propada papučica kvačila-možda nekom pomogne
Moderator: Dragomir
- mktdci 2.0
- Poruka: 11
- Član foruma od: petak, 14. okt. 2011. u 22:10h
propada papučica kvačila-možda nekom pomogne
Pozdrav,
Propadala mi je papučica kvačila i gubio sam ulje od kočnica, posto je hidraulično kvačilo i koristi ulje iz iste bočice. Napomena, radi se o mondeu 2.0 TDCI 130KS '02.
Danas sam otišao kod majstora i ustanovili smo da je u pitanju druk lager. Iz nekog razloga je otkazao, iako je zamenjen pre oko 7000 km. Toliko o kvalitetu delova kod nas. Simptomi: Prilikom stiskanja kvačilala papučica ostaje u donjem položaju, i nece sam da se vrati u normalni položaj, već mora rukom ili nogom ako uspeš. I gubitak ulja u bočici.
Eto, možda nekom pomogne ako bude imao slične simptome na svom autu.
Propadala mi je papučica kvačila i gubio sam ulje od kočnica, posto je hidraulično kvačilo i koristi ulje iz iste bočice. Napomena, radi se o mondeu 2.0 TDCI 130KS '02.
Danas sam otišao kod majstora i ustanovili smo da je u pitanju druk lager. Iz nekog razloga je otkazao, iako je zamenjen pre oko 7000 km. Toliko o kvalitetu delova kod nas. Simptomi: Prilikom stiskanja kvačilala papučica ostaje u donjem položaju, i nece sam da se vrati u normalni položaj, već mora rukom ili nogom ako uspeš. I gubitak ulja u bočici.
Eto, možda nekom pomogne ako bude imao slične simptome na svom autu.
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Re: propada papučica kvačila-možda nekom pomogne
Gde si kupio druk lezaj ?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Mene nesto strah da to nece biti kvar tj urok ne vracanja pedale niti gubitka ulja ...
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
....slažem se , pre bih rekao da je u kvaru cilindar kvačila. Kada odu gumice u cilindru, ulje uspe da predje sa druge strane klipa cilindra,posle čega papuča kvačila ostaje dole. Ne mora se vratiti rukom, to jest mislim da ne može i da hoćeš. Već je potrebno neko vreme , da opruga vrati klip...goja piše:Mene nesto strah da to nece biti kvar tj urok ne vracanja pedale niti gubitka ulja ...
Kažem, nisam 100% siguran...

- mktdci 2.0
Ne, ipak je druk lager. Zamenjen i druga prica. I nece da dobije kvacilo uvek na prvu kad vratim rucno papucicu, ali nece ni sama da se vrati papucica zato sto u mom slucaju nije cilindar.
- mktdci 2.0
Ipak ne bih o tome, radi se o mojim dobrim prijateljima, a i nisu oni pravili deo. Ali pouzdano znam da je nabavljen od generalnog uvoznika za Srbiju...toliko...shelby 32 piše:Gde si kupio druk lezaj ?