DPF Tdci?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Re: DPF Tdci?
Iskreno ne znam zasto bi to bilo tako, a i to je nesto sto mi potencijalno uvijek moze praviti problem, a bez njega imam osjecaj da bi auto bolje disalo 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Pa potencijalno sve na autu može da ti pravi problem, ako tako gledaš.
Jednom mesečno ga malo izvezeš na otvoren put, trećom ili četvrtom na malo veće obrtaje i ne bi trebalo da te zeza.
Ja ga imam, macaneli ga ima, mnogi ga imaju... pa nemamo problema. Kao što paziš gde i šta sipaš u rezervoar, tako se i za DPF malo pridržavaš nekih pravila
Jednom mesečno ga malo izvezeš na otvoren put, trećom ili četvrtom na malo veće obrtaje i ne bi trebalo da te zeza.
Ja ga imam, macaneli ga ima, mnogi ga imaju... pa nemamo problema. Kao što paziš gde i šta sipaš u rezervoar, tako se i za DPF malo pridržavaš nekih pravila

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
"Dijagnostikom ukloniti DPF."?!!!
Aj za mene mentola, kao ovo? To kao sto Chuk Noris prevrne sto na on-line pokeru?
Da li se ECU samo hackuje, tako da ignorise DPF, imao ga nemao, ili se unose/prilagodjavaju neki parametri za ubrizgavanje, trt mrt i ostalo vezeano za rad motora?
Izgleda da EGR i DPF imaju neke senzore, cim ih je ECU svestan, a katalizator nema?
Aj za mene mentola, kao ovo? To kao sto Chuk Noris prevrne sto na on-line pokeru?
Da li se ECU samo hackuje, tako da ignorise DPF, imao ga nemao, ili se unose/prilagodjavaju neki parametri za ubrizgavanje, trt mrt i ostalo vezeano za rad motora?
Izgleda da EGR i DPF imaju neke senzore, cim ih je ECU svestan, a katalizator nema?
-
I ja ga imamtotti piše:Pa potencijalno sve na autu može da ti pravi problem, ako tako gledaš.

- totti
Vladane, fizički se odstrani sa kola, a u programu se instaliraju parametri da ga nema
Na DPF-u često znaju da prave problem senzori temperature, koji se nalaze na ulazu/izlazu sa DPF-a. Oni riknu, a greška se prijavljuje kao neispravan DPF (sve ovo govorim kako se manifestuje na Pugu i još nekim kolima, ogradjujem se da je tako i na Fordu). Zato treba ići kod iskusnih majstora, ne može svako sve da radi
Inače, mislim da Ford i Pežo imaju DPF koji radi na istom principu (aditiv iz bočice spaljuje čestice), dok recimo Reno ima petu diznu, koja ubrizgava gorivo i prži garež.

Na DPF-u često znaju da prave problem senzori temperature, koji se nalaze na ulazu/izlazu sa DPF-a. Oni riknu, a greška se prijavljuje kao neispravan DPF (sve ovo govorim kako se manifestuje na Pugu i još nekim kolima, ogradjujem se da je tako i na Fordu). Zato treba ići kod iskusnih majstora, ne može svako sve da radi

Inače, mislim da Ford i Pežo imaju DPF koji radi na istom principu (aditiv iz bočice spaljuje čestice), dok recimo Reno ima petu diznu, koja ubrizgava gorivo i prži garež.
Poslednja izmena: totti, na dan utorak, 5. mar. 2013. u 18:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.

- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Macanelija ne trpaj ovde, on je uspeo da izbije katalizator bez skidanja lonca u kom on stoji!totti piše:Ja ga imam, macaneli ga ima, mnogi ga imaju... pa nemamo problema.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Ha-ha-ha-ha pa zar i ford ima mogucnost odradjivanja neke regeneracije?
- totti
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nisam citao celu temu, ali znam da Focus od sestre ima suv sistem, tj bez eolis tecnosti. Gagi mi kaze da ih ima i sa tecnoscu i bez. Bolje ako je bez, jer je jeftinije iz nekog razloga, nisam dublje zalazio u tematiku.totti piše: Inače, mislim da Ford i Pežo imaju DPF koji radi na istom principu (aditiv iz bočice spaljuje čestice), dok recimo Reno ima petu diznu, koja ubrizgava gorivo i prži garež.
Svakako, ja se uvek potrudim da ga odrzim cistim kad izadjem na autoput, tako da nema problema

Fiesta!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ljudi prvo se odradi dijagnostika pa se vidi sta je problem.Ako je problem do DPF-a,prvo pokusati regenaraciju i dosipanje eolis tecnosti a tek na kraju izbacivanje.Sve ovo ako je DPF problem.
DPF koji koristi eolis tecnost mora da ima dovoljno tecnosti u rezervaru jer i zbog toga auto nece da ide.Samo sto i eolis tecnost sama zaceplja DPF( potrosacko drustvo)
I kada izgore sva cetri grejaca auto nece da ide.
DPF koji koristi eolis tecnost mora da ima dovoljno tecnosti u rezervaru jer i zbog toga auto nece da ide.Samo sto i eolis tecnost sama zaceplja DPF( potrosacko drustvo)
I kada izgore sva cetri grejaca auto nece da ide.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja ne bih mogao mirno da vozim a da znam da imam u funkciji dpf egr kat..
inace iako mi je auto euro 4 nemam dpf

