Ulje mozes promeniti, niko ti ne brani. Bitno je da bude u gradaciji 75W90. Moze i druga gradacija da se sipa, mozda neke varijante 75W80 ili 75W85, ali pitanje je da li ce izdrzati neku "tezu" eksploataciju (vuca prikolice ili punog auta uz brdo). Potrosnja ce biti za 1-2 % manja, lakse saltanje, ali...moze biti problema.
Preuzeto sa motornaulja.blogspot.comTITAN SINTOFLUID SAE 75W-80
Drugo iz izuzetne Sintofluid serije. Možda i upotrebljivije od prethodnog. Često fabričko punjenje kod modernijih vozila VW grupacije. Ističe se kao ulje za šestostepene menjače ove grupacije proizvođača. Kako je GL-5, praktično je univerzalno ulje i TOP 5 preporuka za bilo koje vozilo koje traži navedenu API specifikaciju kao nivo kvaliteta u manuelnom menjaču.
Meša se sa svim brendovima MTF (Manuel Transmission Fluid) što se zgodno može upotrebiti za dolivanje i slično. Kompatibilnost je izuzetna. Ipak, da bi imali kvalitet ovog MTF-a poželjno je da se prethodno ulje potpuno ispusti (ne mora se ispirati). Ovo pogotovu stoga što je ovo ulje uglavnom “fill-for-life” te mu mešanje sa drugim može skratiti “doživotnost”.
Može se koristiti i kod starijih menjača kojima odgovara viskozitet jer je kompatibilno sa svim poznatim elastomerima za zaptivke.
Specifikacije:
API GL-5;
Fuchs preporuke (recommendations):
MIL-L-2105 D, ALFA ROMEO, BMW, CITROËN, FIAT, FORD M2C200-C/C2/C3, LANCIA, OPEL 19 40 182; 19 40 757; 19 40 768; 19 40 776; PEUGEOT, RENAULT, VOLVO 97308, VW 501 50, (G 005 000 05/G 005 000/G 005 000 20/G 052 911 A1-A2)
Preporucujem ovo Fuchs ulje jer mi mnogi kazu da je vrh vrhova. A kao sto vidim i Stevo sa bloga o motornim uljima ga takodje preporucuje. Ja nisam mijenjao jer mi mjenjac jos uvijek radi manje vise bez problema (naravno problem nije sto malo zapinje na niskim temperaturama...to smatram normalnim...