Problem sa tockom/rucnom/amortizerom
Moderator: Dragomir
- miske17
- Poruka: 278
- Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h
Problem sa tockom/rucnom/amortizerom
Imam problem, pali mi se lampica kao da je podignuta rucna, al kad prelazim preko rupa, msm kad je malo neravnijii teren, pali se i gasi se.
I zanosi mi auto, izgleda da blokira neki tocak. kad kocim skrece u desno. Sta li mu je sad. i lupa mi nesto kod zadnjeg desnog tocka kad krecem u rikverc ili napred mozda je i amortizer jaoo sta mene sve nece da snadje
I zanosi mi auto, izgleda da blokira neki tocak. kad kocim skrece u desno. Sta li mu je sad. i lupa mi nesto kod zadnjeg desnog tocka kad krecem u rikverc ili napred mozda je i amortizer jaoo sta mene sve nece da snadje
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Problem sa tockom/rucnom/amortizerom
Proveri da li lepo spuštaš ručnu, tj. da nema nešto što eventualno smeta da poluga ručne legne do kraja, što bi mogao da bude uzrok i ovim ostalim problemima.
A generalno obiđi majstora da ti pogleda/našteluje ručnu i proveri i ostatak trapa/vešanja da nije negde neka glupost po sredi... Uzgred, verovatno znaš - nije još uvek toliko hladno, ali ako ostavljaš povučenu ručnu hoće da se desi da sajla i smrzne.
A generalno obiđi majstora da ti pogleda/našteluje ručnu i proveri i ostatak trapa/vešanja da nije negde neka glupost po sredi... Uzgred, verovatno znaš - nije još uvek toliko hladno, ali ako ostavljaš povučenu ručnu hoće da se desi da sajla i smrzne.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- miske17
rucna spusta do kraja, nista ne smeta kod spustanja.
Moram da obidjem majstora pod hitno, samo kog, ovde kod mene blizu ima majstora dosta, al retko ko radi fordove. u mml-u ima fordov servis al su em neljubazni, em deru opako.
Moram da nadjem nekog kod kog mogu na rate da otplacujem, odradio bih golem servis bas, dosta stvari me zeza. dragomir mi je daleko, nemam vremena za toliko cimanje trenutno.
Moram da obidjem majstora pod hitno, samo kog, ovde kod mene blizu ima majstora dosta, al retko ko radi fordove. u mml-u ima fordov servis al su em neljubazni, em deru opako.
Moram da nadjem nekog kod kog mogu na rate da otplacujem, odradio bih golem servis bas, dosta stvari me zeza. dragomir mi je daleko, nemam vremena za toliko cimanje trenutno.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
moguce da imas senzor nivoa kocionog ulja u bocici pa zato preko rupe lampica trepce, a imas nizak nivo ako su ti plocice pri kraju ili negde gubi ulje..a moguce da su ti kocnice unakrsne pa gubi ulje na jednoj dijagonali pa ti zato neravnomerno koci, odnosno prilikom kocenja blokiraju prednji desni i zadnji levi i obrnuto.. 

- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pa od Kaludjerice do Pinosave ima 10-tak minuta. Ne kapiram kako je to daleko.
Sta ja onda da kazem iz Nice-Bataj-Nice, a da ne pominjem da su ljudi dolazili iz Banja Luke.
Sta ja onda da kazem iz Nice-Bataj-Nice, a da ne pominjem da su ljudi dolazili iz Banja Luke.
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne upućujte ga kod gagija... ne radi sa tako "mladim" vozilima.
Idi kod Paje u Železnik... on ti je dobar za starije Fordove.
Idi kod Paje u Železnik... on ti je dobar za starije Fordove.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- miske17
Nece biti ni servisa niti icega, odluka je pala, auto ide pod ciradu do februara, marta. Tad krece sredjivanje celog auta.