Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zamenjen dizel filter, nece da upali Focus tddi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

brndusic
Poruka: 20
Član foruma od: nedelja, 21. nov. 2010. u 23:12h

Zamenjen dizel filter, nece da upali Focus tddi

Poruka od brndusic » nedelja, 16. okt. 2011. u 09:03h

Pozdrav svima,

menjao dizel filter u sopstvenoj režiji (nije prvi put), prilikom prethodnih zamena auto je palio bez ikakvih problema, međutim ovaj put neće. Očigledno da je povukao vazduh. Da li mi neko može pomoći oko ovoga, procedura za izbacivanje vazduha me interesuje, kako najlakše upaliti...

Pozdrav svima i hvala unapred na odgovorima.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Zamenjen dizel filter, nece da upali Focus tddi

Poruka od Neša » nedelja, 16. okt. 2011. u 09:26h

I ja sam prosli put zaboravio da sipam gorivo u novi filter i jedva je upalio...

Probaj ovo i upalice mnogo brze:pritisni pedalu gasa do kraja i verglaj,morace da upali.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

brndusic

Poruka od brndusic » nedelja, 16. okt. 2011. u 10:11h

Pokušao sam upravo ali bez uspeha. Plašim se previše da verglam da ne zeznem nešto drugo. Imate li još neki predlog? Inače filter sam napunio pre postavljanja.

Neša
VIP

Poruka od Neša » nedelja, 16. okt. 2011. u 11:12h

Vidi da li su creva lepo namestena da ne vuce vazduh negde. Verglaj malo duze morace da upali,samo strpljenje
Duratorq DI 16v

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 16. okt. 2011. u 16:42h

Prekontrolisi ponovo da li je lepo legla gumica na filteru.
Ako imas vakum pumpicu okaci je na crevo koje vodi do pumpe (ili na izlaz iz filtera) i vuci dok ne krene nafta.
Djak pesak :)

brndusic

Poruka od brndusic » nedelja, 16. okt. 2011. u 18:41h

Ceo dan bezuspešno... nafta krene na izlaz iz filtera to sam probao... Auto ne baca dima ni najmanje... Da napomenem pre ovoga je palio perfektno i sve je bilo u najboljem redu... jedino što je meni čudno je sledeće:

Skinuo sam crevo koje izlazi iz filtera, ali sa drugog kraja (kod motora, napred ispod intercoolera...) i tu pokušao da vučem međutim bezuspešno, došlo je jako malo nafte, ja mislim da bi tu nafta trebala da teče glatko???? Malo mi je sada sumnjivo ovo crevo...

Ima li još neko neki predlog???

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 16. okt. 2011. u 18:54h

za mondea u servisu zamena svih filtera (vazduha, klime, goriva, ulja) i zamena ulja koje ja donesem kosta 400din tako da ti preporucujem da se drugi put ne prljas i ne mucis i sebe i auto..

brndusic

Poruka od brndusic » nedelja, 16. okt. 2011. u 19:07h

Kasno je sada da se predomislim... Nemam ni jedan servis u blizini. Tek na 50 km...

Neša
VIP

Poruka od Neša » nedelja, 16. okt. 2011. u 19:58h

Nemoguce da nece da upali. Pricvrsti sva creva,pritisni pedalu gasa do poda i verglaj,mora da upali!
Duratorq DI 16v

montoya
Poruka: 2144
Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h

Poruka od montoya » nedelja, 16. okt. 2011. u 20:21h

Ja sam inmao slicne muke na astri dti, takodje sam sam menjao i nisam lepo napunio filter katastrofalna muka je bila da ga upalim, mislim da smo se 5h mucili i punili naftom punili i jedva je upalio ali je par meseci kasnije kao posledica tog verglanja riknula bosch pumpa i njena reparacija je iznela 600e...Tako druze to ti dodje skupa zajebancija, nemoj da se zezas nego slepaj auto u servis...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016

brndusic

Poruka od brndusic » nedelja, 16. okt. 2011. u 21:04h

Nemam pojma ljudi, batalio sam, neće pa neće...

@Nesa: Uradio sam po tvom savetu, ali nikako, danas me je baš poterao baksuz...

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » nedelja, 16. okt. 2011. u 22:36h

Pa stani, ako iz filtera tesko ide nafta da nije filter los, ipak je to jedini deo koji je menjan..

dekile
Poruka: 91
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 02:17h

Poruka od dekile » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 01:20h

Mosha piše:Pa stani, ako iz filtera tesko ide nafta da nije filter los, ipak je to jedini deo koji je menjan..
Koju marku filtera si ugradio?
Pokusaj da vratis stari filter.Ako i posle toga nece da vuce naftu,majka za paljenje dizelasa je flasa,pokusaj da vuce iz flase,mora da upali,zatim poredjaj sve na svoje mesto i ponovo upali auto pod vecim gasom drzi pola minuta,izbacice sam vazduh iz sistema!Beskonacno verglanje,zapalices alnaser i ostetiti akumulator!!! rulest
[*]Jel potrebno onda promjeniti parametre u racunalu da ECU zna da ima jos jedna svjecica?? Nista na silu,samo veci cekic

brndusic

Poruka od brndusic » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 08:44h

To za akumulator i alnaser sam znao tako da sam se trudio da budem što je moguće nežniji prema njima... Nije mi jasno kako ne povuče bar malo goriva? Totalno je mrtav... Filter je inače CHAMPION i deluje mi kvalitetniji od ovog prethodnog. Sada sam na poslu i ne mogu da isprobavam ponovo možda ovih dana ponovo pokušam. Razmišljam da nabavim nova creva ili da kupim obično crevo za gorivo i spojim od filtera do pumpe...

Šta ostali kažu? Meni deluje neverovatno da neće da povuče ni najmanje... Koliko je ova zezancija štetna za BOSCH pumpu??

Hvala svima koji se javljaju sa savetima... :(

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 09:38h

Ako si napunio filter gorivom nemoguce da nece da upali. Ne brini se za bosch pumpu,ne moze tek tako da se pokvari. Bas me cudi sto nece da upali.

Sledeci put u servisu menjaj filter i koristi kvalitetniji koji se menja na 2-3 godine,UFI je 1800din i ima separator vode kao original
Duratorq DI 16v

brndusic

Poruka od brndusic » četvrtak, 20. okt. 2011. u 20:36h

Zdravo svima,

evo opet ja, cele nedelje nisam mirno spavao, zato što sam bez prestanka razmišljao kako da ponovo vratim u živt mog ljubimca. Nabavio sam neka creva, a takođe sam nabavio srevo koje ide od filtera do pumpe. Ovo drugo sam našao kod Sime i Gileta. E sada razmišljam kako je najbolje da prvo pokrenem motor , da li da probam kao što neko reče iz flaše i uverim se da li je sve u redu ili da sve to povezujem pa šta bude... Takođe sam razmišljao mada ne znam koliko je to pametno raditi, da probam da olabavim vodove za gorivo koji dolaze do dizni i tu ispusim vazduh ako bude bilo potrebe (sa ovim na trakoru lako rešim problem ali, opet da vidim šta drugi kažu da ne napravim neko čudo)...

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » petak, 21. okt. 2011. u 22:20h

probaj sa flasom prvo,mora upaliti 100%! To isto mozes odvrnuti crijeva od dizni,vidi da li baca uopste naftu!
Endura DE

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Poruka od PivaraPivara » subota, 22. okt. 2011. u 00:00h

Probaj da vuces ustima gorivo na crevo koje dolazi do filtera, mozda ti je zacepljeno crevo... ako stvara vakum onda je crevo zapuseno nedje, a ako nije zapuseno onda ide nafta....

brndusic

Poruka od brndusic » subota, 22. okt. 2011. u 10:40h

Zdravo ljudi, evo da se izjadam, problem jos uvek nisam resio mada nisam mnogo toga ni probao. Zamenio sa crevo koje ide od filtera do pumpe, u njega ubacio manje providno crevo i probao da vucem, nafta je dosla relativno lako u pocetku sa malo mehurica, kasnije bez. Posle sam najbrze sto sam mogao odvojio creva i spojio sa pumpom. Probao sam nekoliko puta da verglam i nista, nula, samo vrti u prazno, dima ni malo, neverovatno... E sada jedino sto nisam probao to je da olabavim cevi koje idu do dizni i vidim sta se tu desava... Secam se da jednom nisam mogao da pokrenem jednu masinu sve dok nisam olabavio iste jednu po jednu i izdbacio vazduh.

Sto se tice flase pokusaobih i sa flasom ali ne mogu jer ova creva su jako kruta i ne mogu da ih ubacim u flasu, a ni u kantu.

Sada se pitam da li je moguce da ako sve lepo dihtuje mislim na creva pre pumpe, da pumpa nece da povuce naftu? Mozda nece da povuce ako ima vazduha u vodovima do dizni??

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » subota, 22. okt. 2011. u 14:10h

probaj i to...

brndusic

Poruka od brndusic » subota, 22. okt. 2011. u 16:36h

Nece i gotovo, baca jako malo goriva na cevima koje vode do dizni... Neznam vise sta da mu radim, zvao sam jednog kazu dobrog mehanicara koji mi je rakao, "ma zakaci to za traktor i povuci mora da upali..." i slicno... Ne znam ja ovo ipak ne bih radio, ali neznam vise sta da radim... Da li da uzmem da kupim sva ona creva nova??? Pitanje je da li ijh uopste mogu naci nova. S druge stran kada povucem gorivo kroz crevo dodje relativno lako. Ajd neko ko se razume malo vise u ove pumpe neka kaze da li one toliko tesko povuku gorivo ili o cemu se ovde radi...
Sada planiram da krenem u potragu za nekim dobrim majstorom, da namucim i njega :(

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » subota, 22. okt. 2011. u 20:09h

nemoj da ga vuces.... mislim da ces morati kod majstora ili da se ovde posavetujes sa iskusnijim clanovima...

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » subota, 22. okt. 2011. u 21:45h

ima li on elektroventil,i da li si otkopcavao dzek od struje pumpe?
Endura DE

brndusic

Poruka od brndusic » subota, 22. okt. 2011. u 21:50h

Nisam nista dirao oko pumpe sto se tice struje, samo creva, cevi i slicno... A elektroventil??? Ne znam... Gde da pogledam da li ga ima???

Da li mozda ima negde na pumpi da se ispusti vazduh???

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 22. okt. 2011. u 21:55h

vrati stari filter pa probaj, ali budi uporan, dopuni akumulator ....

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“