Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

duze vergla

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Re: duze vergla

Poruka od riddick » sreda, 19. okt. 2011. u 16:12h

nafte je bilo pola rezervoara,znaci negdje vuce zrak
Endura DE

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 19. okt. 2011. u 16:52h

pa da nekazem 100 % al tako je, stavi providno crevo, ja sam jednim tipu stavio od akvarijuma i kada da gas ide vazduh samo tako...
ili vrati naftu u rezervoar, moze da bude svasta, drukalica za naftu, crevo nedihtuje dobro .......
Slika
ima li neko odgovor jedan ili dva kabla na ovom delu idu, mondeo td 98, zasta je ovo, da nije ovo neki senzor ili za senzor za temperaturu neke veze....

riddick

Poruka od riddick » sreda, 19. okt. 2011. u 20:29h

ne vjerujem da vraca naftu,stavio sam nepovratni ventil prije filtera
Endura DE

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 19. okt. 2011. u 20:34h

Stavi providno crevo, sigurno, jer nabije vazduh kada stoji malo, kakav je to ventil, gde si kupio?
kad god isturira i ugasi se bilo je vazduha, e sada odakle mu taj vazduh to neznam, ali dobija sigurno, elem jel ima kablic taj tvoj jedan ili dva sa slike kod mene, ajde pogledaj kad budes ponovo sedao u kola pozzz

riddick

Poruka od riddick » sreda, 19. okt. 2011. u 20:41h

od svacega moze da ode u turu,npr. ako je otisao turbo ventil,sto kod mene nije slucaj,ako turbina baca ulje itd! Nepovratni ventil mali obicni na crijevo od filtera do boshpumpe sam stavio,tako da ne bi smjelo vracati! E sad ne moze vuci zrak na tom kratkom crijevu od filtera do boshpumpe,a ako vuce poslije nepovratnog ventila,ne bih trebao imati problema sa paljenjem nego kasnije sa trzanjem u voznji,a ja toga nemam! Ali probacu to jos sa crijevom! Uslikaj vecu sliku i izdalje malo,ne mogu skontati na kom je to mjestu
Endura DE

Tatanga
Poruka: 67
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h

Poruka od Tatanga » sreda, 19. okt. 2011. u 21:08h

@ Darko Darko:
Da li taj konektor sa fotografije stoji na kucistu termostata?
Ako je to taj, mora da ima obe zicice.

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 19. okt. 2011. u 21:10h

http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 11038.jpg/
evo velika, jel treba da ima???
pa gde i de taj drugi kabal majkumu, i samo kad bih znao ko je to dzarao da mu se napijem krvi :diablo:

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 20. okt. 2011. u 03:43h

riddick piše:oE sad ne moze vuci zrak na tom kratkom crijevu od filtera do boshpumpe,a ako vuce poslije nepovratnog ventila,ne bih trebao imati problema sa paljenjem nego kasnije sa trzanjem u voznji,a ja toga nemam!
Paaa... ne bas
Ako vuce vazduh na recimo prelivnim crevima, treba vise vremena da poraste pritisak u vodovima kako bi mogao da otvori diznu.
Djak pesak :)

riddick

Poruka od riddick » četvrtak, 20. okt. 2011. u 10:27h

a kako da znam vuce li zrak u prelivu? Zamjena istih crijeva? Najvjerovatnije da cu otici kupiti armiranog crijeva i citav sistem zamjeniti! Poslusacu darku i probati sa providnim crijevom prvo!
Endura DE

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 20. okt. 2011. u 13:17h

Naravno, prvo probas sa providnim crevima da bi video jel uopste to u pitanju.

Prelivna creva su jeftina, i lako se menjaju, tako da to nije lose raditi cak i preventivno.
Jedini je problem sto nije bas lako naci kvalitetna. Ja sam ih kupovao na metar u vagenu (Autokomerc, kupovao sam za kuma, pa sam uzeo i sebi par metara)
Djak pesak :)

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 20. okt. 2011. u 18:21h

nisu prelivna, njemu upali dok ima u pumpi i sistemu pa naleti vazduh, al proveri ipak, prvo filter pumpa crevo....

riddick

Poruka od riddick » četvrtak, 20. okt. 2011. u 20:01h

hvala na pomoci,posebno darko darko,ipak je zrak bio!
Endura DE

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 20. okt. 2011. u 21:04h

evo ti jos jedan test, http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 11038.jpg/ ,znaci ne ova buksna, imas iznad nje, kada stojis ispred kola, desno malo vise isto kao termostat imas buksnu, mislim da ide u stranu, e KADA BUDE VRUC I BUDE VERGLAO DUGO, izadji skinu buksnu i probaj da upalis(preko toga daje sauh itd), ako upalis mngo krace, znaci komp ili senzor ili tako nesto, trazicemo kvar, ako ne onda sipaj 6 l u balon vode neka bude u kolima, i polako sipaj na pumpu, ako upali posle hladjenja bolje onda je pumpa crkla, takodje je u igri i oslabljena kompresija koja svemu ovome dodaje ulje na vatru....
ovo sa buksnom sam sada saznao pa nisam jos testirao, a ovo za pumpu i vodu je provereno redbullw

riddick

Poruka od riddick » četvrtak, 20. okt. 2011. u 21:21h

evo stajao je sad dugo i upali na dva "vu-vu"! Vidjecemo sta ce biti dalje thumbsuph
Endura DE

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 21. okt. 2011. u 19:46h

e danas je bio vruc i verglao je ono minut, sipao sam vodu hladnu preko bos pumpe, polako i dugo da je ohladim i upalio je mnogo bolje, kazem ja pumpa, evro dizel je suv ne podmazuje lepo pumpu.......
preko dzeka je isto odradio, znaci kom lepo radi...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“