Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

skripi pedala kvacila

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mpredrag018
Poruka: 9
Član foruma od: četvrtak, 3. nov. 2011. u 22:56h

skripi pedala kvacila

Poruka od mpredrag018 » petak, 4. nov. 2011. u 20:46h

Pozdrav fordovcima, posedujem ford focus 1.8 TDCI od pre 5 dana, odmah po kupovini imao sam problem sa ubacivanjem menjaca u bilo koju brzinu. Nakon dolaska prodavca nesto su gurnuli kod pedale kvacila( navodno opruga sajle se slomila) sada ide i normalno ubacuje ali se cuje zvuk pri pritisku pedale kvacila i to pri samom pocetku pritiska na papucicu bilo kada je upaljen ili ugasen. kada se ugasen intenzivnije pritiska povremeno izostane zvuk, posebno kada se malo drugacije pritiska. Kada se vraca Papucica nema zvuka. Inace u voznji se nista ne cuje drugo i fino i sinhronizovano prihvata menjanje brzine, jedino bih rekao da po ubacivanju menjaca u prenos kao da cimne. Sigurno da je ovo svakao pitanje za iskusne fordovce i majstore od zanata, unapred hvala na odgovorima, ali samo da ne budu tipa menjaj pola auta ( set kvacila sa zamajcem) i stosta drugo. Pozdrav svima.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Re: skripi pedala kvacila

Poruka od goja » petak, 4. nov. 2011. u 21:21h

Pa druze,jesi li vozio neki auto prije tog fokusa,jel osjecas na papucici odvaja li ili ne?ako je papuca kvacila''normalna'' na pritisak a auto POSKACE pri ubacivanju,ne treba biti doktor pa da kaze da ti ne valja set kvacila,koji je uzgred receno bolna tacka fokusa sa ''CI''sufiksom...

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » petak, 4. nov. 2011. u 21:51h

Probacu ja:
Neka ti neko prekontrolise sajlu i kacenje sajle na papucicu. Usput jel imas stelovanje visine papucice ili ne?
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 5. nov. 2011. u 06:44h

Fokus nema sajlu vec je u puitanju hidraulicno kvacilo.To sto skripije je najverovatnije u pitanju cilindar u kabini
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » subota, 5. nov. 2011. u 16:24h

ako su podbacivali nesto moze biti i do lamele,da je pri kraju,i druk i korpa,znaci set :D
Endura DE

mpredrag018

Poruka od mpredrag018 » subota, 5. nov. 2011. u 20:28h

Svaka cast na brzim i konstruktivnim odgovorima. Danas sam vozio i pazljivo osluskivao, zvuk se cuje iz kabine, definitivno, fino ubacuje nista se ne cuje, ne trese, jedino u prvu kao da ide malo nepravilnije u odnosu na ubacivanje kad je ugasen, danas
takodje, a nakon ubacivanja u rikverc blokirao je menjac nece u ni jednu brzinu, nesto sam napipao na pedali papucice i nakon toga je ubacivao ???? :wtf: ja neznam kako je konstruisano kvacilo i ne bih naglabao, ali mi se cini da je Dragomir najblizi i najstrucniji, samo sto ja i dalje neznam sta treba da se radi ?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 5. nov. 2011. u 20:41h

Dovezi auto da pogledamo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

mpredrag018

Poruka od mpredrag018 » subota, 5. nov. 2011. u 22:10h

Rado ali ti si daleko, znas li nekog u Nisu?

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 6. nov. 2011. u 01:16h

Idi u fordov servis u Komren, Ford Company
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mpredrag018

Poruka od mpredrag018 » nedelja, 6. nov. 2011. u 11:36h

Ok, cuo sam za njega

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8310
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 6. nov. 2011. u 19:22h

Na firminom vozilu je isto bilo škripanje papučice koje se na kraju pojačalo do ludila, čak i kad je samo malo pritisneš. Problem je rešen tako što je opruga koja se drži na plastičnom delu i okreće se oko metalne osovinice podmazan grafitnom mašću.
Ne znam da li je i kod tebe tako rešeno kačenje opruge, a ako jeste najbolje je da skineš oprugu i lepo podmažeš osovinu. U slučaju da je ne skidaš da znaš da će ti trebati više vremena da mast prodre između osovine i plastike i ne znam koji broj pritiskanja same papučice da bi se to lepo razmazalo i zvuk nestao.
Za početak probaj samo da isprskaš WD-om, ali je to kratkoročno rešenje.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mpredrag018

Poruka od mpredrag018 » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 17:47h

FM 3 problem sam vec resio, ti si bio u pravu, ovoga puta je bila opruga ciji je jedan kraj pukao pa je skripalo i glavilo jer je stajala nakrivo. inace ovaj deo nema gde da se kupi vec je skinuto sa drugog auta naravno majstor prijatelj.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“