cudno lupanje na fokusu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 15:47h
cudno lupanje na fokusu
molim vas ako iko zna da mi pomogne,naime kupio sam fokusa tdci 2002,uglavnom sam zadovoljan ali imam neka pitanja,dosad nisam nikad vozio forda pa rekoh da se malo informisem,imam 2 problema,prvi,ujutro kad je hladan auto ima velike vibracije na leru znaci citav enterijer trese i obrtomjer pravi neke skokove dok se ne zagrije,takodje i kad se zagrije ima neke vibracije na gasu i na volanu i citava plastika skripi u autu,i drugi problem je neko cudno lupanje u desnom kraju suvozaca negdje kod desnog tocka kad ga vozim preko 4 hiljade obrtaja cuje se neko lupanje odatle,kad se ne vozi nego stoji koliko god mu dam gas ne lupa nista,bio sam kod tri majstora i provjeravali su trapove sve je ok,neznaju sta bi moglo biti ako iko ima neke predloge neka mi se javi,izvinjavam se na opsirnosti i unaprijed zahvaljjuem
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: cudno lupanje na fokusu
To sto ujutru kad je hladno dosta trese je skoro pa normalno, a kod tebe je izrazenije jer je verovatno plivajuci zamajac dosta los (kao kod mene). A neravnomeran rad mogu prouzrokovati dizne. Probaj da sipas aditiv za ciscenje dizna i celog sistema ubrzigavanja, i moras paziti gde sipas gorivo, i koje sipas. TDCI je jako osetljiv na lose gorivo.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
pa i mislio sam za taj aditiv,sjutra mu sipam da probam,a nosac sam provjeravao odnossno majstori, ima malo lufta u onom donjem stabilizatoru a onaj gornji desni se vidi da je malo guma ispucala na gornjoj strani al kad ga gledas dok dajes gas ne vidi se okom nikakvo cimanje totalno je krut,i totalno je fiksiran,e sad dali postoji drugi nacin provjere neznam,znam da mi je otisao homokineticki zglob e sad posto se javljaju vibracije na volanu neznam dali moze od toga
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Zameni nosac motora na desnom kosu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
znaci mislis da je ipak nosac u pitanju,bas sam se zaljubio u ovo auto i volio bih da ga sredim bas tip top,prije njega sam vozio bmw koji je trosio sto na sat i ovaj me bas odusevio sa potrosnjom,neznam ovako kad gledam cini mi se da se uopste ne pomjera prilikom davanja gasa al sam primjetio onako na gumu neke naprsline al gore pri vrhu sad dali je od toplote pojma nemam
-
samo da se zahvalim na dijagnostifikovanju kvara,u pitanju je bio desni nosac motora,zamijenio i auto radi kao sat,jos kad se zamijeni onaj donji stabilizator vidim da ima malo lufta i on,samo ako neko ima sliku da mi pokaze kako izgleda da i njega kupim,u svakom slucaju se zahvaljujem
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Desni nosac,to i mene ceka ovih dana. Koja je cifra bila?
-
pa ovamo u cg sam nasao neki italijanski 38 eura,a u drugoj prodavnici je bio 67