Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

3/4 KLIPA

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

bossko77
Poruka: 1378
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Re: 3/4 KLIPA

Poruka od bossko77 » utorak, 20. sep. 2011. u 12:56h

reci majstoru da se :suicide:
SlikaSlikaSlikaSlika

galat
Poruka: 14
Član foruma od: sreda, 6. jul 2011. u 08:54h

Poruka od galat » utorak, 20. sep. 2011. u 13:12h

E da, zaboravih napisati, ima novi momenat kod autica.
Pre neki dan sam isao na malko dalji put (nekih 200km odjednom), auto je prebacio na 3 klipa negde na uzbrdici, i ja se oznojah, prebacio u 3, 2 brzinu, malko nezgodno, i odjednom, posle nekih 1 minut, proradilo sve, i auto do kraja putovanje radio kako treba...
Sta kog djavola?

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » utorak, 20. sep. 2011. u 17:41h

-pa ti nisi još rešio problem ? Nemože ti niko reći ništa, kad nisi do sada uradio što ti je predloženo. Znači izmeri pritisak pumpe za gorivo,kada je auto ugrejan, proveri dizne,proveri dihtung glave,takodje probaj sa zamenom elektronike, jer i ona može biti uzrok takvom brljavljenju...

PS. nemoj više ići kod dundjera, već idi kod nekog ko bar nešto malo zna. Da li ti je bilo koji od majstora premerio jačinu varnice u trenutku kada auto brljavi ?
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 20. sep. 2011. u 17:47h

Zameni svecice.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 20. sep. 2011. u 19:38h

Nisu svecice.. Svecice bi ga mnogo zezale na leru,ali ne toliko van lera.. Ali struja jeste.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 20. sep. 2011. u 21:22h

backarelli piše:-pa ti nisi još rešio problem ? Nemože ti niko reći ništa, kad nisi do sada uradio što ti je predloženo. Znači izmeri pritisak pumpe za gorivo,kada je auto ugrejan, proveri dizne,proveri dihtung glave,takodje probaj sa zamenom elektronike, jer i ona može biti uzrok takvom brljavljenju...

PS. nemoj više ići kod dundjera, već idi kod nekog ko bar nešto malo zna. Da li ti je bilo koji od majstora premerio jačinu varnice u trenutku kada auto brljavi ?
Kada kažeš elektronika ?

Koji je to konkretno deo ?!

Elem ja imam jedno visoko inteligentno pitanje za vlasnika vozila...

Kada se auto ugreje da li počne da trokira kada ga voziš lagano ili apsolutno nema veze kako ga voziš on uvek trokira ?

Ili recimo da li se desi kada počne da trokira da sa davanjem punom gasa on posle nekog trenutka proradi ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

galat
Poruka: 14
Član foruma od: sreda, 6. jul 2011. u 08:54h

Poruka od galat » sreda, 21. sep. 2011. u 10:06h

@backarelli
Eh, nisam resio kvar jos uvek, sve ovo sto ste i napisali ja sam predlozio i dao sugestije majstoru...ja bih najradije voleo da sam to uradim, ali sam nazalost to nije moj fax, (nit alata nit zanata). Pokusavam da naucim pa bar za sitne stvari ne gnjavim svakog zivog...

@Markedjani
1. Nema veze kako ga vozim, on trokira kako god. (od juce me nije zezao, jer je zahladnelo)
2. Ne, dajem gas ali se on jos vise gusi.

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 21. sep. 2011. u 10:56h

ae izmeri ako ti nije tesko, unimerom otpror u kiloomima na kablovima za svecice.... skini i lepo izmeri pa napisi koje si vrednosti ocitao

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » nedelja, 25. sep. 2011. u 02:17h

Nesa piše:Valjda se menjaju svi kablovi za svecice,ne jedan po jedan
prosle godine ovo doba riknuo mi originalni najduzi kabel, br.4... nije bilo u ovlascenom, pa kupim Lucas kablove, 30-ak eura. Sve je bilo dobro do juna ove godine, kad je elektronicar hteo da proveri svecice rasturila se lula na kablu br. 3. Taj kabel je elektricar popravio, ali sam ja ugradio stari originalni br.3. Sad mi nude komplet nove Poljski Bosh za 20-ak eura ili neki Motorrcaft. po istoj ceni (1350mkd}///

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 25. sep. 2011. u 09:50h

dimges piše: neki Motorrcaft. po istoj ceni (1350mkd}///
Ovo.

I da znaš, nije to "neki Motorcraft" već original Fordov deo :D
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

dimges

Poruka od dimges » utorak, 27. sep. 2011. u 18:53h

fancy piše:
Ovo.

prejeftino je 22 eura za set originalnog Motorcrafta, zato sam napisao neki ..

danas sam se opet raspitivao.. kod nas u Skopju momentalno mogu da kupim:
- Lucas DKB324 ... 1830mkd ¨30 eura , ove sam kupio prošle godine, gazda fordovog dućana tvrdi da su najbliži po kvalitetu originalnim.. kod nas nema posebno na parče, pisao sam u Lucas Srbija, čekam odgovor
- Bosh poljski , mislim da bese LS 28, a ima i na kablovima BOSH'ove oznake ... 1350mkd - 22 eur
-Motorcraft, nisam ih video, navodno isti kao šta su na autu...22 eur ..Ovo je sumnjivo, neka turska kopija, Originalni Motorcraft su kod ovlašćenog Fordovog servisa 35-40 eura/ KOMAD, cena zavisi od dužine, ali NEMAJU, (niko ne kupuje ??)

ima u uvoznik FLAH kablova, nema taj koji mi treba, FO-18-R
Slika ... a dosad je doneo samo obične, za fiestu III, koštali su 25 eura

čekam dali mogu da nađem POSEBNO 1 Lucas kabel, ako ne kupiću set ili set Flash kablova

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 27. sep. 2011. u 19:25h

Vozi auto kod majstora koji moze da resi problem. Idi kod majstora koji zna svoj zanat pa za sta je ucio skolu majku mu,dodje mi da se :suicide: nagadjamo ovde toliko dugo,a bilo koji iskusni majstor moze da resi problem samo ako hoce.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dimges

Poruka od dimges » sreda, 28. sep. 2011. u 00:56h

Postod stefan milanov » Sre Sep 21, 2011 10:56 am
ae izmeri ako ti nije tesko, unimerom otpror u kiloomima na kablovima za svecice.... skini i lepo izmeri pa napisi koje si vrednosti ocitao
a gde mogu da se nadju vrednosti ?
- dali vrednosti zavise od proizvodjaca kablova ?

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 28. sep. 2011. u 19:55h

na bugarskom ford forumu sam nalazio neke podatke, ali iskren da budem nisam ih upamtio. neznam da li proizvodjaci daju neke vrednosti, mislim da ne daju. sustina je da moraju na kablovima da se ocitaju neke vrednosti otpora (razlicite zbog duzine). godinu dana me zezao jedan kabal, proveravao sam ga milion puta- baca varnicu i tek kad smo merli otpor, pokazao vrednost NULA

dimges

Poruka od dimges » sreda, 28. sep. 2011. u 20:28h

meni je tacno pre godinu riknuo kabel br.4 ( interesantno, nije najduzi, br.3 je duzi). Auto je radio na 3/4, otisao u privatan fordov ducan, kupio set Lucas DKB 324 (kod nas u Skopju 30 eura)... poslali me iz ducana u najblizi servis radi provere ako nesto ne pasuje... zamenili mi (na kanal), nije mi uzeo mnogo, mislim 3.5 ili 4 eura, ne secam se. ali majstor nezadovoljan, opet 3/4, kaze da je mozda bonbina. Dodjem kuci i zamenim svecicu koja se karbinizirala dok sam pre toga vozio 3/4, odma grmne motor i sve ok. Merili smo originalni probijeni kabel br.4, (bacao je iskre oko lule), otpor mu je bio manji od ostala 3 kabla, ne secam se koliko, ali ne vise od -30%... Mislim da ima caka oko lule, kablovi nisu najbitniji.. b.t.w, kad mi je pre 2 godine crevo kod termostata pustilo antifriz, napunila se rupa kod svecice br.1 sa antifrizom, ali nikakav problem ni sa svecicom ni sa tim kablom. A ovi novi kablovi Lucas su mnogo slabiji...nema problema u radu, ali kod prve kontrole svecica, nakon 4000km eksploatacije pukla lula na kablu br.3 a bilo je bele rdje i na kablu br.2 , a svecice O.K. Sad mi je na br.3 opet stari kabel. Ako bude problema kupicu novi set, mozda cu da uzmem Valeo. Najblizi majstor mi hvalio FLASH, navodno su original engleski a sklapaju se u BiH mislim, ali tip koji daju u katalogu FO-18-R nema veze sa originalnim duzinama, mozda ne poznaju dobro Fordove modele...

dimges

Poruka od dimges » četvrtak, 6. okt. 2011. u 14:57h

niko ništa o kablovima... mnogo različitih stavova, neki čak reklamiraju uređaj za ispitivanje kablova Slika, ali mnogi misle da je to luk i voda, kao i ispitivanje otpora unimerom, t.j. glavni problemi su spoj lule i kabla , kvalitet lule i kvalitet konektora koji se šteka na svjećicu.
osim toga, tragajući za pojedinačnim kablom naišao sam na prodavnicu koja će mi za par dana nabaviti poseban Lucas kabel za fiestu, stim što oni tvrde da je originalni Lucas plav, a osim toga da su ovi sivi Lucas kablovi ( koje sam dobro platio ,33 eura) možda i dobri kao kablovi ali su sklapani van fabrike, ne samo oštećenje lule nego je i konektor za svjećicu s belom rđom. U svakom slučaju uzeću jedan takav plav kabel od 90cm, a taj originalni Motorcraft br.3 od auta može da mi bude ljuta rezarva i za kabel br.4.

Kad smo oko kablova, meni u ćatibu auta piše da su original svjećice sa rezistorom. Iz ovlašćenog su mi tvrdili da je Motorcraft odavno prestao da radi svjećice sa Rezistorom, a da treba da promenim originalne kablove s neznam kakvim i da posle mogu koristim svećice bez razistora ( oznaka R) ?? ... ovo nisam razjasnio a odavno smo diskutirali..

dimges

Poruka od dimges » subota, 22. okt. 2011. u 15:41h

fancy piše:
Ovo.

danas sam bio kod majstora koji je specijalizovan za popravke kablova a i prodaje setove. Platio sam 2.5eu zamenio mi pokidanu lulu i korodirani konektor za svecicu na kablu Lucas, a ponudio mi set Motorcraft kablova za fiestu, s originalnim duzinama za 20 eur. E sad to je neki turski motorcraft, ali kabel je 8mm , crni silikonski, ima oznake Morcrafta... ako ne budu valjali i ostali Lucas kablovi (koje sam kupio prosle godine), uzecu ovaj turski Motorcraft.... a ovlasceni ima samo kabel #4, cena je 30-ak eura, a za druge treba naruciti, znaci i neizvesno a i skupo....

Cika Dule
Poruka: 443
Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h

Poruka od Cika Dule » subota, 22. okt. 2011. u 19:11h

5w30 je standardno a 10w40 sipaj ako ti bas duva solidno i ako trosi mnogo ulja... obzirom da si radio motor nekako mi je logicno da sipas 5w30
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“