Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Izlazi ulje iz menjača

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
profa_PI
Poruka: 54
Član foruma od: utorak, 27. jan. 2009. u 21:23h

Izlazi ulje iz menjača

Poruka od profa_PI » sreda, 9. nov. 2011. u 16:40h

Pozdrav svim ljubiteljima Forda.Kao što i u samom naslovu piše potrebna mi je pomoć oko nalaženja čepa koji se nalazi na gornjem delu menjača i koji mi je kako mi reče majstor služi za odlazak uljnih para iz samog menjača a ne daje da izlazi samo ulje.Od eksploatacije i toplote plastika na tom čepu je izgorela i kada se vozi ulje se izliva..Dajte neko rešenje ili predlog jer nigde ne mogu da nađem ovu plastiku a ulje stalno izlazi napolje a ja moram da proveravam nivo ili ndajte neki savet kako da se to popravi bez te plastike.U pitanju je Ford Fiesta 1.3 endura motor 1998 god,44kw.
Pokušao sam da ga zalepim drugom plastikom ali je to kratko trajalo jer se od temperature polomila i ta plastika

http://imageshack.us/photo/my-images/249/img3856l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/694/img3852ou.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/171/img3853e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/406/img3855b.jpg/

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Re: Izlazi ulje iz menjača

Poruka od goja » sreda, 9. nov. 2011. u 17:34h

Stopila se plastika na mjenacu!? jesi li ti radio kvacilo ili dirao nesto oko toga,druze?ako se mjenjac toliko grije da topi plastiku,ti ces ostati bez kvacila,posto klize...
sto se same plastike tice,ako ne nadjes nista skini sve to pa odnesi nekom strugaru da ti napravi nesto sto zadovoljava,ako hoce ko sa se zaza tim...

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 9. nov. 2011. u 22:38h

Koliko ja uspevam da vidim, taj ventil postoji kao rezervni deo i Finis kod za njega bi trebalo da je 1005230
Pozovi Grand ili pitaj Gorana iz Monda, izdiktiraj broj sasije i opisi sta ti treba. Trebalo bi da mogu da ga nabave, ipak to nije tako mator auto (verovatno uz neko cekanje reda 15-20 dana).

Koliko vidm po netu cena nebi trebalo da je neka velika (reda 5 evrica)
Djak pesak :)

profa_PI

Poruka od profa_PI » sreda, 9. nov. 2011. u 23:25h

posaljite mi link gde mogu da nadjem taj deo

profa_PI

Poruka od profa_PI » sreda, 9. nov. 2011. u 23:28h

goja piše:Stopila se plastika na mjenacu!? jesi li ti radio kvacilo ili dirao nesto oko toga,druze?ako se mjenjac toliko grije da topi plastiku,ti ces ostati bez kvacila,posto klize...
sto se same plastike tice,ako ne nadjes nista skini sve to pa odnesi nekom strugaru da ti napravi nesto sto zadovoljava,ako hoce ko sa se zaza tim...
On je vremenom postala takva ..nije se bukvalno istopila
Motor se zagreva prilikom rada i plastika je pocela da se roni i napravila rupu i sada tu izlazi ulje
pokusavao sam ta stavim mali sundjer,lemio plastiku ali nisam uspeo jer je toliko slaba da ne moze ova nova da se uhvati za nju...

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » četvrtak, 10. nov. 2011. u 11:34h

ako nisu iste vrste plastike,ne mogu se ni zalemiti ;),ali pretpostavljam da je ta tvoja izgorila,pa nista ne hvata za nju
Endura DE

profa_PI

Poruka od profa_PI » četvrtak, 10. nov. 2011. u 18:23h

riddick piše:ako nisu iste vrste plastike,ne mogu se ni zalemiti ;),ali pretpostavljam da je ta tvoja izgorila,pa nista ne hvata za nju
upravo tako :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“