duze vergla
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: duze vergla
pa da nekazem 100 % al tako je, stavi providno crevo, ja sam jednim tipu stavio od akvarijuma i kada da gas ide vazduh samo tako...
ili vrati naftu u rezervoar, moze da bude svasta, drukalica za naftu, crevo nedihtuje dobro .......

ima li neko odgovor jedan ili dva kabla na ovom delu idu, mondeo td 98, zasta je ovo, da nije ovo neki senzor ili za senzor za temperaturu neke veze....
ili vrati naftu u rezervoar, moze da bude svasta, drukalica za naftu, crevo nedihtuje dobro .......

ima li neko odgovor jedan ili dva kabla na ovom delu idu, mondeo td 98, zasta je ovo, da nije ovo neki senzor ili za senzor za temperaturu neke veze....
-
- darko darko
Stavi providno crevo, sigurno, jer nabije vazduh kada stoji malo, kakav je to ventil, gde si kupio?
kad god isturira i ugasi se bilo je vazduha, e sada odakle mu taj vazduh to neznam, ali dobija sigurno, elem jel ima kablic taj tvoj jedan ili dva sa slike kod mene, ajde pogledaj kad budes ponovo sedao u kola pozzz
kad god isturira i ugasi se bilo je vazduha, e sada odakle mu taj vazduh to neznam, ali dobija sigurno, elem jel ima kablic taj tvoj jedan ili dva sa slike kod mene, ajde pogledaj kad budes ponovo sedao u kola pozzz
-
od svacega moze da ode u turu,npr. ako je otisao turbo ventil,sto kod mene nije slucaj,ako turbina baca ulje itd! Nepovratni ventil mali obicni na crijevo od filtera do boshpumpe sam stavio,tako da ne bi smjelo vracati! E sad ne moze vuci zrak na tom kratkom crijevu od filtera do boshpumpe,a ako vuce poslije nepovratnog ventila,ne bih trebao imati problema sa paljenjem nego kasnije sa trzanjem u voznji,a ja toga nemam! Ali probacu to jos sa crijevom! Uslikaj vecu sliku i izdalje malo,ne mogu skontati na kom je to mjestu
Endura DE
-
- Poruka: 67
- Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h
@ Darko Darko:
Da li taj konektor sa fotografije stoji na kucistu termostata?
Ako je to taj, mora da ima obe zicice.
Da li taj konektor sa fotografije stoji na kucistu termostata?
Ako je to taj, mora da ima obe zicice.
- darko darko
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 11038.jpg/
evo velika, jel treba da ima???
pa gde i de taj drugi kabal majkumu, i samo kad bih znao ko je to dzarao da mu se napijem krvi
evo velika, jel treba da ima???
pa gde i de taj drugi kabal majkumu, i samo kad bih znao ko je to dzarao da mu se napijem krvi

- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Paaa... ne basriddick piše:oE sad ne moze vuci zrak na tom kratkom crijevu od filtera do boshpumpe,a ako vuce poslije nepovratnog ventila,ne bih trebao imati problema sa paljenjem nego kasnije sa trzanjem u voznji,a ja toga nemam!
Ako vuce vazduh na recimo prelivnim crevima, treba vise vremena da poraste pritisak u vodovima kako bi mogao da otvori diznu.
Djak pesak 

-
a kako da znam vuce li zrak u prelivu? Zamjena istih crijeva? Najvjerovatnije da cu otici kupiti armiranog crijeva i citav sistem zamjeniti! Poslusacu darku i probati sa providnim crijevom prvo!
Endura DE
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno, prvo probas sa providnim crevima da bi video jel uopste to u pitanju.
Prelivna creva su jeftina, i lako se menjaju, tako da to nije lose raditi cak i preventivno.
Jedini je problem sto nije bas lako naci kvalitetna. Ja sam ih kupovao na metar u vagenu (Autokomerc, kupovao sam za kuma, pa sam uzeo i sebi par metara)
Prelivna creva su jeftina, i lako se menjaju, tako da to nije lose raditi cak i preventivno.
Jedini je problem sto nije bas lako naci kvalitetna. Ja sam ih kupovao na metar u vagenu (Autokomerc, kupovao sam za kuma, pa sam uzeo i sebi par metara)
Djak pesak 

- darko darko
nisu prelivna, njemu upali dok ima u pumpi i sistemu pa naleti vazduh, al proveri ipak, prvo filter pumpa crevo....
-
- darko darko
evo ti jos jedan test, http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 11038.jpg/ ,znaci ne ova buksna, imas iznad nje, kada stojis ispred kola, desno malo vise isto kao termostat imas buksnu, mislim da ide u stranu, e KADA BUDE VRUC I BUDE VERGLAO DUGO, izadji skinu buksnu i probaj da upalis(preko toga daje sauh itd), ako upalis mngo krace, znaci komp ili senzor ili tako nesto, trazicemo kvar, ako ne onda sipaj 6 l u balon vode neka bude u kolima, i polako sipaj na pumpu, ako upali posle hladjenja bolje onda je pumpa crkla, takodje je u igri i oslabljena kompresija koja svemu ovome dodaje ulje na vatru....
ovo sa buksnom sam sada saznao pa nisam jos testirao, a ovo za pumpu i vodu je provereno
ovo sa buksnom sam sada saznao pa nisam jos testirao, a ovo za pumpu i vodu je provereno

-
evo stajao je sad dugo i upali na dva "vu-vu"! Vidjecemo sta ce biti dalje 

Endura DE
- darko darko
e danas je bio vruc i verglao je ono minut, sipao sam vodu hladnu preko bos pumpe, polako i dugo da je ohladim i upalio je mnogo bolje, kazem ja pumpa, evro dizel je suv ne podmazuje lepo pumpu.......
preko dzeka je isto odradio, znaci kom lepo radi...
preko dzeka je isto odradio, znaci kom lepo radi...