Dragomir piše:Ma nije problem zamenuti letece lezajeve ali je broblem kakda ih niko neradi pa se nemoze kupiti
?????????????????
Moderator: Dragomir
Dragomir piše:Ma nije problem zamenuti letece lezajeve ali je broblem kakda ih niko neradi pa se nemoze kupiti
Ne razumem. Ako riknu lezajevi radilice radi se sta?Dragomir piše:nemenjaju se
Uz svo postovanje tvoje strucnosti, prosto ne verujem da je proizvodjac kao Ford dozvolio sebi da takav propust. Drugi motor, pa to kosta ko zna koliko!!!!Dragomir piše:Za sada drugi motor
Veruj, i na samu pomisao....van piše:Плачеш
Sasavo, al ja sam bas taj motorcic za mondea kupio pre 5-6 godina od zastupnika Bosha, za maltene desetinu cene koliko je bilo u GM-u (11000 prema 1300 din). Secam se da sam cekao 10-tak dana, posto ga nisu imali na lageru, vec su ga narucili iz nekog regionalnog magacina u Madjarskoj (bila je i varijanta za duze cekanje ako ga nema u Madjarskoj pa treba da stigne iz Nemacke).Dragomir piše:Motoric za stelovanje farova proizvodi bosch i na njemu ima njihov broj,kada ga narucujes od njih oni kazu da se obratis fordovom dileru
malasubota piše:Hvala svima!!!! Praticu potrosnju pri normalnom rezimu voznje, pa cu videti. Nadam se da ce sve biti OK jer sam zaista zadovoljan autom. Ipak, kopka me cena od 700e najmanje za eventualnu popravku. Da li je zaista toliko???? Nesto mi se cini mnogo....
Dragomire, SAVET, molim te!!!!!!!!!!!!!!!!malasubota piše:malasubota piše:Hvala svima!!!! Praticu potrosnju pri normalnom rezimu voznje, pa cu videti. Nadam se da ce sve biti OK jer sam zaista zadovoljan autom. Ipak, kopka me cena od 700e najmanje za eventualnu popravku. Da li je zaista toliko???? Nesto mi se cini mnogo....
Posle predjenih 1000 km, gradska voznja iskljucivo pri normalnom rezimu voznje, nivo ulja je sa max. pao na oko 2-3 mm iznad oznake za minimum. Sta mi je ciniti?
Skoncentrisi se, molim te....mbole piše:Pa napisao ti covek jos odavno da treba da promenis karike.
Ne razumem?malasubota piše:Skoncentrisi se, molim te....mbole piše:Pa napisao ti covek jos odavno da treba da promenis karike.
Napisao je da je problem u karikama, da smanjis dozivljaj sa brzinom (sto si uradio), ali da ce i tako poceti najverovatnije da trosi sve vise i vise ulja, upravo zbog karika.dragomir piše:posto sam se vratio sa puta da pokusam da pomognem.
kolbenschmidt je priznao gresku u konstrukciji karika i to je veoma dobro poznat problem u odrzavanju 1.8 i 2.0 HE motora u mondeu MKIII,C-MAXC i fokus MKII
Vise je puta pisano na ovom forumu o tom problemu.Cena popravke jeste veca i veliki je posao.Za pocetak smanji dozivljaje sa brzinom ali po iskustvu motor ce poceti trositi jos vece kolicine ulja(1 litar na 100km)
Ovaj kvar nema veze sa plinom vec sa karikama.