Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

focus 1.8 tdci trese pri velikim brzinama

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Re: focus 1.8 tdci trese pri velikim brzinama

Poruka od oristic » nedelja, 10. jul 2011. u 15:30h

Ipak sma naso zakonitost kad trese, jer kao sto rekoh ne trese uvek isto. Kad se vozim po nekim planinkim prevojima gde se duze i cesto koci tad krene intenzivnije da trese prilikom kocenja. Kad se vozim na otvoenom gde se retko koci skoro da se ne primeti nikakvo tresenje kad se dsi da prikocim$. Dakle, izgleda da vise trese kad se ugreje kocioni sistem. Da li neko sada ima ideju o dijagnozi, jer kako vidim u nekim postovima sa nekim majstorima (a mozda je to i neminovno, da ne ispadne da vredjam) izmenjaju ti pola trapa dok provale sto trese......Diskovi, plocice samo 100e sa rukama i sl....

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 10. jul 2011. u 16:14h

najverovatnije diskovi i plocice.skini diskove i odnesi na proveru (kod strugara,(ovo ubacujem naknadno- ili odnesi kod coveka koji ima uredjaj za merenje iskrivljenosri diskova) :rotfl: proveri ima li i koliko je "bacanje") - to je prvo i osnovno.. nijedan majstor nemoze golim okom proceniti da li je disk iskrivljen ili nije
uobicajeno je da tresenje prilikom kocenja izazivaju krivi diskovi, lose plocice, lezaj, ili glavcina..
Poslednja izmena: stefan milanov, na dan ponedeljak, 11. jul 2011. u 16:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 10. jul 2011. u 17:57h

postoji uredjaj za merenje da li su dikovi krivi.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

oristic

Poruka od oristic » nedelja, 10. jul 2011. u 18:00h

Vidis nisma ni znao da strugar moze da "vidi" kakvi su diskovi. Znam da majstor ne moze golim okom, raspitujem se pre nego li se upustim da to resim da ne bi bilo, idi kupi diskove, idi kupi plocice, idi kupi gume, idi kupi amortizere......hehehe. Jer diskovi su dobri u smislu da nisu ujedeni, plocice nisu pojedene (dosle iz inostranstva u vrlo dobrom stanju pa kontam da su kvalitetnije nego li ovde neke nase).
Hvala svima na savetima, kad prodju ove neverovatne vrucine resice se i to!

Gavra
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 2. dec. 2008. u 11:27h

Poruka od Gavra » ponedeljak, 18. jul 2011. u 09:34h

Gavra piše:Zamenio sam lezaj i gume i dalje trese :( vesanje je dobro kaze masjtor, probacu sa diskovima i plocicama, sto se tice balansiranja(trapa i guma) to sam radio u lav auto ,pre pet meseci, valjda nije do toga.Bas sam se iznervirao zbog svega !!!!!
zamenio i plocice , diskove obradio i dalje trese, hocu da ga zapalim, jel imate neko resenje , gde da ga vozim vise dosta mi je losih majstora

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » ponedeljak, 18. jul 2011. u 10:11h

teraj kod vulkanizera koji moze da balansira tocak na vozilu

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 18. jul 2011. u 13:30h

Ako trese bez kocenja na odredjenoj brzini,najcesci uzrok je balansiranje. Kad su prednji diskovi dobri,uzrok moze da budu zadnji paknovi i krivi(ovalni) dobosi,koji tresu vozilo ili volan ili kad su hladne ili ugrejane kocnice,a hoce da trese kad blago kocis,na jaci stisak pedale toga nema. Sve se moze proveriti samo je potrebno znanje i iskustvo servisera,a ne da terate auto kod dundjera!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Gavra
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 2. dec. 2008. u 11:27h

Poruka od Gavra » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 11:50h

Bio problem u felni, kriva u centru. Problem resen !!! Toliko zezanja oko gluposti, nema vise tresanja :jeeej: thumbsuph

oristic

Poruka od oristic » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 12:27h

i bolje sto nisam nista popravljao, misteriozno tresenje se nije javilo mesec dana intenzivne voznje..., pa ponovo, mislim da nije nista od navedenog kod mene problem, cudno...Jedino mi pametno rece jedan covek, kaze mozda klesta zezaju pa ne vracaju, ali bi se onda grejao tocak valjda, ne znam ni sam....Necu nista da cackam jos...

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 13:49h

Gavra piše:Bio problem u felni, kriva u centru. Problem resen !!! Toliko zezanja oko gluposti, nema vise tresanja :jeeej: thumbsuph
Jesi ispravljao felnu i gde?

mali78
Poruka: 6
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 10:06h

Poruka od mali78 » četvrtak, 4. avg. 2011. u 13:02h

oristic piše:da ne otvaram novu temu, meni se desava pri velikim brzinama na auto putu da mi trese po malo na volanu kad kocim, ali mi nije bas jasno zasto se ovo tresenje ne javlja stalno vec povremeno???
javi mi se na p.p. da otklonimo stvar

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“