Mondeo II 1.8 benzin/gas - problemi sa lerom, obrtaji
Moderator: Dragomir
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
Re: Mondeo II 1.8 benzin/gas - problemi sa lerom, obrtaji
druze ja sam sa sierrom imao isto grdnih problema koje niko u ns-u nije mogao da resi cak sam i prisatao da se cupa gas napolje al mi je majstor kazao da nije siguran da ce i tada uspeti da resi probleme.Ja sam to resio ugradnjom karburatora st ti na tom autu nisi u mogucnosti da uradis. Poenta je da u ns-u nema kvalitetnog majstora za te probleme bar ne koliko ja znam. 

- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
to za katalizator sam ispričao iz svog ličnog iskustva, godinu dana sam imao probleme sa gašenjem motora, neravnomjernom radom i trzanjem u vožnji, da ne spominjem vožnju po gradu, lamelu sam spržio od stalnog pritiskanja kvačila. jedne prilike, krenem u split, i na par km poslije granice počne gubiti snagu, obrtaji idu samo do 4000, stanem, mada nisam puno mogao uraditi, okrenem nazad dok još ide samo da pređem granicu a motor poče još slabije da vuče, 2,5-3000 obrtaja maksimalno. sreća je bila da je upravo na putu bila nizbrdca, ja onako bijesan, stisnem gas do kraja pa nek se raspadne, baš me briga, nakon par sekundi nešto je samo puklo u auspuhu tačno gdje je katalizator i u usisu na motoru.nakon toga ne pamtim kad mi je auto tako dobro išao, zato mislim da upravo katalizator može bit problemom takvih simptoma, a uostalom, čuo sam isto od puno ljudi...to nije teško ispitat, privremeno odvojiš auspuh sa prvog spoja poslije grane i sve će ti biti jasno odmah...ako se pokaže da bolje radi, brusilicu u ruke i deri..
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: četvrtak, 19. avg. 2010. u 10:56h
Ja sam imao problem sa Orionom 1.6 (Eskort) i stalno je varirao ler gas i na semaforima, zaustavljanjima se gasio. Posle mnogo pokušaja svega o čemu ste vi ovde pričali ja sam rešenje pronašao na regulatoru protoka viška goriva (valjda sam gobo napisao). Naime, to je jedna šoljica 5cm, prečnika 4cm koja sav višak goriva koji nije potreban vraća u sistem goriva koji stalno kruži. Na tom regulatoru je propala manžetnica i gorivo je prolazilo i mešalo se sa plinom i pravilo nelogičnu smesu u motoru koja je zbuljivala sve uređaje kontrole. Et ta jedna glupost koju na otpadu nisu naplatili mi je "džigericu pojela". Možda ovo bude nekom od koristi
-
- Poruka: 27
- Član foruma od: nedelja, 1. feb. 2009. u 21:41h
Odštampaću ovo pa nosim majstoru da vidim hoće biti koristi
, pošto evo već drugu godinu vozim sa ovim problemom (mada sam se već polako navikao, samo belaj veći kad dođe jesen ili zima pa se češće gasi).
Ne citiraj post iznad svog podrazumeva se da odgovaras na njega.

Ne citiraj post iznad svog podrazumeva se da odgovaras na njega.
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: nedelja, 22. avg. 2010. u 11:06h
jesi li nasao resenje? imam identican problem. Mondeo 2.0 2003.g.p. Ugradjen plin prosle godine, presao sam 30000km na plin bez ikakvih problema i prije dva dana od jednom problemi sa ler gasom. radio je na 750 obrtaja sad na 1000. u voznji takodje kada izbacim iz brzine drzi na 1700-1800 kako usporavam povecava se, sa stajanjem skoci na 2200 i onda spadne opet na 1000 u mirovanju. identicno se desava i sa benzinom, problema s gasnejem nemam.
-
Ja sam prakticno odustao od ovoga, dao sam vec dosta para i mislim da ne postoji niko ko mi to zna rijesiti. Odem kod mehanicara, kaze to idi kod majstora za gas da ti popravi. Pricam sa majstorom za gas, kaze idi kod mehanicara.
Tako cekam da se samo popravi ili da crkne skroz.
Tako cekam da se samo popravi ili da crkne skroz.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa kad nikako da odeš kod pravog majstora za Fordove... ne znam šta ti je toliki problem da odeš do BG-a tačnije u Pinosavu ?!
Sedi u mondea i oteraj auto kod dragomira... to ti je plinski trošak soma dinki da odeš i da se vratiš.
Sedi u mondea i oteraj auto kod dragomira... to ti je plinski trošak soma dinki da odeš i da se vratiš.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
@Markedjani
Ma znam brate, ali se ovo cudno ponasa. Kad se zagrije nikad se ne gasi a nekad i variranje prestane ili nekad jednostavno samo od sebe prestane. Nekad varira samo na gas, nekad i na gas i ne benzin tako da ne mogu ni 100% tacno da kazem kakvo je ponasanje. Onda dok odem do BG, dok sacekam da se ohladi pa mozda treba i prenociti pa tesko uloviti radni dan i jbg.
Dosta majstora kojima sam se zalio uopste ne zeli ni da pokusa kad ispricam simptome.
Ma znam brate, ali se ovo cudno ponasa. Kad se zagrije nikad se ne gasi a nekad i variranje prestane ili nekad jednostavno samo od sebe prestane. Nekad varira samo na gas, nekad i na gas i ne benzin tako da ne mogu ni 100% tacno da kazem kakvo je ponasanje. Onda dok odem do BG, dok sacekam da se ohladi pa mozda treba i prenociti pa tesko uloviti radni dan i jbg.
Dosta majstora kojima sam se zalio uopste ne zeli ni da pokusa kad ispricam simptome.
-
znaci resio sam svoj problem (opisan gore)...vakuum crijevo je puklo, uvlacilo vazduh i previlo probleme. sad radi ko sat
za 20evra sve uradjeno..., ako ti sta mogu pomoci pitaj...pozdrav

