Razne mušice, Focus mk1, 1.8 16v zetec
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Razne mušice, Focus mk1, 1.8 16v zetec
Može biti, sve to možeš videti sa manometrom nakačenim na rail.
U svakom slučaju, problem je sa gorivom.
U svakom slučaju, problem je sa gorivom.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Chevapson
- Poruka: 57
- Član foruma od: sreda, 27. sep. 2017. u 20:57h
Ajd fala bogu da je izoliran problem oko goriva, sad znam gdje nastaviti dalje, ee i da, zato valjda okretaji na paljenju na 2000 skoče zbog prevelikog pritiska...
A voltaža senzora klapne je dobra? Najniža je 0.60V po auto comu a meni je 0.61V, full gas je negdje 4.43V ak se ne varam...
A voltaža senzora klapne je dobra? Najniža je 0.60V po auto comu a meni je 0.61V, full gas je negdje 4.43V ak se ne varam...
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Једини сензор без кога мотор не може да ради је сензор позиције радилице . Од њега све зависи . Да ти неко прича приче да ће да се гаси зато што је цркао сензор позиције брегасте су глупости. Ти сензори тешко цркавају . Друго и да цркне сензор брегасте , рачунар се пребаци на бризгање 2 по 2 дизне или све од једном и мотор наставља да ради . Не тако фино , али иде . Сензор позиицје брегасте служи само за секвент убризгавање , тј. дизна по дизна у датом тренутку ОТО циклуса . Рачунар на том аутомобилу ће се трудити да одржи нормалан рад мотора шта год му радио . Скидао сам му уживо сензоре , и не можеш да верујеш шта све може да поднесе , ја сам се питао како уопште може да ради
.
Мени је нејасан твој проблем са горивом . Делује ми као да га нема , а не да га има превише , јер мотор при верглању прогута више горива него што му је потребно за рад , без икаквих проблема . Накачи дијагностику и гледај тримове горива . Да ли иду у плус или минус , онда ћеш и знати да ли је притисак мали или велики .
Обично су вредности ТПСа од 0.9 до 4.9 волти . Ако ухватим сутра времена премерићу код себе . Мени делује као да тај ТПС има неко подешавање , пар мм и да га је неко гурнуо у погрешан положај . Таман ти фали неких 0.3 волта и горе и доле . Горе и није толико битно а ли је 4.4 или 4.8 , али доле је јако битно да буде на фабрички предвиђеној вредности када је пуштен гас .

Мени је нејасан твој проблем са горивом . Делује ми као да га нема , а не да га има превише , јер мотор при верглању прогута више горива него што му је потребно за рад , без икаквих проблема . Накачи дијагностику и гледај тримове горива . Да ли иду у плус или минус , онда ћеш и знати да ли је притисак мали или велики .
Обично су вредности ТПСа од 0.9 до 4.9 волти . Ако ухватим сутра времена премерићу код себе . Мени делује као да тај ТПС има неко подешавање , пар мм и да га је неко гурнуо у погрешан положај . Таман ти фали неких 0.3 волта и горе и доле . Горе и није толико битно а ли је 4.4 или 4.8 , али доле је јако битно да буде на фабрички предвиђеној вредности када је пуштен гас .
- Chevapson
Provjerit ću sutra trimove, nadam se da mogu preko onog bluetooth obd-a jer necu imati autocom pri ruci, pa budem poslao screenshotove ili snimio video od početka paljenja.
A tps znam da ima samo 2 sarafa za prihvat lijevo i desno i ne mogu ga nikako micati ni lijevo ni desno jer ga sarafi drze na mjestu, full je fiksni.
Sva sreca da ne bi bio senzor radilice, ali sta bi mu onda smanjilo pritisak. Moze biti ili povrat, ili prihvat ili injektori di bi gubio gorivo i kompresiju.
A tps znam da ima samo 2 sarafa za prihvat lijevo i desno i ne mogu ga nikako micati ni lijevo ni desno jer ga sarafi drze na mjestu, full je fiksni.
Sva sreca da ne bi bio senzor radilice, ali sta bi mu onda smanjilo pritisak. Moze biti ili povrat, ili prihvat ili injektori di bi gubio gorivo i kompresiju.
- Chevapson
Malo kasniji update:
Trimovi i pritisak goriva dobri, novi senzor radilice, jos jedan vakum promjenjen onaj gore koji ide od oduska goriva plasticnom cijevcicom iza u sredinu motora.
Jos uvijek teze upali i li ne upali dok je topli, sunce mu zarko vec me zivcira.
A o potrosnji da ne pricam, 400km za 46L, i to dok ga jako pazim.
5 mehanicara ne zna sta mu je, sve u redu kao, da ga prodam ili dalje bacam pare?
Trimovi i pritisak goriva dobri, novi senzor radilice, jos jedan vakum promjenjen onaj gore koji ide od oduska goriva plasticnom cijevcicom iza u sredinu motora.
Jos uvijek teze upali i li ne upali dok je topli, sunce mu zarko vec me zivcira.
A o potrosnji da ne pricam, 400km za 46L, i to dok ga jako pazim.
5 mehanicara ne zna sta mu je, sve u redu kao, da ga prodam ili dalje bacam pare?
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
za pocetak operi ultrazvucno dizne , da li su prljave i u kakvom su stanju to se vidi vizuelno. i promeni pumpu u rezervoaru.
- Chevapson
Dizne i pumpa su provjeravani, maglica je navodono dobra kak kaze meho, a i pumpa da dobro fila...
Ak idem cistit nepotrebno, mogu povesti jos vece probleme, sto i zna raditi uzv. ciscenje, ili?
Ak idem cistit nepotrebno, mogu povesti jos vece probleme, sto i zna raditi uzv. ciscenje, ili?
-
nikakvih problema nemoze biti posle ciscenja dizni u ultrazvucnoj kadi moze da radi samo bolje i da trosi manje. to sto pumpa ima dobar pritisak goriva u radu ne znaci i da drzi pritisak goriva u sistemu kad je motor ugasen
- Chevapson
Ali kad auto nije vozen 3+ sati, upali na pola zuba...
-
kad je auto zagrejan i ili kad je toplo vani, auto teško upali iz prve, ili vergla do nemilosti ili upali ali jako teško, iz drige upali bez problema????
- van
- VIP
Џаба си мењао сензор позиције радилице . Он или ради или не . А тешко да може да не ради , јер нема никаквих покретних делова у њему , ништа не дотиче , све је уливено у пластику и индукује напон од око 1 волт .
Опери дизне и истестирај њихов проток и млаз . Мислим да је ту проблем . Себи сма прао динзе више пута , сам . Скинем их , убацим у нитро разређивач , још им и симулирам рад , да цакћу у нитр разређивачу .
Нешто ту није уреду са потрошњом , али све зависи где и како возиш . Тај ауто троши око 10 литара бензина градске вожње без гужве . Мени троши око 11-12 литара плина по граду . По отвореном путу троши око 8-9 , у зависности како га возиш . Причам о ТНГ-у , одузми 5-10 % на конто бензина
Опери дизне и истестирај њихов проток и млаз . Мислим да је ту проблем . Себи сма прао динзе више пута , сам . Скинем их , убацим у нитро разређивач , још им и симулирам рад , да цакћу у нитр разређивачу .
Нешто ту није уреду са потрошњом , али све зависи где и како возиш . Тај ауто троши око 10 литара бензина градске вожње без гужве . Мени троши око 11-12 литара плина по граду . По отвореном путу троши око 8-9 , у зависности како га возиш . Причам о ТНГ-у , одузми 5-10 % на конто бензина
- Chevapson
Kad je auto zagrejan (dakle nije kazaljka temp na nuli), nebitno kakvi su vanjski uvjeti.SCORPIO123 piše: ↑ponedeljak, 30. okt. 2017. u 09:51hkad je auto zagrejan i ili kad je toplo vani, auto teško upali iz prve, ili vergla do nemilosti ili upali ali jako teško, iz drige upali bez problema????
