pomoc oko fokusa
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h
pomoc oko fokusa
posto sam skoro kupio fokusa interesu je me sa lijeve strane se nalaze prekidaci za otvaranje prozora 4 prekidaca a ispod toga dva neka prekidaca,kad se pritisne lijevo upali se crvena lampica a kad se pritisne desno zelena lampica,neznam zasta je,mislio sam da je blokada zadnjih prozora ali nista ne reaguje,ako neko zna zasta je to neka mi kaze
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: pomoc oko fokusa
Možda je glupo pitanje, ali... jesi li probao da "zaključaš prozore" pa da sa zadnjeg sedišta spustiš prozor?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
to ima i kod mene, ali su kod mene nazad rucice za motanje, a prekidaci postoje u tapaciru, cudno...a nikad nisma provalio funkciju tih tastera ispod 4 koji se nalaze na vozacevom tapaciru, mozda zato sto nemam nazad podizace...?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Upravo ovo sto ti Bojan kaze - kad prebacis na zelenu lampicu, ne mozes otvarati zadnje prozore sa prekidacima u zadnjim vratima.

-
aha,znaci to je to,ok hvala,usput jeli skup nosac motora desni ovamo u pg mi ga prodaju 69 eura,cisto zna li neko cijenu
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cekaj mao. Ti na vozacevim vratima imas 4 tastera za prozore, a pozadi imas obicne rucice?oristic piše:to ima i kod mene, ali su kod mene nazad rucice za motanje, a prekidaci postoje u tapaciru, cudno...a nikad nisma provalio funkciju tih tastera ispod 4 koji se nalaze na vozacevom tapaciru, mozda zato sto nemam nazad podizace...?
Pa onda nije pitanje tih dodatnih tastera vec cemu ti sluze dva od tih 4. Odnosno tu je nesto budzeno. Dal samo prekidaci, dal cela vozacka vrata, dal nesto trece...
Djak pesak 

-
ne imam i pozadi elektricne podizace,nista nije buzdeno nego onako imam 4 prekidaca za stakla i jos dva koji imaju neke lampice crvena i zelena,al vjerovatno je to za zakljucavanje zadnjih prozora vidjecu reaguju li sjutra
- mbole
- BojanM
- BOFH
Mala ispravka, ne samo čemu služe tasteri podizača nego i sam taster blokade, pošto насколько я знаю mehaničke "kurble" nemaju električni "inhibitor"...mbole piše:Pa onda nije pitanje tih dodatnih tastera vec cemu ti sluze dva od tih 4.
pozdrav, Bojan

- oristic
ne verujem da je budzevina, jer na vozacevim vratima imam 4 tastera, 2 su u funkciji, a dva nisu (dva za nazad), u vratima pozadi imam takodje tastere u tapaciru zajedno sa rucicom za motanje prozora, cak sam primetio i neke konektore u vratima zadnjim, ali ti tasteri naravno nisu u funkciji. I da su zbudzena neka varata, ali da su budzeni svi tapaciri ne verujem. Predpostavljam da su tapaciri kao univerzalni, pa zavisno od paketa opreme ili ima podizaca nazad ili nema.....?/
- popovicvl
- Poruka: 5661
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ma to je nesto skarabudzeno.
- mbole
Lose pretpostavljasoristic piše:Predpostavljam da su tapaciri kao univerzalni, pa zavisno od paketa opreme ili ima podizaca nazad ili nema.....?/

Dugmica ima tacno onoliko koliko treba za dati model. Ako ima samo napred onda idu samo prekidaci za prednje (dva prekidaca na vozacevim vratima, jedan na suvozacevim, nema ni jedan pozadi).
Mozda nisu budzeni tapaciri mozda su budzena zadnja vrata.
Ajde baci VIN pa da vidimo sta auto ustvari treba da ima.
Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
U pravu su, ovako bi trebalo da izgleda vozačev podizač kada su pozadi kurble.

A kurbla i taster na istim vratima može da bude jedino budževina.

