/h to prestane da se desava.Isto se desi kad auto se potpuno zaustavi.Lampa se ne pali da bi signalizovala kvar ili neispravnost.Malko je cudno jer kada kocite ispod 20km/h kao da ste na ledu pa ABS reaguje jer je klizavo.Probao sam i da skinem klemu da ga resetujem probao sam i sa drugim ABS modulom ista stvar.Skidao sam senzore nisu prljavi isto kao i zupcanici sa kojih senzor cita na glavcinama.Ako neko ima neka iskustva sa ovim tipom ABSa nek kaze koju.Ja sam inace masinac pa oko elektronike slabo. :wtf:
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo

Scorpio 696
Poruka: 1381
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Re: ABS cudno ponasanje

Poruka od Scorpio 696 » subota, 3. dec. 2011. u 15:47h

Evo je test procedura za abs
http://www.mediafire.com/?yv2jzzwwztl
Mene je namucio takodje ali nije imao takve simptome.
Slika
Mada sam sklop i nije podlozan kvarovima (sem akumulator sto izgubi pritisak vremenom)
Ostaju senzori, instalacija, releji, osiguraci.
Da li si merio sezore ili samo proverio da li su prljavi?
Mogu biti da kazemo ispravni ali vrednosti nisu iste pa jedan ili dva pri maloj brzini signaliziraju da je tocak blokirao.
Slika

mimiojo
Poruka: 151
Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h

Re: ABS cudno ponasanje

Poruka od mimiojo » subota, 3. dec. 2011. u 19:25h

"Scorpio 696"
Nisam merio senzore probacu i to malo me cudi jer je letos radio normalno cim je zahladilo ovo je pocelo da se desava.Recimo danas je normalno radio ali je danas bilo 15 stepeni.Probacu sa merenjem senzora pa javljam.Hvala na linku.
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“