Ako nece upalit, vergla do nemilosti, iz druge upali na pola zuba, a ponekad upali ali otezano, onako kao na 3 cilindra, treba mu da se razvrti.
Desava se primjerice - odem na kavu (bio na radnoj temp), na kavi sat vremena i onda ili ce upalit iz prve malo teze ili nece s prve uopce, dakle u pitanju su neduga zadrzavanja negdje nakon sto je auto bio zagrijan.
- Chevapson
Ajd mogao bi probat uzv ciscenje dizni jos, ali eto malo me strah jer dosta mehanicara prica da ako nije potrebno da moze ostetit dizne, pa da problem ubrzo bude jos veci tj da bi mogla slijedit reparacija.
Neki mi jos sugeriraju VSS ili senzor temp motora, ne onaj senzor sta kaze temp nego koji komunicira s kompom o temperaturi, jer ipak tu se radi o problemu samo kad je auto nedugo bio zagrijan...
A i dok je auto full hladan, gas mu je dosta visoko u voznji, tj uzmimo u obzir prvu i drugu brzinu, vozim se u prvoj, stisnem kuplung i okretaji budu na 1500 dokle ne stanem, u drugoj ista stvar, jedino jos kad pustim gas u drugoj auto ne koci, ide sam od sebe, ko da ostavim nogu na gasu, evo mozda je ta info znacajna.
Jos jedna info, auto uvijek ali uvijek dok ga upalim skoci na 2000rpm pa padne, mozda je normalno, mozda ne al nisam to kod drugih auta primjetio...
Neki mi jos sugeriraju VSS ili senzor temp motora, ne onaj senzor sta kaze temp nego koji komunicira s kompom o temperaturi, jer ipak tu se radi o problemu samo kad je auto nedugo bio zagrijan...
A i dok je auto full hladan, gas mu je dosta visoko u voznji, tj uzmimo u obzir prvu i drugu brzinu, vozim se u prvoj, stisnem kuplung i okretaji budu na 1500 dokle ne stanem, u drugoj ista stvar, jedino jos kad pustim gas u drugoj auto ne koci, ide sam od sebe, ko da ostavim nogu na gasu, evo mozda je ta info znacajna.
Jos jedna info, auto uvijek ali uvijek dok ga upalim skoci na 2000rpm pa padne, mozda je normalno, mozda ne al nisam to kod drugih auta primjetio...
-
prijatelju nema tu nikakve reparacije. ja ni sam neznam koliko sa oprao dizni i uopste nemam idelju kako bi se dizna uopse ostetila. to je jednostavno nemoguce. jedino sto moze da se osteti to su o ring gumice na diznama i nista vise. sve to moze da se zavrsi za sat vremena i nekosta vise od 20eur
- Chevapson
Onda super, mogao bi probat sa time, al evo jos ds prilozim video koji objasnjava moje preostale probleme.
Dakle sve pise, prvo je hladno paljenje koje je bez problema, drugo problem s drzanjem okretaja dok je auto hladni, ali samo dok se vozim, dok stojim ne (a i pri saltanju znaju skocit), i treci je otezano paljenje kad je nedugo prije motor bio na radnoj, za treci problem kazem, ponekad ne upali, ponekad upali otezano...
Dakle sve pise, prvo je hladno paljenje koje je bez problema, drugo problem s drzanjem okretaja dok je auto hladni, ali samo dok se vozim, dok stojim ne (a i pri saltanju znaju skocit), i treci je otezano paljenje kad je nedugo prije motor bio na radnoj, za treci problem kazem, ponekad ne upali, ponekad upali otezano...
- van
- VIP
Тај ауто не спушта обртаје на лер док не станеш . Све док иде ауто , обртаји су не
где око 1100 на леру . Чим се заустави ауто, обртају падну на лер.
где око 1100 на леру . Чим се заустави ауто, обртају падну на лер.
- Chevapson
Kužim, svaki auto bi trebao držati između do 1100 dok se 'rola', ali meni dok je hladan drži na 1500 što je poprilično visoko, čak i dok ga full izbacim u ler, makar iz treće ili četvrte, drži ga na 1500 dokle ne stanem, ali samo dok je hladan, a znam da je dosta mk1 modela imalo problema sa senzorom brzine, makar ovo je valjda neki drugi problem, paljenje mi je možda bitnije pošto rezultira lošim radom nečeg, ovo mi jedino rezultira da VSS malo ima neke bugove, da je skroz zeznut ne bi mi uopće kazao obrtaje.
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Skoro svaki benzinac drzi visoko obrtaje hladan, to je automatski sauh. Meni Corolla 1.6 drzi obrtaje na skoro 2k i kako se zagreva tako susta broj obrtaja na kojima radi u leru.
Sent from my M83G using Tapatalk
Sent from my M83G using Tapatalk
- Chevapson
A onda to necu smatrat problemom, jedino sto me muci je to otezano paljenje. Da je primjerice pumpa goriva ne bi dobar pritisak bio, al dobar je sunce mu...
- jugota
- Poruka: 148
- Član foruma od: subota, 28. jun 2014. u 22:27h
Promeni filter benzina,iste simptome sam imao iako je bio nov filter... kako stavio drugi,sve se unormalilo.
- Chevapson
Filter je zamjenjen, makar stari nije bio prljav, ista stvar je i s novim.
Dok se auto ohladi problema nema uopce, na pola kljuca pali, dakle samo kad je bio nedavno vozen pali ko na 3 cilindra onak uz tresnju ili ne upali s prve.
Dok se auto ohladi problema nema uopce, na pola kljuca pali, dakle samo kad je bio nedavno vozen pali ko na 3 cilindra onak uz tresnju ili ne upali s prve.
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Motor za otvaranje mozda :O Koliko si para potrosio a verujem da jesi poprilicno,mogao si se provozati do pinosave u beogradu.. Sto ti i preporucujem.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ja i dalje tipujem da je problem sa pritiskom goriva tj nešto u vezi goriva.

- Chevapson
Ma čisto sumnjam da je za otvaranje, 150tkm na njemu, a stvarno radi dobro nije da imam probleme ovako s njim, jbg 10,5l gradske potrosnje mislim da je realno (kao i po autodati) pošto ga vozim toliko da se ne stigne ni zagrijati (male relacije u gradu), a i imam malo tezu nogu.
Potrosio sam do sad koliko sam ga i platio 2,200eura, nisam normalan a?
Markedjani, ako je problem s pritiskom goriva, zasto se ne vidi na manometru onda? Pritisak mu pumpa dobar, a i zadrzava do minute negdje onda se nesto malo smanji, provjeren dovod goriva od pocetka do kraja, provjerena pumpa i radi dobro, svi filteri zamjenjeni, apsolutno sve. Vecina mi kaze ma to je fordu mana, ocito trebam prihvatiti to, jer je internet pun tih problema s paljenjem a nigdje nisam vidio da je netko uspio rijesiti problem, doslovno sve sam probao, vozit cu dok ide i to je to, previse para je oslo a problem nije otklonjen
Potrosio sam do sad koliko sam ga i platio 2,200eura, nisam normalan a?

Markedjani, ako je problem s pritiskom goriva, zasto se ne vidi na manometru onda? Pritisak mu pumpa dobar, a i zadrzava do minute negdje onda se nesto malo smanji, provjeren dovod goriva od pocetka do kraja, provjerena pumpa i radi dobro, svi filteri zamjenjeni, apsolutno sve. Vecina mi kaze ma to je fordu mana, ocito trebam prihvatiti to, jer je internet pun tih problema s paljenjem a nigdje nisam vidio da je netko uspio rijesiti problem, doslovno sve sam probao, vozit cu dok ide i to je to, previse para je oslo a problem nije otklonjen

- Markedjani
- Predsednik kluba
Jeste ali šta mu dođe dobar pritisak u brojkama ?