Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus mk1 problem sa zaključavanjem i otključavanjem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Aca06

 
Poruka: 3170
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Re: Ford Focus mk1 problem sa zaključavanjem i otključavanjem

Poruka od Aca06 » ponedeljak, 23. jan. 2023. u 16:13h

mbole piše:
ponedeljak, 23. jan. 2023. u 15:49h
PS
Brava i cilindar nisu isto.
Čika Bole sledeći put upotpuni tekst sa slikama jer nekima ovaj opis nista ne vredi. thumbsuph
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

kvaju
Poruka: 161
Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h

Poruka od kvaju » ponedeljak, 23. jan. 2023. u 20:40h

mbole piše:Kreni od toga da ti neki bravar sredi mehanicki kljuceve i cilindre.
Ako iz bilo kog razloga ostane auto bez struje.. moraces da ga obijas, a to ce mnogo vise da te kosta :)

Veliko je pitanje da li su ti kljucevi uopste od tog auta, ili je menjana brava na volanu i kljucevi pasu na nju, ali ne odgovaraju bravama na vratima. Sto mi najvise "mirise".
Ko sto Van napisa... svaki ford mozes mehanicki da zakljucas bilo kojim fordovim kljucem (od bilo kog drugog forda).
Ali naravno, mozes da otkljucas samo svojim.

Sto se tice daljinca... najverovatnije je problem sa mikroprekidacima u bravama. Resava se zamenom brave, osim ako bas volis i umes da se igras, pa da raspertlujes bravu i ponovo je sastavis.

PS
Brava i cilindar nisu isto.
Ključevi su od ovog auta, kod mene je nekih 7-8 godina, sad jeli se prije ista mijenjalo neznam, normalno sam koristio ključeve do prije 2 mjeseca, kad je počelo štekati, doduše i prije par godina kratko jedno vrijeme se isti problem desio, par dana, i proradilo samo od sebe.
Možda se zaprljalo nešto vremenom pa na ovoj hladnoći se stislo neka mast ili slično.
Probat ću naći nekakvog bravara u gradu onda nek pogleda, mislio sam da nema neka caka kao što sam i ovdje pročitao za one dizače stakla, da se malo lupi negdje pa proradi :D

A ništa, našao sam na yt nekakav tutorijal, pa ću se možda poigrati ako ne nađem dobrog bravara u gradu, moj majstor spominje mijenjanje komplet brava i ključeva i za paljenje isto, predpostavljam neda mu se heklat pa da me otpepa

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

mbole
Poruka: 14904
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 24. jan. 2023. u 01:45h

Cilindar je deo u koji ubacujes kljuc. On je taj koji ti dozvoljava da ga okrenes ili ne.
On 'komanduje' bravom, to jest sa njega ide jedna polugica koja pomeri mehsnizam u bravi i otkljuca ili zakljuca auro.
Potpuno isto kao 'zuti' cilindar na kucnim vratima u koji ubacujes kljuc, i brava koja je odvojen deo.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“