Par problemcica sa Fiestom 1.4 TDCI
Moderator: Dragomir
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Par problemcica sa Fiestom 1.4 TDCI
@Trilix - Evo meni tu ulje izbacuje od juna 2009godine... I jedno 10ak fieste 1.4tdci koje sam gledao tu isto izbacaju ulje... Fabricka greska ? 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Koliko god pokusavali da naprave motor hermeticki zadihtovan, nece moci.
Pogledaj da li je neki od dihtunga pustio, ili se otegli neki srafovi. Uzmi sredstvo za ciscenje, operi motor, pa se provozaj i prati gde probija ulje. Tu je problem.
Turbina kad ti bude pravila problem znaces. Prati samo kolicinu ulja, ako se gubi previse, onda mozemo pricati o turbini.
Pogledaj da li je neki od dihtunga pustio, ili se otegli neki srafovi. Uzmi sredstvo za ciscenje, operi motor, pa se provozaj i prati gde probija ulje. Tu je problem.
Turbina kad ti bude pravila problem znaces. Prati samo kolicinu ulja, ako se gubi previse, onda mozemo pricati o turbini.
- Trilix
- Poruka: 23
- Član foruma od: sreda, 13. mar. 2013. u 16:13h
Vazi se,ubedili ste me... Neznam bilo mi onako logicno da turbina baca ulje kroz to crevo... Onda da ne diram niste jer kola idu normalno,vuce,nezvizdi ili nista samo malo tamo curi ulje...Ne gubi puno tipa zagodinu dana jednan podeok na meracu...popovicvl piše:Koliko god pokusavali da naprave motor hermeticki zadihtovan, nece moci.
E sad procitao sam da je to i zbog katalizatora,da se on zapusi pa turbina nemoze normalno da funkcionise... Hteo bi da ka skinem,jer imate iskustva s tim? Kome da odem posto sam iz Kovacice kod Panceva... Btw na Boschovoj dijagnostici sam video da ima senzor za temperaturu katalizatora...
Shomy_ksh piše:@Trilix - Evo meni tu ulje izbacuje od juna 2009godine... I jedno 10ak fieste 1.4tdci koje sam gledao tu isto izbacaju ulje... Fabricka greska ?

Hvala na odgovorima...
Proud Owener of Ford Fiesta 1.4TDCI
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
I da odes na valjke da testiras auto cisto da znas da li auto ima snage koliko bi trebalo da je ima, po meni u startu mozes da odbacis malo snage na gorivu, malo snage zbog cadji uzrokovane od strane egr-a i malo snage na kilometrazu...aj da dodamo i malo snage ode zbog tog katalizatora ako je zapusen...
Tako da
Sedni u neku drugu fiestu, provozaj je kao sto vozis tvoju pa uporedi
Ono sto bi mogao da uradis da sacuvas motor je, zatvaranje EGR-a pa ciscenje usisa od cadzi i eventualno katalizator napolje. Remap po zelji
Tako da

Sedni u neku drugu fiestu, provozaj je kao sto vozis tvoju pa uporedi

Ono sto bi mogao da uradis da sacuvas motor je, zatvaranje EGR-a pa ciscenje usisa od cadzi i eventualno katalizator napolje. Remap po zelji

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam