Problem sa sierrom filter vaduha
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: sreda, 17. avg. 2011. u 22:05h
Problem sa sierrom filter vaduha
Imam problem sa Ford Sierrom 2.0i EFI motor sa jednom bregastom, naime motor je podesen da radi samo na plin izbacena je upotreba benzina. KAda je hladno vreme svako paljenje rezultira losim ler gasom kao i gasenjem pogotovu prvo paljenje u toku dana (kada odstoji duze i motor se ohladi) pre negde mi se desilo da sam izvadio filter vazduha iz radoznalosti da probam kako radi bez filtera i desilo se da radi na 800 obrtaja bilo kad je hladan ili vruc ne gasi se- potrosnja je nesto veca ali lepo radi nema neprijatnih gasenja ako ne drzim gas na oko 1000 obrtaja- ostavio sam bez filtera i on bez problema radi svaki dan ali znam da nije zdravo za motor probao sam stelovanje dotoka plina ali nista se ne dobija. Zanima me koji to problem moze da bude pa da lose radi kada ima filter a kada ga nema lepo prede, da mozda nije u pitanju automatski ler gas ili nesto drugo, i kako taj problem da resim?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Problem sa sierrom filter vaduha
''Plin'' je daleko osjetljiviji nego ''benzin''...probaj da zacepljac dovod vazduha rukom kad radi moror,ako samo prineses dlan na usis,on se odmah ugasi dok na benzinu mozes drzati ruku na usisu on ce raditi..za pocetak kupi nov filter vazduha a dalje se snalazi kako da mu olaksas usis,tipa da nabacis KN filter ili nesto toga tipa.pretpostavljam da si ustelao plinski uredjaj i da nije stvar u tome da smjesa nije dobra...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problem sa sierrom filter vaduha
Gde ti je postavljen mešač ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!