A kurbla i taster na istim vratima može da bude jedino budževina.
pozdrav, Bojan

- oristic
Neka bude budzevina, ali mi i dalje nije jasno da se neko tako potrudio da to nabudzi, deluje nemoguce.
Ja u zadnjim vratima imam kurblu koja radi (zna se koji je tu sistem), pored nje imam u tapaciru taster koji ima samo konektor, ali zica nema, dakle pitam se sledece, ako su uzeli tapacire od modela za 4 podizaca kako si tako savrseno prosekli za kurblu, i nabacili mehanizam unutra....Ili sta god vec, ne cini mi se kao da je prepravljano, sve deluje tako novo, cvrsto....a sad da je neko menjao samo onu rucicu gde se otvaraju vrata posto se ona skida (na zabicama je), a i taster je tu na njoj, mozda je to u pitanju...sve je moguce, uglavnom meni ne smeta sve stoji savrseno cvrsto, ne mrda ne skripi, sve radi....cudno zar ne?
ili su nenjana vrata ali opet sva vrata, .....dajte neko objasnjenje? Bas bi me interesovalo...?
Ja u zadnjim vratima imam kurblu koja radi (zna se koji je tu sistem), pored nje imam u tapaciru taster koji ima samo konektor, ali zica nema, dakle pitam se sledece, ako su uzeli tapacire od modela za 4 podizaca kako si tako savrseno prosekli za kurblu, i nabacili mehanizam unutra....Ili sta god vec, ne cini mi se kao da je prepravljano, sve deluje tako novo, cvrsto....a sad da je neko menjao samo onu rucicu gde se otvaraju vrata posto se ona skida (na zabicama je), a i taster je tu na njoj, mozda je to u pitanju...sve je moguce, uglavnom meni ne smeta sve stoji savrseno cvrsto, ne mrda ne skripi, sve radi....cudno zar ne?
ili su nenjana vrata ali opet sva vrata, .....dajte neko objasnjenje? Bas bi me interesovalo...?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Neko je izbacio elektro a ubacio manuelne podizace zbok ekonomske ili neke druge prilike
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Tvoj auto je u originalu imao ovakav tapacirung zadnjih vrata:

Kad su riknuli motori zadnjih podizača prethodnih vlasnik je pazario ovo:

+ kurblu + šta još treba za manuelno dizanje prozora
(verovatno ih je našao budzašto jer je obično smer modifikacije ka stavljanju zadnjih podizača, a ne ka ukidanju istih
)
Kad su riknuli motori zadnjih podizača prethodnih vlasnik je pazario ovo:
+ kurblu + šta još treba za manuelno dizanje prozora

(verovatno ih je našao budzašto jer je obično smer modifikacije ka stavljanju zadnjih podizača, a ne ka ukidanju istih

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- BojanM
- BOFH
Opcija B je upravo to što si pomenuo, da je neko pazario okvire ručice sa tasterima podizača (bar kod vozača i pozadi), ali da nije uspeo da ostvari ideju do kraja i montira elektromotore podizača, pa je do tebe stigao "hibrid" kod kojeg neke stvari služe samo za ukras. 

pozdrav, Bojan

- oristic
moj tapacir je kao ovaj na donjoj slici, sa rupm i kurblom.
1. ako je auto imao podizace, sva 4, onda je neko zadrzao tapacire i busio rupu za kutblu koju je ugradio nekako jer su mu crkli..
2. ako nije imao podizace, onda ispada da je kupio tapacire i probao to da nabudzi, pa je opet busio rupu za kurblu jer nije nabudzio!
3. da je samo menjao nazad one delove gde je kvaka i taster, a kod vozaca ceo tapacir!
Sve u svemu nista nije napravio!
1. ako je auto imao podizace, sva 4, onda je neko zadrzao tapacire i busio rupu za kutblu koju je ugradio nekako jer su mu crkli..
2. ako nije imao podizace, onda ispada da je kupio tapacire i probao to da nabudzi, pa je opet busio rupu za kurblu jer nije nabudzio!
3. da je samo menjao nazad one delove gde je kvaka i taster, a kod vozaca ceo tapacir!
Sve u svemu nista nije napravio!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Za opciju 3 nije morao da menja ceo vozacev tapacir, vec samo tu konzolu sa prekidacima, gabaritno su iste i sa 2 i sa 4 prekidaca.

- oristic
totti u pravu si, sta je tu je, bitno je da to sve lepo radi, hehe......nista nije ruzno, tapaciri su kao novi, ne cuje se u voznji nista, ako nekad budem imao vremena da skinem to i da vidim sta je unutra, da li to nesto moze da se uredi i da rade i nazad...ali posto se i onako kod mene retko kad neko vozi nazad (2 puta u godinu dana, hehe) onda mi to i nije bitno toliko, a bitno je zbog vrednosti vozila da imam unapredjenu varijantu sa samo prednjim podizacima, heheheehhe.....