Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdci-pumpa visokog pritiska

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Focus 1.8 tdci-pumpa visokog pritiska

Poruka od dule0911 » četvrtak, 10. feb. 2011. u 11:34h

Ok, onda moj post uzmi sa rezervom jer nemam nameru da se pravim pametan vec samo hocu da iznesem svoje misljenje.

Ne znam odakle je majstor? Mozda ti je to rekao u kontekstu pumpi koje imas u svojoj okolini, da ti je ipak najpametnije da sipas na NISu gorivo zbog kvaliteta na ostalim pumpama u okolini. Ja sam imao lose iskustvo sa NISovim evrodizelom na starijem automobilu (isto fiesta kao i tvoj prethodni auto). Ali sad poucen tim iskustvom da sipam u tdci NISovo gorivo? Neka hvala, imam boljih alternativa.
Nemoj pogresno da me shvatis, verovatno na nekim pumpama NISovim jeste dobro gorivo, ali posto nema pravila ne rizikuje mi se. Dosad na MOLu, na kojoj god da sam sipao, nemam nikakvih problema u radu automobila/potrosnji/zamrzavanju goriva... A nisam jedini koji tako misli, cak je tako mnogo ljudi sa mnogoooo vecim iskustvom od mene (citaj, serviseri, majstori - iskusni...). Tako da, sigurno nisu nagadjanja, u to sam siguran jer sam na sopstvenoj kozi osetio. Znam za jos primera gde su ljudi u nove automobile sipali evrodizel na NISu po preporuci prodavca vozila, i posle par hiljada kilometara na servis... Kvar, razlog - lose gorivo. Mada ako se sipa na vecim i novijim NIS pumpama gde su rezervoari za gorivo iole cistiji bar moze taj efekat da se ublazi, pa i nije toliko strasno, valjda...

Kako god bitno da je tebi auto sredjen i da si sad zadovoljan, da li si sipao gorivo kod Pere ili Mike na kraju nije bitno ako si zadovoljan thumbsuph
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Focus 1.8 tdci-pumpa visokog pritiska

Poruka od totti » četvrtak, 10. feb. 2011. u 12:17h

dule0911 piše: Mada ako se sipa na vecim i novijim NIS pumpama gde su rezervoari za gorivo iole cistiji bar moze taj efekat da se ublazi, pa i nije toliko strasno, valjda...
Osim toga, vecina NIS-ovih cisterni ne ispunjava uslove za prevoz evro dizela, jer treba savrsena cistoca unutar njih, a one nisu plastificirane. Ovo znam jer mi drugar vozi bas cisternu u NIS-u.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“