Sve je bilo fino dok jedno jutro nije odbio da upali kao da nema akumulatora.. Odslepan do elektricara, zamenjen kolektor i jos nesto na alternatoru i radio kod njih u garazi, oni se malo vozali i tako.. Dodjem ja po auto, okrenem kljuc i verglaj, verglaj nist kao da nema goriva nikakvog.. Posle silnih peripetija, zamene platina(raspale se stare) ustanove da je plus sa brave na bobinu slab i prespoje direkt na plus akumulatora preko releja i osiguraca i upali ko mina.. E sad se ja tu zajeb* sto ne dopunih akumulator jer sam polususter pa mislih da kad pali znaci da je pun.. No to smo resili..
Posle dan dva rekoh aj da mu promenim lanac lancanike i odradi mi drugar, ja asistiro

Danas da upalim vergla, vergla, vergla, benzin prska u lonce normalno, plin se oseca u cilindrima, bombina sve ok...
I ja provalim da paljenje uopste nije namesteno 1243 kako Kent zapoveda, nego 1342 ko na svim krstenim rednim motorima, s tim da je prvi kabal na kapi jedno mesto u desno premesten i ne mogu da se nacudim da je uopste upalio tako, a kamoli isao. Sad il` sam ja nesto debelo pobrkao ili je Kent cudo! I naucim da treba ponekad nekom nesto i reci unapred, a ne samo uzdati se u majstorluk koliki god bio

Te sad resih da sam pretumbam paljenje. Mozda sam za ovo iznad pogresio al sada se to mora odraditi. Imam ruke, imam mozga, a imam i servisna uputstva.. Sve je OK, al me "muci" par stvari:
1. Provalio sam da mi vakum pumpica na razvodniku nije prikljucena nigde - nema creva - te pitam gde na Weberu VV da je cuknem, ili na usisnu granu? Na Karbu imam slobodno "Prikljucak odusnih gasova"

2. Kako treba poravnati oznaku na radilici za dovodjenje prvog klipa tam di treba?
Ovako

Ili ovako

Ostalo oko paljenija mi je jasno. Mozda to nije jedini kurslus al to mora sigurno da se sredi, a i ako ne uspem tu su eminentni majstori

Hvala na strpljenju i volji za citanje ove ispovesti