Focus mk1, 1.8 tdci - Čudno ponašanje kvačila
Moderator: Dragomir
- tihi13
- Poruka: 707
- Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h
Re: Focus mk1, 1.8 tdci - Čudno ponašanje kvačila
To sa istrosenim paknovime se desilo meni... Potpuno isto. Tj, plocicama. Sa zamenom plocica i diskova lampica se ugasila.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Meni plocice stigle "do gvojza", diskovi otanjili, ulje iznad min (malo moja nemarnost i neki razni drugi razlozi... nebitno zasto sam to dozvolio).ljuba power piše: ↑petak, 11. jan. 2019. u 09:01hima veze itekako...vozila koja nemaju el.instalaciju za potrošenost kočionih obloga i koriste kočione pločice bez kontakta o pohabanosti istih,jedini signal kad se potroše je lampica o maloj količini ulja u koč.posudi.staviš nove pločice ulje se digne i lampica ne svetli.čudi me da to nisi znao jer od svega znaš po nešto malo
Ne, nije bilo preko max, nikada to ne radim, max je upravo to sto mu ime kaze: nemoj preko ovoga.
tako da... zaista nikada do sada to nisam video, ni na svojim ni na drugim automobilima. Sto naravno ne znaci da je nemoguce, al tu treba da imas neki bas pogodjen nivo ulja.
PS
Ja sam bar svestan koliko malo znam

Djak pesak 

- ljuba power
- Poruka: 2713
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
nauči ćeš,čovek se uči dok je živ
.ako ti se nije palila lampica kad se potroše pločice znači da je neko nekad dolivao ulje i poremetio odnos.to se lako dovede u red da se pali lampica kad se potroše.mojom mušterijama se pali 

- Boban_92
- Poruka: 358
- Član foruma od: ponedeljak, 9. jul 2018. u 15:19h
Одлична ствар! Претпоставио сам да је тако након свих ваших писанија. Раније сам размишљао: како да знам у каквом су стању плочице и дискови, а да није визуелним прегледом, кад ето ти рјешења... 
Ford focus mk1, 1.8 TDdi - 66 kW
(2018-2021)
Ford mondeo mk4 1.8 TDci - 92 kW
(2020-2022)
BMW E60 3.0d -160 kW (2022-...)

Ford mondeo mk4 1.8 TDci - 92 kW

BMW E60 3.0d -160 kW (2022-...)
- mbole
Niko nije dolivao ulje. Ja sam menjao plocice par puta, ulje je uvek bilo na normali posle toga, daklem na sredini izmedju min i max.
Jedino da nisanis da ulje bude bas blizu minimuma, pa da onda moze da odreaguje na to.
Jednostavno odnos precnika kocionog klipa i toga koliko se potrose plocice tj. koliko klip izadje napolje daje isuvise malu zapreminu. Al to je vec matematika, komplikovano...
OK, mozda je na dugim modelima drugacije.
Jedino da nisanis da ulje bude bas blizu minimuma, pa da onda moze da odreaguje na to.
Jednostavno odnos precnika kocionog klipa i toga koliko se potrose plocice tj. koliko klip izadje napolje daje isuvise malu zapreminu. Al to je vec matematika, komplikovano...

OK, mozda je na dugim modelima drugacije.
Djak pesak 

- ljuba power
- Kontakt:
mata je za nekog komplikovana a neko je zna i razume
pitaj nekog da ti izračuna pa ćeš videti da uopšte nije mala zapremina ulja koja izadje iz koč.klešta- 2rpi x h gde je 2r oko 35mm(prečnik klipa)pi je zna se 3.14, a h 4x10mm(4 pločice po 10 mm istrošenog materijala) pa vidi koliko kubnih mm3 
ps ako dosad nisi savladao matematiku džabe ti sad da učiš

ps ako dosad nisi savladao matematiku džabe ti sad da učiš

- mbole
Umal da ubodes.
pi * r na kvadrat * h, a ne 2rpi * h (2rpi je obim kruga, a tebi treba povrsina)
Kazem ja... komplikovana ta matematika
pi * r na kvadrat * h, a ne 2rpi * h (2rpi je obim kruga, a tebi treba povrsina)
Kazem ja... komplikovana ta matematika

Djak pesak 

- ljuba power
- Kontakt:
pravopisna greška! umesto r2pi napisao sam 2rpi
smak sveta je sad
bitna je poenta o količini istisnutog ulja,koja je dovoljna da upali lampicu

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
To ti nije rešenje za stanje pločica, jer mogu da ti malo glave klizači pa da se iznutra skroz pojedu a spolja ostanu skoro novi. Ne budi lenj pogledaj povremeno jer mogu da se krune obloge, da se urezuju u disk. A i zadnje pločice ili paknovi se slabije troše pa ne mora da se pali lampica ulja. Barem meni se nikad nije upalila lampica kada se pojedu pločice.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp