Ne znam odakle je majstor? Mozda ti je to rekao u kontekstu pumpi koje imas u svojoj okolini, da ti je ipak najpametnije da sipas na NISu gorivo zbog kvaliteta na ostalim pumpama u okolini. Ja sam imao lose iskustvo sa NISovim evrodizelom na starijem automobilu (isto fiesta kao i tvoj prethodni auto). Ali sad poucen tim iskustvom da sipam u tdci NISovo gorivo? Neka hvala, imam boljih alternativa.
Nemoj pogresno da me shvatis, verovatno na nekim pumpama NISovim jeste dobro gorivo, ali posto nema pravila ne rizikuje mi se. Dosad na MOLu, na kojoj god da sam sipao, nemam nikakvih problema u radu automobila/potrosnji/zamrzavanju goriva... A nisam jedini koji tako misli, cak je tako mnogo ljudi sa mnogoooo vecim iskustvom od mene (citaj, serviseri, majstori - iskusni...). Tako da, sigurno nisu nagadjanja, u to sam siguran jer sam na sopstvenoj kozi osetio. Znam za jos primera gde su ljudi u nove automobile sipali evrodizel na NISu po preporuci prodavca vozila, i posle par hiljada kilometara na servis... Kvar, razlog - lose gorivo. Mada ako se sipa na vecim i novijim NIS pumpama gde su rezervoari za gorivo iole cistiji bar moze taj efekat da se ublazi, pa i nije toliko strasno, valjda...
Kako god bitno da je tebi auto sredjen i da si sad zadovoljan, da li si sipao gorivo kod Pere ili Mike na kraju nije bitno ako si zadovoljan