inace iako mi je auto euro 4 nemam dpf
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
regneracija iz prica dura jedno 5000 kilometara pa pravi problem
dpf su ljudi znali zamijeniti, usuti novi aditiv, sve u ovlastenom servisu pa opet ne ide auto
originalnom dijagnostikom skidati dpf??? totti, bil se ja malo sad smijao
ja nisam radio al sam prodao dosta uredjaja i softvera za te stvari tako da otprilike imam cijelu sliku u glavi, meni djeluje jednostavno, vjerovatno nekom djeluje komplikovano, ali to je klasican flash poslije editovanja odredjenih stavki
ovaj jedan uredjaj sto sam nudio ovde sam ostavio sebi al nikad da uhvatim vremena da pokusam, dpf filter se izvadi tu ste u pravu ali morate ga "izbiti" iz auta, znaci odraditi ecu tako da on ne zna za dpf, za ocitavanja lambde, postupak sagorjevanja fol ostaje, u tank za aditiv se uspe nafta i smanji se kolicina ubrizgavanja "novog aditiva", ona povremeno kapne u auspuh ali to nema nikakve veze
bas ima jedan mondeo u gradu koji ceka na to a ja necu da se nudim da odradim, skuplje je kad dodju po mene
dpf su ljudi znali zamijeniti, usuti novi aditiv, sve u ovlastenom servisu pa opet ne ide auto
originalnom dijagnostikom skidati dpf??? totti, bil se ja malo sad smijao
ja nisam radio al sam prodao dosta uredjaja i softvera za te stvari tako da otprilike imam cijelu sliku u glavi, meni djeluje jednostavno, vjerovatno nekom djeluje komplikovano, ali to je klasican flash poslije editovanja odredjenih stavki
ovaj jedan uredjaj sto sam nudio ovde sam ostavio sebi al nikad da uhvatim vremena da pokusam, dpf filter se izvadi tu ste u pravu ali morate ga "izbiti" iz auta, znaci odraditi ecu tako da on ne zna za dpf, za ocitavanja lambde, postupak sagorjevanja fol ostaje, u tank za aditiv se uspe nafta i smanji se kolicina ubrizgavanja "novog aditiva", ona povremeno kapne u auspuh ali to nema nikakve veze
bas ima jedan mondeo u gradu koji ceka na to a ja necu da se nudim da odradim, skuplje je kad dodju po mene

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Veljo evo ja ti nudim casove o tome kako radi DPF i zasta sluzi i kako se izbacuje,koje vrste imaju,ali morao bi da dodjes do Beograda.Orginalnom dijagnostikom se moze na pojedinim modelima to odraditi.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- totti
-
- Trovač foruma!
hvala kolega na ponudi al kao sto rekoh jako sam zauzet pa nisam u mogucnosti, ako budem i dolazio u skorije vrijeme bice nedjeljaDragomir piše:Veljo evo ja ti nudim casove o tome kako radi DPF i zasta sluzi i kako se izbacuje,koje vrste imaju,ali morao bi da dodjes do Beograda.Orginalnom dijagnostikom se moze na pojedinim modelima to odraditi.
da je ovo o izbacivanju dpf-a ids-om napisao neko drugi ne bih uvazio ali u ovom slucaju cu da se izvinem tottiju, totti sory al jedva sam te docekao

jako cijenim tvoje postove profesore, mozda ne djeluje tako ali je tako, samo sto volim raditi neke stvari sam, najlakse je otici u servis i platiti da ti neko nesto popravi al onda ne napredujes, i dalje ne znas nista o tom a ja volim svasta da znam
princip rada dpf-a znam otprilike, dovoljno za pocetak, malo sam se spremao za francusku da odradjujem peugeota i citroena dpf-ove,medjutim trudnoca je izbila tu opciju

- totti
- milan_gt
bogme vise posla ima veljo..i to sa jednim autom..

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
kako je krenuo preotece ti titulu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
- Trovač foruma!
kolega majstor naravno, od kako sam rijesio onaj problem sa auspuhom ne pricam sa svakim, ne moze svako da bude majstor kao dragomir i ja 
bar jos 7 dana cu ovako lijepo da se osjecam, a kad rjesim ovo sto nece preko 165 bice prvo dragomir, drugo veljo, nekoliko praznih mjesta pa niko

bar jos 7 dana cu ovako lijepo da se osjecam, a kad rjesim ovo sto nece preko 165 bice prvo dragomir, drugo veljo, nekoliko praznih mjesta pa niko

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Izvini Dragomire nismo te prepoznali!

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Trovač foruma!
krepaj skupa s milanommacaneli piše:kako je krenuo preotece ti titulu

al prije toga pomozite covjeku oko dpf-a
- totti
Ima još jedan po znanju ispred tebe, ali nije aktivan na forumu duže vreme - Dule majstor 

- milan_gt
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
a majstor Vidoja?totti piše:Ima još jedan po znanju ispred tebe, ali nije aktivan na forumu duže vreme - Dule majstor

ima se,moze se - nema se,mora se....
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h