kaiš škripi pri paljenju dok se ne ugreje motor
Moderator: Dragomir
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: kaiš škripi pri paljenju dok se ne ugreje motor
Tu se nesto neslaze.Voleo bi da vidim taj auto ili bar sliku
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 21:23h
Evo jedne slike od prošle godine.Nisam uošio ništa nestandardno neke prepravke na motoru. Običan 1.8 td endura evro3 motor.zadnja 7 broja šasije i motora su isti što ukazuje da motor nije menjan. Mislim da je tako.Video sam po oglasima par ovakvih modela bez klime svi su uveženi uglavnom iz Nemačke. Za 1 maj sam bio van grada činimi se da je zvuk PK juče kad sam krenuo nazad još jači za niansu posle 5 min vožnje on se polako izgubio. Roler servo pumpe je malo dalje od ostalih rolera i španera pa bi trebao da ima toleranciju par cm po osi?!{ta misli[ o tome da je PK prenapregnut i da se stavi umesto 1680mm 1685mm kako da se proveri koliko je napregnut PK kaiš.
Pozz
Pozz
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Sliku motora i pk kaisa
-
PK kaiš koji je bio na njemu zamenjen je. Naime prilikom pomovnog nameštanja PK najverovatnije nile dobro legao te se prilikom startovanja motora i rada pocepao po dužini po prvom kanalu tj. bio skraćen za jedan kanal. zamenjen je Bošovim PK sa 5 brega 1680mm najpribližnijim koji sam našao tražeći po celom gradu.Izmerena dužina pomenutog PK kaiša bila je oko 1675mm naime bio je nakon fiaska dasta izuvijan.Ako to može pomoći u defetkaži kvara na autu ili treba još koji detalj kaži.
Pozzz
Pozzz
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Iz slika se vidi da ide 6pk kais.Treba obratiti paznju na polozaj tj. pravce remenica preko koih ide pk kais
-
Hvala na savetu.Mislim da sam zatekao 5pk kaiš na njemu mada sada nisam 100% siguran.
- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
kod mene problem rešen (nadam se za stalno) sa originalnim kaišem (kao što dragomir reče), a problem je bio u tome što kaiš nije bio dobro namešten; naime jedna brega nije ulazila u španerov žleb I ON JE TU MALO CVILIO, tako mi bar majstor reče, olaksanje ,
e to je problem malog mesta ( Šid ima oko 30.000 stanovnika
) i nedostatka pravih majstora, i nedostatka FORDA na našim ulicama. ( svi su seli u glupi golf thumbdown )
e to je problem malog mesta ( Šid ima oko 30.000 stanovnika

-
Hvala definitivno uzimam nov 6pk kaiš kao što mi je Dragomir rekao.
-
Rešen problem.Nestali svi cvčci iz motora.

- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
opet isti problem :-( dali je moguće da je zbog ovog vlažnog vremena mada mi je donji deo trapa zatvoren kao konzerva pa mi nije jasno ni gde bi voda mogla da prođe...ili da war u majstora...
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: četvrtak, 19. avg. 2010. u 20:42h
Cisto da dodam da se kod mog Fokusa tddi 2001 desava nesto slicno, ali SAMO kad je hladno napolju
. Jeste da nervira, ali je uradjen veliki servis pre 11000 u ovlascenom servisu i nemam racuna da se maltretiram s tim. Nadam se da nije nista strasno, pokazace vreme. Nemojte ovo uzimati za savet...

