Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

previsoka temperatura!!m0lim za pomoc!!!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Re: previsoka temperatura!!m0lim za pomoc!!!

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 14. jul 2011. u 17:23h

stefan milanov piše:to u vezi ranijeg paljenja i verglanja jeste tacno, ali ja sam gledao slike sto je stavio covek i u cinilo mi se da nema klasicnog razvodnika.. meni ovo lici na elektroniku..Slika

Uploaded with ImageShack.us
desava se goja, desava se, nisi gledao, bila slika.... nista strasno :ozid:

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 14. jul 2011. u 19:59h

zekavr piše:evo me samo sto sam se vratio iz bunusevca,receno mi je da sam termostat mogao i sto puta da menjem,moj problem moze da resi samo novi termoprekidac(kosta 900 din) koji ce paliti ventilator na manjoj temperaruri i drzati kazaljku na polovini,taman sam ugovorio i zamenu zadnjih amortizera i sajle rucne kocnice(moj savet-ne kupijte auto od matrapaza koji nista u njih ne ulaze vec samo ceka zrtvu da ih se oslobodi sa svim tekucim problemima),pa kad ga zamenim ovih dana,javljam rezultate :)
pa normalno, pazi moj mondeo 610 000 km, i taj je deset puta bolji od vecine, sta mislis kako ce da se cesa kupac, zato neki pojedinci i voze forda, mogu da kupe po jako povoljnim cenama i dobre, ako su pemtni, da predju mnogo km i da prodaju sa malom razlikom, jbg
MaxBunker piše:A moguća je i ova kombinacija:
1) termoprekidač pali ventilator na višoj temperaturi
2) loša instalacija ventilatora, pa sporije vrti i slabo hladi i rasipa struju, što uzrokuje teže paljenje i trzanje motora na leru

Nije što je moja ideja, ali ima logike mrgreen
ovde si imao temu o tom termo prekidacu, zasto nisi to prekontrolisao, normalno je ako ventilator upali tek kada je temperatura presla normalno, znaci da je termodavac, to si trebao da proveris, on pali ventilator na odredjenoj temperaturi, a termostat samo puta vodu u hladnjak na odredjenoj temperaturi, jel sada dobro...

zekavr
Poruka: 440
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 10:16h

Poruka od zekavr » petak, 15. jul 2011. u 00:18h

videcu da zamenim sutra,hteo sam je daga zamenim odavno medjutim trazio sam original,jer sam video iskustva vecine fordasa sa zastavinim delovima na fordu :suicide:
termoprekidac zamenjen i spustena temperatura malo iznad sredine,ostaje jos da izbacim vodu i sipam antifriz :)
i nakon vracene temperature,zamene vodne pumpe kod onog primitivca,sve opisano u temi SRAMOTA JEDNA,promenio sam majsora,koji je izmerio radnu temperaturu koja je bila oko 76 stepeni,doduse malo je stajao ugasen,gubio sam vodu iz sistema kod creva na isparivacu i to zategao i sredio,morao da prestelujem kazaljku temperature koja je izgleda malo vise pokazivala i zasad problem resen,videcemo za dalje,sve u svemu zamenio sam sve sem hladnjaka i motora....jbga kad sam isao kod pogresnog majstora :ozid:

koske
Poruka: 45
Član foruma od: petak, 25. nov. 2011. u 17:19h

Poruka od koske » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 16:11h

temp.jpg
Mondeo 1.8i '95. god. Mnogo mi se greje u gradskoj vožnji (kreni-stani), na skali NORMAL kazaljka dođe do slova A i tek onda se upali ventilator. Da li je to normalno?

popovicvl
Poruka: 5661
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 16:26h

da

koske

Poruka od koske » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 16:43h

Sigurno? :da: Imam ga već 6 godina, ovo je počelo otprilike pre godinu dana da mi se dešava. Ranije se nije toliko grejao.

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:08h

nije skupo, zameni poklopac expanzionog suda, možda ne održava pritisak ... a i pranje hladnjaka, bar spoljašne nije na odmet, samo da se zaštiti lambda sonda , ako je tu blizu

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:13h

koske piše:Sigurno? :da: Imam ga već 6 godina, ovo je počelo otprilike pre godinu dana da mi se dešava. Ranije se nije toliko grejao.
Sve je ok... ne diraj ništa... zetec inače generalno ima povišenu radnu temp.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

koske

Poruka od koske » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 20:10h

OK, hvala svima. thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“