Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus - gasi se u voznji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Gagica
Poruka: 27
Član foruma od: subota, 2. feb. 2013. u 14:05h

Re: Ford Focus - gasi se u voznji

Poruka od Gagica » subota, 2. feb. 2013. u 14:24h

Evo da i ja kazem svoje iskustvo u vezi ovog problema...Juce smo pazarili focusa karavana 1.8tdci,74kw,auto oterali na dijagnostiku u Maksim u Novom Sadu majstori rekli da je sve ok...Mi srecni zadovoljni kupili auto, krenuli kuci ka Vrscu,a na izlazu iz Novog Sada auto krene da trza da smanjuje brzinu i na kraju se ugasi i prikazuje gresku neku kod grejaca identicno kao kod Silajna... :suicide: sok za sve...Odlucimo da se vratimo kod majstora medjutim oni zatvore radnju,nazovemo prodavca koji kaze da nije do njega da smo mi birali majstora i da je rekao da je sve ok...Odemo mi do Gabrica on nam zameni filter goriva,jer dok smo vozili auto na dijagnostiku prvi put pre kupovine nestane goriva ali nadali se da nije povukao nista jer se nije sam ugasio..Nakon promene filtera majstor kod Gabrica provoza i kaze da i dalje izbacuje gresku,a inace njima na dijagnostici pokazao gresku kod pumpe,kazu da se zamajac cuje,da je kvacilo pri kraju i jedino sto je pohvalio bile su dizne koje su po njima odlicne...Nazovemo mi prodavca da bi dosli do nekog resenja,nadjemo se sa njim on ga provozao dva puta 180km/h panjio ga bas,i lampica se nijednom nije upalila...Krenemo mi opet za Vrsac i do Zrenjanina se 2 puta upali lampica mi ugasimo auto upalimo i opet sve normalno auto lepo isao bukvalno do 20km do kuce i opet se pojavila... :'( Evo sad fordic ceka svoju prvu registraciju :bravo: Zna li neko sta li to moze biti i gde to proveriti negde u okolini Panceva ili Vrsca...?pozdrav

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 2. feb. 2013. u 16:10h

Gagica piše:Odemo mi do Gabrica on nam zameni filter goriva,jer dok smo vozili auto na dijagnostiku prvi put pre kupovine nestane goriva ali nadali se da nije povukao nista jer se nije sam ugasio..
Ovo nikako ne moze da valja, valjda nije doslo do nekog ozbiljnijeg ostecenja. Jel mozes da se setis kod greske koju je prijavio? Napisi ovde, i dobijes detaljnu analizu, naravno ne od mene :haha: . Ako je do senzora, sve je napisano na prethodnoj strani, nije to neki izdatak.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Gagica

Poruka od Gagica » subota, 2. feb. 2013. u 16:27h

nikola_focus piše:
Gagica piše:Odemo mi do Gabrica on nam zameni filter goriva,jer dok smo vozili auto na dijagnostiku prvi put pre kupovine nestane goriva ali nadali se da nije povukao nista jer se nije sam ugasio..
Ovo nikako ne moze da valja, valjda nije doslo do nekog ozbiljnijeg ostecenja. Jel mozes da se setis kod greske koju je prijavio? Napisi ovde, i dobijes detaljnu analizu, naravno ne od mene :haha: . Ako je do senzora, sve je napisano na prethodnoj strani, nije to neki izdatak.
Pa ne znam koja je greska,na prvoj dijagnostici nije nista prikazivao,samo da je slabiji akumulator cini mi se,a na drugoj isto to i nesto oko pumpe,e sad ne znam gde da ga vodim na kontrolu kod elektronicara ili,ako je u pitanju taj senzor?

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 2. feb. 2013. u 17:20h

Prvo dijagnostika da se vidi da li je do senzora ili do same pumpe (opet se vracamo na nestajanje goriva, ne valja to za sistem), pa tek onda da se vidi sta i kako.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 2. feb. 2013. u 18:41h

Moras da se malo vise informises za svoja prava kao kupac vozila.Prodavac ti mora da ti da garanciju od 1 godine koje se ti nemozes odreci.Svaki kvar koji nije vezan za potrosni materijal mora da otkloni o svom trosku.Zamajac i kvacilo su potrosni materijal pa garancija nevazi za to.
Taj kvar je resiv ali moras da nadjes majstora
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » subota, 2. feb. 2013. u 19:19h

Gagica piše:... i gde to proveriti negde u okolini Panceva ili Vrsca...?pozdrav
U Pancevu i okolini neces naci adekvatnog majstora,zato pravac Beograd,tacnije u Pinosavu,nije ti daleko-isplati se.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » subota, 2. feb. 2013. u 20:20h

I mene je moj Focus tako prckao pa je problem bio u regulatoru pritiska na pumpi. Moze tu da bude svasta.Meni nije jasno kako neko moze da naplati 700e za dizne ili 300e za pumpu a problem bio u senzoru od 30e! Meni je Touran 2.0tdi imao problem sa vrucim startom i majstor mi kaze da je problem u zamajcu i uzme mi blizu 700e.Ja provozam auto i ugasim ga a on opet vergla 5s vruc a hladan na zub.Vratim auto i lepo mu kazem da mi vrati 700e i stari zamajac a ovaj novi neka okaci na zid.To je i uradio.Drugi majstor za WV mi je rekao da su prljavi ventili i da mora da se radi glava. Rekao sam mu da nema problema ali kad ga sklopi ako vruc bude verglao duze od 2s ima da mi vrati sve pare i naravno nije pristao.Problem mi je resio decko koji radi chip tuning a problem je u tome sto ECU ima fabricku manu da nece da pusti gorivo u vruc motor dok anaser ne zavrti valjda preko 600 obrtaja (ne secam se tacno).Izmenio covek te parametre,nista nije hteo da naplati a auto palio i vruc i hladan na dodir kljuca.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 2. feb. 2013. u 20:59h

Pančevac piše:
Gagica piše:... i gde to proveriti negde u okolini Panceva ili Vrsca...?pozdrav
U Pancevu i okolini neces naci adekvatnog majstora,zato pravac Beograd,tacnije u Pinosavu,nije ti daleko-isplati se.
+1

Gagica

Poruka od Gagica » subota, 2. feb. 2013. u 21:28h

Dragomir piše:Moras da se malo vise informises za svoja prava kao kupac vozila.Prodavac ti mora da ti da garanciju od 1 godine koje se ti nemozes odreci.Svaki kvar koji nije vezan za potrosni materijal mora da otkloni o svom trosku.Zamajac i kvacilo su potrosni materijal pa garancija nevazi za to.
Taj kvar je resiv ali moras da nadjes majstora
Dragomire,vidim da vas svi hvale kao majstora,pa me zanima znate li vi mozda sta bi u najgorem slucaju moglo biti?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 3. feb. 2013. u 00:22h

Dok ja ne pregledam auto nemogu reci sta je kvar.Dosta me buni Vas opis kvara
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Neo Anderson
Poruka: 28
Član foruma od: subota, 24. apr. 2010. u 11:58h

Poruka od Neo Anderson » nedelja, 3. feb. 2013. u 01:04h

mene moj focus 1.8 tdci ovako zeza vec treca godina, i nista mu ne fali kad izgubi snagu i upali lampicu ja ugasim, upalim i ide opet kao metak, doduse promenjen je senzor bregaste i meni se to desava jednom mesecno a isao sa njim letos do Grcke 900km u cugu :) bez problema, mada primetio sam da kada upali lampicu to bude kao po pravilu kada mi je rezervoar na cetvrtinu odnosno prva crta iznad nule i idem uzbrdo, e sad kada prebacim iz trece u drugu na uzbrdici on kao da cimne na trenutak i onda posle par sekundi upali lampicu, jednom mi se desilo da posle gasenja nece da upali odmah vec vergla u prazno a dva tri puta se desavalo da ujutru kada ubacim kljuc i okrenem on ne reaguje, izvadim kljuc vratim napolju minus 10 a on upali bez problema, e sad nemam pojma ni ja sta je jer pre nego sam promenio senzor bregaste to se desavalo mnoooooogo cesce ponekad i dva tri puta nedeljno a posle toga mozda dva tri puta za celu godinu, doduse ove zime mi nesto slabije pali na minusu kada dam kontakt sacekam desetak sekundi i okrenem kljuc a on zavergla kao da uzima zalet na mahove i onda upali posle 5-6 sekundi sto ranije nije bio problem ......... :ford:

Gagica

Poruka od Gagica » utorak, 12. feb. 2013. u 17:55h

http://www.remapuk.com/Uploads/Image/dash.jpg Evo na ovoj slici treci red,treca slika je lampica koja mi se paliali bez onog iznad,da li neko zna sta bi to moglo biti :blink:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 12. feb. 2013. u 18:12h

Zna dijagnostika, ta lampica grejača se može upaliti iz mnogo razloga.
Slika

Gagica

Poruka od Gagica » utorak, 12. feb. 2013. u 23:37h

Dijagnostika ocitala dve greske p0251 i p1211,majstor Gagi kaze da je to za bosistu,tako da valjda ce se uskoro to resiti,nadam se bez nekog velikog troska :(

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » sreda, 13. feb. 2013. u 00:01h

Gagica piše:Dijagnostika ocitala dve greske p0251 i p1211,majstor Gagi kaze da je to za bosistu,tako da valjda ce se uskoro to resiti,nadam se bez nekog velikog troska :(
nije majstor htio da te plasi, al mi hocemo :)
bio sam tacno tu, hvala bogu vise nisam
najjeftiniji kvar 10 -20 evrica- zamjena filtera goriva, crijeva i prelivnih crijeva, mada te majstor sigurno nije pustio a da to nije eliminisao, to je kod mene bio problem na moju veliku radost
otprilike 50 evrica, ne mogu sa sigurnoscu reci nisam provjeravao cjenu osim na ebayu, regulator pritiska pumpe, kod mene je on na redu, varira na leru, vjerovatno nece dugo, isto moze da uzrokuje tu gresku, mada i njega je majstor sigurno eliminisao tako da:
ostaje jackpot, injektori i pumpa, kod mene je reparacija injektora sa novim kodom (salje se nekom u bgd) 250 km, znaci 550 evra 4 komada, pumpa 400-500 evra, garancija 6 mjeseci kao da su od plastike pa ce se istopiti, moje licno misljenje a sad ce biti drvlje i kamenje, za tu lovu mozes da kupis 2 polovne pumpe i 8 polovnih injektora, da je to repariranje necem bilo bi garancije 3 godine a ne 6 mjeseci

totti

Poruka od totti » sreda, 13. feb. 2013. u 07:42h

Da, ali tu je jako nezahvalno dati garanciju, jer na njihov rad mnogo utiče i kvalitet goriva, a bošista ne može biti kriv za to.
Još jedna jako nezahvalna stvar na koju treba dati garanciju je i plivajući zamajac, čiji vek trajanja direktno zavisi od vozača.
Slika

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » sreda, 13. feb. 2013. u 10:04h

znam druze al 6 mjeseci je bas malo, meni je nekako privlacnija ideja polovnog nego repariranog, mada sto se pumpi tice pricao sam sa jednom drugarom, on radi na relaciji bosna - italija, kaze da je svoju nosio tamo, krepala mu na golfu, em je 100 evra jeftinije bilo repariranje, em garancija godinu dana, em je sa golfom predjeno 100 000 i prodan a ona je i dalje radila besprijekorno

Gagica

Poruka od Gagica » sreda, 13. feb. 2013. u 13:01h

Nije majstor nista dirao,uputio nas je kod bosiste koji kaze da auto mora ostati kod njega dan dva da sve lepo ispita jer moze biti svasta od neke bzv stvari pa sve do dizni ili pumpe..A dodatni problem je to sto je auto kupljen pre neke 2 nedelje,a lampica blinka bukvalno od kad sam krenula kuci nakon kupovine da ne ponavljam sad ima u mom prvom postu ceo problem...Tako da sta god da je trebalo bi prodavac da mi otkloni kvar o svom trosku ako je verovati onom zakonu o zastiti potrosaca,mada :'(

totti

Poruka od totti » sreda, 13. feb. 2013. u 13:11h

Postoje i pošteni koji će snositi troškove opravke, moguće da će ispasti korektan thumbsuph
Slika

Gagica

Poruka od Gagica » sreda, 13. feb. 2013. u 18:29h

Pa on sam sigurno nece ispasti covek i reci pa da ja sam kriv znao sam za kvar uvalio sam ti pokvaren auto,platicu popravku itd...Terace po svome koliko god bude mogao...

totti

Poruka od totti » sreda, 13. feb. 2013. u 18:40h

Jako ih je malo, ali znam njih nekolicinu koji bi uradili tako. Ne kažem da neće probati da te otkači, ali sačekaj... Ne sudi unapred thumbsuph
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 13. feb. 2013. u 19:53h

Gagica piše:Pa on sam sigurno nece ispasti covek i reci pa da ja sam kriv znao sam za kvar uvalio sam ti pokvaren auto,platicu popravku itd...Terace po svome koliko god bude mogao...
Tome i sluzi garancija. Prodavac ne zna za gresku, ali garantuje. Kad bi znao za gresku, to bi se zvalo prevara. To sto smo mi navikli, na to i pristajemo da nas varaju ...

Gagica

Poruka od Gagica » sreda, 13. feb. 2013. u 20:30h

U svakom slucaju je prevara,taj kvar je postojao i to je neminovno,nisam posteno ni izasla iz Novog Saga,a auto se ugasio :/ ,a te njegove price kako on od tog auta ima zaradu 200 eura i kako je auto bio ispravan kod nikog ne pije vodu,tera covek po svome ne daju mu se pare i to je to,ali teracu i ja po svome pa cemo videti ko ce duze izdrzati...

totti

Poruka od totti » sreda, 13. feb. 2013. u 20:33h

Jedna stvar mi nije jasna - što ga onda niste odmah vratili, nego ste ga čak i registrovali?
Slika

Gagica

Poruka od Gagica » sreda, 13. feb. 2013. u 21:04h

Pa zato sto smo mislili da je do filtera koji je i zamenjen jer ga je on licno nakon toga panjio 180 i nijednom se nije lampica upalila,mislili smo da je stvar resena i da je filter bio u pitanju...a da auto moze da se vozi neregistrovan ne bi ga registrovala,tako da izvini ali pitanje je malo smesno...

Zaključana

Povratak na „Kvarovi i popravke“