-
Ja sam na fiesti 1.8 tddi problem rešio mada mi je majstor pretegao nov PK kaiš i napravio novi kvar koji sam da ne dužim dalje rešio. Moj bivši problem je drugačiji od vašeg.Mišljenja sam da uzrok problema isti kod obojice.Razmenite muke i iskustva probajte da dodjete do rešenja problema.
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: petak, 20. apr. 2012. u 21:14h
Pozdrav svima,
ja kupio fokusa 1.8 tddi,uradio veliki servis sa svim kaisevima i rolerima u servisu koji mi je dao garanciju dve godine.Odmah posto sam izasao iz servisa cuo sam neko sistanje u delu sa kaisevima i rolerima i odmah pozvao servis i prijavio.Nedugo zatim odvezao auto u isti servis,rasturili sve i majstor ustanovio da je sve u redu i da mogu da vozim slobodno,a u slucaju da to traje dodjem opet u servis.Ne da i dalje traje,nego skripi i sisti do zla boga.Sramota me da vozim auto u gradu jer svi znaju da je maltene nov jer je presao svega 68000.Sutra idem opet u servis ali iskreno ne znam kako da se postavim prema servisu.Oni ce da odugovlace,demontiraju imontiraju iste delove milion puta samo da ih ne kosta.Resio sam da trazim da zamene sve delove novim i nepristajem na odugovlacenje.Da li je to boljka fordova ili su u pitanju losi delovi nebih znao.Znam da me servis kostao 22000,a za to isto u grand-motorsu u Nisu mi trazili 56000.Izgleda je tacna ona da ko ne plati na mostu,plati na cupriji.
ja kupio fokusa 1.8 tddi,uradio veliki servis sa svim kaisevima i rolerima u servisu koji mi je dao garanciju dve godine.Odmah posto sam izasao iz servisa cuo sam neko sistanje u delu sa kaisevima i rolerima i odmah pozvao servis i prijavio.Nedugo zatim odvezao auto u isti servis,rasturili sve i majstor ustanovio da je sve u redu i da mogu da vozim slobodno,a u slucaju da to traje dodjem opet u servis.Ne da i dalje traje,nego skripi i sisti do zla boga.Sramota me da vozim auto u gradu jer svi znaju da je maltene nov jer je presao svega 68000.Sutra idem opet u servis ali iskreno ne znam kako da se postavim prema servisu.Oni ce da odugovlace,demontiraju imontiraju iste delove milion puta samo da ih ne kosta.Resio sam da trazim da zamene sve delove novim i nepristajem na odugovlacenje.Da li je to boljka fordova ili su u pitanju losi delovi nebih znao.Znam da me servis kostao 22000,a za to isto u grand-motorsu u Nisu mi trazili 56000.Izgleda je tacna ona da ko ne plati na mostu,plati na cupriji.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
kupis originalne stvari i zamenis kod dobrog majstora..prosto, ne moras da ides u grand da te cepaju za rad..
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A kakve veze ovo ima sa trapovima, kocnicama i gumama (jes da je kais delimicno gumen, ali...) 

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Hvala što obraćate pažnju. Premešteno. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
pisao sam o ovome u drugom topicu.. e sad ja sam imao problema sa PK kaišem od 2002, kad sam kupio fiestu...ona je imala nesreću u nemačkoj i ovaj što je doneo je zavario držač PK kaiša, nije centrirao i shebao mu se točkić zategača (tensioner). Ja sam otišao kod frezača koji mi je na frez mašini narihtao držač i sve je bilo OK. Onda nisam mogao da nađem jeftini tensioner, u ovlašćenom je bio samo komplet s federom 200 eur (još je tamo, neprodat), pa sam prema uzorku napravi od Aluminiuma i ugradio lager s seger osiguračem. Lepo smo nacentrirali točkić i sve je bilo OK, jedino me malo zeznuo mehaničar jer mi sugerirao da ugradim SKF lager, a originalni tensioner je bio Mazdin, s japanskim lagerom ..usput tada sam popravljao i alternator (iskrivljena osovina od sudara ) i autoelektričar je takođe stavljao japanske lagere... brzo je počeo da se čuje lager tensionera, ali nije bilo veliki problem. U međuvremenu nabavim ja 2 nova japanska lagera, hteo sam da ih ugradim u oba tensionera (pokretni i fiksni) ali majstor nije dao, kao što si zapeo , auto ti broji...tako mi je rekao i posle 6 godina, 2008 ujesen, a 2009 u februaru zaglavi se SKF lager, odvrne se točkić, spao PK kaiš, sreća što nje pregrejala glava.
Tada sam kupio novi SKF tensioner, VKM 34034, ali nije mi se sviđao zvuk s originalnog novog Motorcraft PK kaiša, pa sam kupio drugi PK kaiš, s kosim žlebovima, koji se bolje savija, Goodyear gatorback. Sve je bilo OK , ali tačno 3 godine i možda mesec dana od kako sam kupio ovaj gatorback kaiš, počelo je sviranje kaiša, a prestaje posle 5minuta kada se kaiš zagreje. Sumnjam da je to turski Goodyear. Inače sve radi ok, a i PK kaiš pravilno leži, jedino pištanje dok ne ugreje...
Sad nemam ni slobodne kinte, razmišljam da vratim originalni rezervni PK kaiš, radio je samo 3 dana a ako i to ne pomaže prvom prilikom ću kupiti komplet tensioner s federom ali iz Grčke.... i novi PK kaiš ali Gates..
Tada sam kupio novi SKF tensioner, VKM 34034, ali nije mi se sviđao zvuk s originalnog novog Motorcraft PK kaiša, pa sam kupio drugi PK kaiš, s kosim žlebovima, koji se bolje savija, Goodyear gatorback. Sve je bilo OK , ali tačno 3 godine i možda mesec dana od kako sam kupio ovaj gatorback kaiš, počelo je sviranje kaiša, a prestaje posle 5minuta kada se kaiš zagreje. Sumnjam da je to turski Goodyear. Inače sve radi ok, a i PK kaiš pravilno leži, jedino pištanje dok ne ugreje...
Sad nemam ni slobodne kinte, razmišljam da vratim originalni rezervni PK kaiš, radio je samo 3 dana a ako i to ne pomaže prvom prilikom ću kupiti komplet tensioner s federom ali iz Grčke.... i novi PK kaiš ali Gates..