Nepravilan rad motora.Molim pomoc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 13. nov. 2011. u 09:31h
Nepravilan rad motora.Molim pomoc
Dobar dan.
Ja sam Tosa iz srbobrana i imam problem sa fordom.
1.4 benzinac+gas
90-to godiste
Ford eskort
Problem.
Pre par dana tokom voznje sam od sebe se ugasi i nece da upali.Odvuchem ga kod majstora i on kaze da je crko komutator.Zamene i auto upali.Kad sam krenuo od majstora auto na pola puta do kuce poce da trza gubi obrtaje i lupa.Voda u onoj boci za hladnjak bila vrella i pocheo je da se pushi,a na skazaljki nisam video da se pregrejao.
Molim pomoc ili neko objashnjenje
ja se izvinjavam svima zbog pisanja.Bio sam u frci pa nisam odmah procitao pravila na forumu.Sto se tice kukica nece da mi aktivira kompijuter pa cu pisati ovako.
sto se tiche auta sve sam proverio....od svecica do kablova i vracao sam stari komutator i onda nece nikako da upali...samo vergla.
Za koji minut idem kod elektricara da ga posetim i da resi taj problem...ipak to je njegova greska.
Kada se opet to pojavilo ja ga nazovem i pitam sta je problem,a on kaze ja sam njega probao upalio i ugasio.auto radi.
a chim je dostigao radnu temperaturu poceo da zeza
Ja sam Tosa iz srbobrana i imam problem sa fordom.
1.4 benzinac+gas
90-to godiste
Ford eskort
Problem.
Pre par dana tokom voznje sam od sebe se ugasi i nece da upali.Odvuchem ga kod majstora i on kaze da je crko komutator.Zamene i auto upali.Kad sam krenuo od majstora auto na pola puta do kuce poce da trza gubi obrtaje i lupa.Voda u onoj boci za hladnjak bila vrella i pocheo je da se pushi,a na skazaljki nisam video da se pregrejao.
Molim pomoc ili neko objashnjenje
ja se izvinjavam svima zbog pisanja.Bio sam u frci pa nisam odmah procitao pravila na forumu.Sto se tice kukica nece da mi aktivira kompijuter pa cu pisati ovako.
sto se tiche auta sve sam proverio....od svecica do kablova i vracao sam stari komutator i onda nece nikako da upali...samo vergla.
Za koji minut idem kod elektricara da ga posetim i da resi taj problem...ipak to je njegova greska.
Kada se opet to pojavilo ja ga nazovem i pitam sta je problem,a on kaze ja sam njega probao upalio i ugasio.auto radi.
a chim je dostigao radnu temperaturu poceo da zeza
Poslednja izmena: Silvester, na dan ponedeljak, 14. nov. 2011. u 07:33h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Nepravilan rad motora.Molim pomoc
Ta voda u posudi i jeste vrela kad je auto na radnoj temperaturi, a pravilo je ne otvarati posudu dok je auto ugrejan jer hoce malo da podigne nivo zbog pristiska i sa eventualno izgori ruke...E sad da li si primetio da se pusi i sa zatvorenom posudom ili..? To dakle moze da bude ok, a to sto ste strujom objasnio kao problem lici na neki problem sa strujom...., a kako to lupa?
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 13. nov. 2011. u 09:31h
pa prvi put i jeste bio problem sa strujom.Kako majstor kaze crko je komutator i zamenio ga,ali sada opet neshto nije u redu sa strujom jer ima nepravilan zvuk...chuje se da lupa ispod motora,ako ne greshim chujem lonac da lupa.
On je stavio polovan komutator i upalio je ali chim je nabio radnu temperaturu on pocheo da trokira. gasi se na leru i ima nepravilan rad motora.
On je stavio polovan komutator i upalio je ali chim je nabio radnu temperaturu on pocheo da trokira. gasi se na leru i ima nepravilan rad motora.
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
po meni (citajuci tvoje postove) tebi auto trokira, tj nema varnice na 1 ili dve svecice, pa odatle i lupkanje lonca. (uobicajena pojava kod trokiranja, trese motor i sl). proveru treba poceti kontrolom svih utikaca (dzekova) sto idu na komutator, na bobinu, zatim proveriti svecice, kablove...mislim da kvar i nije bio u komutatoru. proveri na hladan motor, vrati tvoj komutator pa probaj da li ce upaliti..
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
i meni se cini da je komutator uzalud menjan, probaj da vratis stari pa ako radi isto neka to majstor vrati pare!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
@Silvester
Druže, nemoj da bolduješ ceo post, nema nikakve poente to da radiš... niti je tipografsko-estetski prihvatljivo, niti je ništa bolje ni što se čitljivosti tiče.
Takođe, pogledaj ovaj link (http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49) pa ono što piše pod tačkom 17... Čak i mobilni telefoni sada podržavaju dijakritičke znake ("kukice" na "našim" slovima), ali moze i ovako ako ne umes da ukljucis domacu tastaturu. Shvatas? (da ne ispadne Švatas?)
Druže, nemoj da bolduješ ceo post, nema nikakve poente to da radiš... niti je tipografsko-estetski prihvatljivo, niti je ništa bolje ni što se čitljivosti tiče.
Takođe, pogledaj ovaj link (http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49) pa ono što piše pod tačkom 17... Čak i mobilni telefoni sada podržavaju dijakritičke znake ("kukice" na "našim" slovima), ali moze i ovako ako ne umes da ukljucis domacu tastaturu. Shvatas? (da ne ispadne Švatas?)
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin