Reparacija dizni
Moderator: Dragomir
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9938
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Reparacija dizni
a koliko kosta da se ovo cudo dovuce u srbiju???Ja sam za dve stopaljke trebao da platim 62 dolara,pa sam odustao,mogu da zamislim za ovo cudo koliko izadje
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
10usd po kilogramu za manje posiljke, za vece je niza cena jer ide dhl cargo.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Obozavam te originalne vcm-ove koje posle nekog vremena moram da otkljucavam ljudima
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Originalni su al juče, a i oni majstori sa njima se ubiše koliko rešavaju 100% dijagnostičkih problema.
Zato oni koji su dali 12.000 na dijagnostiku rade posao i znaju ih i preporučuju po celoj zemlji, a ostali dundjerišu za sitne pare.
Zato oni koji su dali 12.000 na dijagnostiku rade posao i znaju ih i preporučuju po celoj zemlji, a ostali dundjerišu za sitne pare.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Na ono sto ja mogu viditi na ovim linkovima nije ono o cemu pricamo.IDS set o kojem ja pricam nije samo VCM vec i laptop koji je namenjen za rad u radionickim uslovima(ako se dobro secam na nekom sajtu sam gledao da je cena oko 2500 funti),VMM sa svim dodatnim kablovima i legalnim softverima i licencama.DRAGANFORD piše:http://www.ebay.com/itm/Common-Rail-Inj ... cb&vxp=mtr, http://www.ebay.com/itm/Common-Rail-Inj ... 50&vxp=mtr skuplja i jeftinija varijanta ids2 http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-FORD- ... 43&vxp=mtr za one koji nemaju 12000eur za najnoviji fordov diagnose aparat .rec je o originalu sa flight- recorderom
Sto se tice ovog probnog stola ono o cemu ja ricam i ovo nema blage veze.Ovo je kao da ja pricam o mercedesu a ti mi nudis punta
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
možda je na lizing, al samo na još tri meseca

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Nema sta. Bez laptopa 1600 USD. Koliko je sa laptopom?
https://rotunda.spx.com/en-US/Pages/Ite ... =164-R9800

4900 USD....Skup neki laptop...
https://rotunda.spx.com/en-US/Pages/Ite ... =164-R9800

4900 USD....Skup neki laptop...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Sharpshooter
- Poruka: 5124
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Otporan na bacakanje i padanje na pod radionice. Takođe otporan na fleke od ulja i goriva. Ispira se pod mlazom vode i dobro podnosi polir pastu. 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Moze nesto da se nabudzi. Kupila meni zena nepromocivu futrolu za telefon. Mogu da ronim do jedno 5m i telefoniram. Mislim, mogao bih, kad bih ronio, i kad bih telefonirao. SW se nadje torrent i pici. Nema garancija ni majstoru ni musteriji.
-
Moze li se IDS prikopcati na neki jeftiniji laptop? Mislim da je 3300 USD cifra bas pretjerana....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9938
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
- BokiRS
- Neizleciv
Postoji jos jedna stvar.
A to je licenca za vcm. I ovo je Amerika u pitanju, za Evropski je malo drugacija situacija.
I ima jos dosta stvari koje su isle uz set.
A to je licenca za vcm. I ovo je Amerika u pitanju, za Evropski je malo drugacija situacija.
I ima jos dosta stvari koje su isle uz set.
Chip tuning za Ford-ove
-
Jes americki. Tamo je sve mnogo jeftiniije....
-
ono sto u americi kosta 1 usd kod nemaca kosta 3 eur u Srbiji xxeur. za mondea 2.5 dohc jedna svecica kostala je u gm 9eur za te pare sam u USA kupio 6kom. 20eur svecica za mondea mk3 2.0 van pameti.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Jel smo mi u Srbiji koja se geografski nalazi u Evropi ili u Severnoj Americi?
- Sharpshooter
- Poruka: 5124
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Srbija zemlja poznata po budževinama i muljaži.
Nema i jare i pare. Moglo bi to sve da se nabudži, ali kako bi radilo i koliko bi bilo pouzdano???
Nema i jare i pare. Moglo bi to sve da se nabudži, ali kako bi radilo i koliko bi bilo pouzdano???
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
-
nema tu nikakve budzevine.ford diannose uredjaj je isti u celom svetu bez obzira dali se radi o wds.ids ili ids2. to sto se mi nalazimo u Srbiji neznaci da svaki deo ili alat moramo kupovati u Evropi .primera radi delovi za tranzita se masovno kupuju u Turskoj.
-
Ne znam za Srbiju ali ovdje u Bosni mnogo toga je skuplje nego u Evropi. O Americi da ne pricam. Naravno standard nije ni blizu.
Koliko vidim i orginalni dijelovi za evropske Fordove su dosta jeftiniji u Engleskoj nego ovdje. Recimo diskovi za moj Mondeo ovdje su 200 KM/kom, dok su isti tak'i u Engleskoj dosta jeftiniji. Dva su 100 funti sa porezom. Znaci 225 KM. E sad gdje je ta razlika od skoro 200 KM ne'am pojma.
Tako je vjerovatno i sa opremom za dizne, pumpe, dijagnozu vozila....ako je stvarno IDS za Forda sa tog sajta isti kao i svuda u svijetu onda je ta razlika u cijeni stvarno neopravdana....da puknes od muke majke mi...
Koliko vidim i orginalni dijelovi za evropske Fordove su dosta jeftiniji u Engleskoj nego ovdje. Recimo diskovi za moj Mondeo ovdje su 200 KM/kom, dok su isti tak'i u Engleskoj dosta jeftiniji. Dva su 100 funti sa porezom. Znaci 225 KM. E sad gdje je ta razlika od skoro 200 KM ne'am pojma.
Tako je vjerovatno i sa opremom za dizne, pumpe, dijagnozu vozila....ako je stvarno IDS za Forda sa tog sajta isti kao i svuda u svijetu onda je ta razlika u cijeni stvarno neopravdana....da puknes od muke majke mi...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Svi se oni rade na jednom mestu u Tajvanu ali samo postiji jedan mali problemcic LICENCA za VCM i za laptop koju za sada prodaje ford samo za orginalne uredjaje koji se prodaju preko njegove mreze.A u cenu od 10000 e+PDV je ukljucena i licence i paket tipa A.Na ovim sajtovima niko ti ne prodaje licencu
- BokiRS
- Neizleciv
Opet ponavljam, mnogo volim te "originalne" koji zavrse kod mene da bi uopste mogli da rade
Chip tuning za Ford-ove
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
sad malo uletavam u temu o diznama... ali jel se netko uopšte zapitao zašto bošiste cene svoj rad?
e pa evo zašto:

na slici je set za presložit lucas-ovu verziju visokotlačne pumpe goriva. na njoj od struje ima selenoid za pomak faze (čok), selenoid za pali/gasi auto i selenoid za dodatno gorivo za trubinu
da ne idem previše u oftopik, mislim da se bez problema može stol za ispitivanje CR dizi otplaćivat sam od sebe. zašto? pa u jednom danu možeš ispitat 2 seta dizi i to bi bilo otprilike za ratu lizinga. u servisima kolko znam nikad ne radi samo 1 čovjek pa jedan može skidat i reparirat, dok drugi nadgleda na stroju. i sve se to da za korektnu cifru naplatit
e pa evo zašto:

na slici je set za presložit lucas-ovu verziju visokotlačne pumpe goriva. na njoj od struje ima selenoid za pomak faze (čok), selenoid za pali/gasi auto i selenoid za dodatno gorivo za trubinu
da ne idem previše u oftopik, mislim da se bez problema može stol za ispitivanje CR dizi otplaćivat sam od sebe. zašto? pa u jednom danu možeš ispitat 2 seta dizi i to bi bilo otprilike za ratu lizinga. u servisima kolko znam nikad ne radi samo 1 čovjek pa jedan može skidat i reparirat, dok drugi nadgleda na stroju. i sve se to da za korektnu cifru naplatit
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Nego ne reče nam koji si ti VCM kupio sa kojom licencom?DRAGANFORD piše:ono sto u americi kosta 1 usd kod nemaca kosta 3 eur u Srbiji xxeur.
I primera radi nisu ni za prismrdeti originalnom delu koji dobiješ kada kupiš novog Transita.DRAGANFORD piše:.primera radi delovi za tranzita se masovno kupuju u Turskoj.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ti ili ne znas Engleski, ili te zaista mrzi da citasDRAGANFORD piše:nema tu nikakve budzevine.ford diannose uredjaj je isti u celom svetu bez obzira dali se radi o wds.ids ili ids2. to sto se mi nalazimo u Srbiji neznaci da svaki deo ili alat moramo kupovati u Evropi .primera radi delovi za tranzita se masovno kupuju u Turskoj.

Tester za dizne:
"Therefore, the CRT 5000 is nothing but an ECU / ECM simulator "
O merenju nema ni govora.
Onaj prvi, od 22000$ radi samo do 1000 bara (zanimljivo da u brosuri proizvodjaca pise da radi do 1800 bara, mozda je ovaj neki "mufte" primerak). Usput pravi se u Turskoj: http://www.maktest.com.tr/TK1026.03.php
VCM:
"The VCM II is the brand new diagnostics interface from Ford for use with the Integrated Diagnostics Software (IDS)."
Daklem nigde nema IDS-a, ovo je samo VCM
I ono monogo bitnije:
"THE VCM II DOES NOT INCLUDE A SOFTWARE SUBSCRIPTION"
U celoj prici sa IDS-om VCM-om i uopste sa dijagnostikom, najskuplja stvar je upravo softver i pretplata za njega. Gvozdjurija je manje vise nebitna. Samo te "sitnice" ovde nema.
O daaa, "ma sve to radi", samo ne znam zasto onda kad treba iole ozbiljnija dijagnostika ti "sto rade" malo nece da ocitaju ili citaju nebuloze, pa svi salju kod Dragomira?
Mozda zato sto nije skidao softver sa neta, kupovao kineske "originalne" adaptere i budzio kucni lapatope.
Djak pesak 

-
IDS Package with VCM II lepo pise za onog ko uopste hoce da cita. tema je reparacija cr dizni a ne probni stolovi i specijalni alati za CR pumpe.O merenju nema ni govora.
objasni mi na koje merenje mislis?
objasni mi na koje merenje mislis?