-
Ja sam išao u dva servisa gdje su mi rekli da su provjeravali da se negdje ne vuče falš vazduh (tako rekoše) i da nije do toga. Valjda to svi majstori znaju da vide, ja pojma nemam kako se to radi ali valjda oni znaju šta rade.
-
sta da ti kazem, nisam bas siguran da znaju. U ovlastenom servisu su mi trzili 300-350 evra. Kao ne valja ti motoric ler gasa - 260evra i vakuum crijevo sa nekakvim ventilom - 70 evra. Akcenat su stavili na motoric ler gasa, a crijevo usput. Majstor mi skinuo obicno crijevo, puknuto uzduz i stavio isto takvo obicno, mislim orginalno, nikakvih ventila ni palceva, vidio sam ga. Znaci crijevo i ruke 20evra. Dodji u BL i to rijesi 

-
Sad mali offtopic, kao anegdota. Evo, govore mi dođi u Bg kod Dragomira, ili u Bl da se to popravi. A živim u Temerinu gdje ima 4-5 Ford servisa i to su neki pohvaljivani i ovde a ne mogu da mi riješe (neki ni neće doduše da se bakću uopšte). Plus sam po Novom Sadu u nekoliko komada prošao kao bos po trnju. Izgleda nije dobar raspored kvalitetnih Ford majstora po gradovima 
Moj brat, koje je VW fanatik me već dugo ubjeđuje da uzmem neki VW i da neću nikad imati problema sa majstorima. Mislim da ta priča ne pije vodu, mada me stvarnost demantuje, da se ne naljute Ford majstori ovde.

Moj brat, koje je VW fanatik me već dugo ubjeđuje da uzmem neki VW i da neću nikad imati problema sa majstorima. Mislim da ta priča ne pije vodu, mada me stvarnost demantuje, da se ne naljute Ford majstori ovde.
-
Evo mene opet ovde sa mojim problemom 
Opet sam odlucio da probam da se borim sa problemom koji me prati 3 godine, pa sam nesto kopao po netu. I nasao sam par linkova, doduse uglavnom na engleskom.
Recimo, ovaj lik je imao isti problem kao i ja http://www.talkford.com/topic/109378-wh ... r-t-piece/
i rijesio je zamjenom nekog dijela kojeg zovu T-Rubber. Sad ne znam je li to ima samo na Mondeo 1 ili to ima i na Mk2 (koji ja imam)?
Pitao sam nekog lika sto prodaje ford dijelove i nije mogao naci tako nesto u katalogu. Ne iskljucujem mogucnost da covjek ne poznaje dovoljno tematiku.
Evo i na ovom gajdu ovde http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/Idle.html#Rubber T Piece se to pominje, samo ne pise da li je na Mk1 ili Mk2 ili to ima na svakom Zetec motoru.
I ovde ima neko rjesenje http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php?p=32146#p32146 , ali ne znam bas da nadjem prevode ovih dijelova na nas jezik da mogu da predlozim majstoru rjesenje
Ako neko nesto zna o ovome, molio bih da napise.

Opet sam odlucio da probam da se borim sa problemom koji me prati 3 godine, pa sam nesto kopao po netu. I nasao sam par linkova, doduse uglavnom na engleskom.
Recimo, ovaj lik je imao isti problem kao i ja http://www.talkford.com/topic/109378-wh ... r-t-piece/
i rijesio je zamjenom nekog dijela kojeg zovu T-Rubber. Sad ne znam je li to ima samo na Mondeo 1 ili to ima i na Mk2 (koji ja imam)?
Pitao sam nekog lika sto prodaje ford dijelove i nije mogao naci tako nesto u katalogu. Ne iskljucujem mogucnost da covjek ne poznaje dovoljno tematiku.
Evo i na ovom gajdu ovde http://www.btinternet.com/~madmole/Reference/Idle.html#Rubber T Piece se to pominje, samo ne pise da li je na Mk1 ili Mk2 ili to ima na svakom Zetec motoru.
I ovde ima neko rjesenje http://www.lpgforum.co.uk/viewtopic.php?p=32146#p32146 , ali ne znam bas da nadjem prevode ovih dijelova na nas jezik da mogu da predlozim majstoru rjesenje

Ako neko nesto zna o ovome, molio bih da napise.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Crankshaft senzor je senzor pozicije radilice.
FINIS kod 6740816
Broj 11 na slici

Koliko uspevam da vidim iz kataloga, taj deo je promenjen od 15.9.1996 i vise ne izgleda kao T.
FINIS za taj stari je 7038378
FINIS za novi 1037217
Stari je 8A
Novi je 8B

FINIS kod 6740816
Broj 11 na slici

Koliko uspevam da vidim iz kataloga, taj deo je promenjen od 15.9.1996 i vise ne izgleda kao T.
FINIS za taj stari je 7038378
FINIS za novi 1037217
Stari je 8A
Novi je 8B

Djak pesak 

-
Hvala mbole, svaka cast za odgovor!
Mislim da ce mi biti od koristi.
Mislim da ce mi biti od koristi.