totti piše:
E nebi Fordov Srbija forum bio ono što jeste, da se svaka druga tema "ne zaoštri" ....
Nijedan od vaših komentara (sem Dragomirovih , koji pokušava da pomogne na sve načine, a pritom je sasvim učtiv, normalan i šta više, prijatan) mi nije jasan. Od te vaše "zaHebancije" uvek izadje na "ošrtrenje britve" ....
Mogu da se opkladim u tepsiju šampita (kako neko onomad reče) , da nema ni jedan Fokus tdci za 2800 u ispravnom stanju . Ja u ovom Gagicinom slučaju uopšte ne vidim problem , ako odabrani auto nema drugih krupnijih mana (da je udaran , ukošen i tome slično) . U najgorem slučaju (1000-1200e) se rešava veliko pitanje , (koje je u Srbiji za TDCI postalo skoro pa normalno) za daljnu eksploataciju ! Uz redovno održavanje, sa te strane je mirna glava .
Kakva je razlika , da su se siptomi pojavili i posle pola godine ? Nema razlike , sem u psihološkom delu (tek kupljen i odmah muke) .
Gagice , ja kada sam kupovao auto, prvih dvadesetak sam gledao detaljno i svakom našao manu koja me odbila od kupovine. Onda sam shvatio , da na taj način neću nikad uzeti kola za taj keš koji posedujem (imao isto koliko i ti 2800-3000) . Onda sam promenio politiku i gledao karoseriju (da nije zveketan) i u grubo mehanički deo . Isti problem može i mene da snadje , obzirom da još nisam radio fordovom dijagnostikom, niti bio kod bošiste . Svi ti automobili tog godišta su prešli brdo km (iz uvoza) , te se treba nadati kvarovima . Hteo bih da ti kažem, koliko god ti bezobzirno zvučalo, da je to dobra mašina i da vredi uložiti u nju. Vratiće ti to tdci trostruko . Nema tu puno ostalih elemenata, koji traže gomilu para . Bar ja tako razmišljam... neka me izadje i na 4500 da bude "tip-top" , ja ću biti zadovoljan. Bitno je da si upućena na pravi servis (Dragomir) , jer su upravo loši servisi najveći razlog besomučnog pucanja para. Evo, na primer, brat-Veljo gadno prolazi samo zbog loše podrške servisa. Znači, nisi pogrešila pri odabiru same marke kola (samo kad pomislim na vw 2.0 tdi , kosa mi se digne) , znaš za dobar servis i to je to.
Veljo bato , veruj mi da, ako nemaš kombinaciju preko, vrlo lako možeš da pukneš kao lajsna . Imam oko sebe primera koliko hoćeš....