Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo mk4 2.0 tdci - Otežano paljenje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

sarabo

 
Poruka: 2075
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Re: Ford Mondeo mk4 2.0 tdci - Otežano paljenje

Poruka od sarabo » utorak, 31. dec. 2019. u 15:24h

Najbolje je zatvoriš ako je zaboraviš i onda se ne raspravljaš ni sa kim ( jer nema potrebe za tim) , za sve što su ti ljudi predložili rekao si da to neće niko da radi i onda odjednom neko ti kriv što su puko 400 e ??? I btv kad ćeš već jednom da ga pališ ujutru ili se meni čini da ovo traje danima...

Poslato sa HRY-LX1T pomoću Tapatoka

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

tihi13
Poruka: 707
Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h

Poruka od tihi13 » utorak, 31. dec. 2019. u 16:58h

Grijaci plus zamjena 100€
Ciscenje dizni 75€
Ciscenje egr ventila, motora itd 75€
Novo ulje i filteri 100€
Cijena rada servisa 50€
Grejaci sa zamenom 100e? Mene je kostalo sve to 3200 RSD, ili... oko 28e.
DIzne ne znam cenu, preskacem. Za benzinca sam platio 20e.
Egr ventil ciscenje i zatvaranje 10e, bez softverske varijante. Sa obzirom da si imao samo ciscenje i tebi nije zatvoren. Mnogo bre.
Ulje i filteri 100e. Ok, to je to manje vise.
Cena rada servisa 50e. Jel to cena malog servisa jer vidim da se u ostale stavke ugradjuje i rad. Ovde je to 10e.
Znaci ovde bi kostalo 70-ak evra. Neka bude duplo, opet 140. Ja bih za 250e razlike zapucao tih 700km bez problema. Jos bih napravio dobar road trip :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 31. dec. 2019. u 17:00h

A jel ti voziš Mondea mk4 sa 2.0 tdci motorom ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » utorak, 31. dec. 2019. u 17:07h

tihi13 piše:
utorak, 31. dec. 2019. u 16:58h
Grijaci plus zamjena 100€
Ciscenje dizni 75€
Ciscenje egr ventila, motora itd 75€
Novo ulje i filteri 100€
Cijena rada servisa 50€
Grejaci sa zamenom 100e? Mene je kostalo sve to 3200 RSD, ili... oko 28e.
DIzne ne znam cenu, preskacem. Za benzinca sam platio 20e.
Egr ventil ciscenje i zatvaranje 10e, bez softverske varijante. Sa obzirom da si imao samo ciscenje i tebi nije zatvoren. Mnogo bre.
Ulje i filteri 100e. Ok, to je to manje vise.
Cena rada servisa 50e. Jel to cena malog servisa jer vidim da se u ostale stavke ugradjuje i rad. Ovde je to 10e.
Znaci ovde bi kostalo 70-ak evra. Neka bude duplo, opet 140. Ja bih za 250e razlike zapucao tih 700km bez problema. Jos bih napravio dobar road trip :)
Promasio si sve :D

tihi13

Poruka od tihi13 » utorak, 31. dec. 2019. u 17:15h

Od 400e napisanih, troskovi delova su max 150e. ZNaci ruke 250e. Koliko kosta grejac, 7-15e po komadu zavisno od proizvodjaca? A ti, ako gresim u necemu ne moras da budes kurcevit u svakom postu, vec kao moderator i iskusan (valjda) majstor navedes gde gresim. Time pomazes svima, a ovako si samo nekulturno bezobrazan.

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » utorak, 31. dec. 2019. u 17:34h

Pa nije isti auto u pitanju. Nisu iste cene delova. Nije isto potrebno vreme za rad.
Jasnije?

Zamisli, na Focus mk2 filter nafte kosta 3500+ din, dok na mk2,5 kosta 500 din... sta cemo sad?

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4938
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 31. dec. 2019. u 17:43h

Druže mešaš se u nešto što nema nikakve veze... Totalno nerealno... Samo filteri za Mondea su skupi bez drugih stvari

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Poruka od zolee » utorak, 31. dec. 2019. u 17:53h

tihi13 piše:Od 400e napisanih, troskovi delova su max 150e. ZNaci ruke 250e. Koliko kosta grejac, 7-15e po komadu zavisno od proizvodjaca? A ti, ako gresim u necemu ne moras da budes kurcevit u svakom postu, vec kao moderator i iskusan (valjda) majstor navedes gde gresim. Time pomazes svima, a ovako si samo nekulturno bezobrazan.
Izvini ali nisi u pravili nikako. Ne mozes porediti dva razlicita motora i onda odokativno nagadjat cene.
Da, zamena grejaca na tom motoru 100e! Ludo al tako je. Radio pre mesec dana.
I to nije bila ni najskuplja ponuda. Neko mi je trazio 50e po grejacu a 150e po grejacu koji pukne. Grejaci su na izuzetno nezgodnom mestu i laku pucaju.
A zaista, ko je nervozan i iritira ga otvarac teme eto nek ima sve opravdanja za to. Ali nervoza se lako resava zaobilazenjem posta. Ovako se samo nepotrebno truje atmosfera. Covek vam dosadan sa pitanjima, lek - ignore. Dobro i vama i njemu a i nama koje interesuje razvoj teme.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Abv123
Poruka: 107
Član foruma od: nedelja, 8. sep. 2019. u 13:11h

Poruka od Abv123 » utorak, 31. dec. 2019. u 18:16h

Nas narod kaze "ko se u kolo hvata, u noge se uzda". Kad se kupuje auto, treba imati u vidu mnogo parametara. Odrzavanje bmw-a x5, ford mondea, fieste i zastave 10 nije isto. Ko nema novac da auto odrzava na adekvatan nacin, ne treba ni da ga vozi, vec da prilagodi izbor auta svom dzepu.

tihi13

Poruka od tihi13 » utorak, 31. dec. 2019. u 18:29h

Djole piše:
utorak, 31. dec. 2019. u 17:43h
Druže mešaš se u nešto što nema nikakve veze... Totalno nerealno... Samo filteri za Mondea su skupi bez drugih stvari

COvek je napisao 100e materijal mali servis. Grejace sam pogledao kostaju 7-15e. Ostatak moze biti samo rad.I ako nisam u pravu napise se zasto nisam u pravu, ako vec znas, jer eto ja ne znam. Ali svejedno nisu sve cene svuda iste, govorimo o radu. Kod mene je mali servis ruke (auto nebitan) 10e, punjenje klime 20e, veliki servis 50e, zamena seta kvacila (na vecini vozila) 50e zamena grejaca 10e, a ako radis vise stvari odjednom dobijes popust. Tipa, meni je skinuta/vracena pumpa VP i uradjen veliki servis u isto vreme za 60e. Nisu sve cene svuda iste, i nisu svi majstori isti.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4938
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 31. dec. 2019. u 18:49h

Nije isto zameniti grejače na Mondeu 4 i focusu 1. Ako su 60e grejači i obzirom je to Slovenija nije to toliko strašno dati za rad. Kao što neko reče ako voziš takav auto ne možeš meriti sve na gram. Nego sad tek idemo u teški off tako da odustajem od dalje rasprave

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Santino
Poruka: 176
Član foruma od: ponedeljak, 29. apr. 2019. u 14:23h

Poruka od Santino » sreda, 1. jan. 2020. u 01:46h

Hahaha a ja ne mogu vijerovati znaci. Sad me ovi isti hoce ubijediti da ja lazem za cijene??? Ljudi grijac po komadu sam placao 45km ili ti 22,5€. Eto jel potrebno da slikam racun :) ? Znate sta ja tek sad vidim da vi pojedinci pojma nemate o mehanici i ja se s vama ufatio ovde raspravljati. Pa znate li vi da je ford bio dan i po u servisu da ljudi srede grijace? I sta sad kao lazem ja da su naplatili 50€ samo cijenu rada servisa? Pa i 50€ je jeftino za dan i po koliko su radili na autu. Licno sam gledao ljudi su rastavili pola stvari da dodju do grijaca pa tek onda treba skinuti grijace. Ali znate sta vidim ima ovde i normalnih ljudi koji razumiju problem i razumiju se u mehaniku ali ima i onih koji blage veze nemaju i ti vode glavnu pricu ovde i misle da su pokupili svu pamet svijeta. Pa samo 5l ulja castrol 5w30 me kostalo oko 60€. Pa 4 filtera jbg ako vi mislite da lazem onda stvarno nema smisla. Ako nista uslikacu racune i onda cu vam napokon dokazati da niste ni vi pojedinci pokupili svu pamet svijeta. Poredite babe i zabe. Nigdje veze...
Meni se smucilo hodati oko tih sitnih majstora i fino sam otjerao u krsten servis eto poslusao sam vas pomijenjao grijace ocistio dizne itd pa cemo vidjeti sutra ujutro sta ce biti. Servis je vrhunski ali zato i naplate svoj rad. Uglavnom dragi forumasi hvala ovima sto su me izvrijedjali i sprdali se samnom a posebno hvala postenim i korektnim ljudima koji su se ovde javili i bili maksimalno korektni. Ja cu vidjeti sutra da li sam rijesio svoj problem ako nisam idem dalje jbh mora se. Posto nisam uspio naci kako da ovu temu stavim na lock jer mi je preko one stvari raspravljati se ovde sa ova 2-3 pametnjakovica ja se fino sad odjavljujem i ne pada mi na pamet da vise ulazim na forum samo zbog ovih sprdnji i podjebavanja. A ovima neka je na cast i da ih auta sluze kako treba da ne bude ovako komplikovanih situacija kao kod mene. I to sto su napisali da sam slagao za cijene servisa isto njima na cast ja znam sta sam radio i koliko sam platio i necu se nikome pravdati jer sam ja iz svog dzepa dao normalni ljudi znaju da to stvarno kosta. Srecna nova svima

mbole
Poruka: 14944
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 1. jan. 2020. u 02:19h

Ajd malo pogledaj unazad ko ti je dao te savete?
Onih par sto te eto smaraju, i ne daju ti da dobacis do "pravih".

Inace... kukas ko neka baba.

Za tvoju informaciju ja JESAM automehanicar, iako se tim poslom ne bavim vec dugo. Samo sam malo pametniji i obrazovaniji od prosecnog :)
A ti mi nisi musterija, i ne moram da ti titram, niti da ti pricam bajke, niti da te uljuljkujem kako je to sve fino, eto bice nesto, javice se, bla bla... prodavanje muda za bubrege.

I zaobidji se ti mene.
Kad god me uzmes u post, dobices odgovor.
Pa da vidimo ko je tvrdoglvaviji, bio ti bosanac 100 puta :)

Koliko nesto kosta... naravno da nema veze od auta do auta i od zemlje do zemlje.
Pitao sam informativno, posto mi delovalo ipak previse za zamenu grejaca.
Al ti si u to ukljucio i jos kojesta, sto nema veze sa kvarom (100 evrica za ulje i filtere, su redovan servis)
Ciscenje dizni?
Cime su ih to cistili?
Djak pesak :)

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » sreda, 1. jan. 2020. u 14:13h

Bogami skinuti grejace deluje komplikovano dok je motor u autu
Ali na snimku pokaze i kako ih proveriti
Slika

FiestaBG87

 
Poruka: 5869
Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h

Poruka od FiestaBG87 » sreda, 1. jan. 2020. u 14:26h

Zavisi u kom je autu motor, god mene u 407 lako sam skinuo sve kada sam cisto egr, jedino sto se nisam setio da vidim grejace posto bilo leto 😁

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Poruka od zolee » četvrtak, 2. jan. 2020. u 23:51h

@Santino
Jesi ga palio? Sta kaze?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“