focus 01. tddi baca crni dim
Moderator: Dragomir
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: focus 01. tddi baca crni dim
cime si uspeo da odvrnes onih 8 srafova na usisu?
Ja sam davno pokusavao, al' ni jedan da makne! Na kraju cu platiti da mi neko skine i u pm
Ja sam davno pokusavao, al' ni jedan da makne! Na kraju cu platiti da mi neko skine i u pm
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
zaboravih da kazem super si to odradijo ,. za pohvalu 

- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
...pa što bi skidao usis, kad si već blokirao egr ? Ne znam kako stojiš sa alatom... ako baš ne ide, probaj sa letvom (ako imaš) , pa demontiraj bočni nosač i pripodigni malo (pažljivo) motor. Trebalo bi da bude lakše.
Nemoj slučajno motor podbočiti odozdo na karter, ili nešto slično... karter je kao flis (savitljiv) te se može uviti ka usisu uljne pumpe (dešavalo se da zbog toga čak i pali lampicu od ulja, usled nedovoljnog pritiska) . Kod mene na mom modelu je neki magarac pre mene izgleda tako nešto uradio. Video sam to, kada sam bio kod Gagija (Dragomira) na dizalici. Sad me opasno mrzi da to radim, te ću najverovatnije to rešiti kod Gagija...

Nemoj slučajno motor podbočiti odozdo na karter, ili nešto slično... karter je kao flis (savitljiv) te se može uviti ka usisu uljne pumpe (dešavalo se da zbog toga čak i pali lampicu od ulja, usled nedovoljnog pritiska) . Kod mene na mom modelu je neki magarac pre mene izgleda tako nešto uradio. Video sam to, kada sam bio kod Gagija (Dragomira) na dizalici. Sad me opasno mrzi da to radim, te ću najverovatnije to rešiti kod Gagija...
HvalaRankofocus piše:zaboravih da kazem super si to odradijo ,. za pohvalu

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Bravo za posao
(i za uspešno smanjenje slika
)

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- dax92
-
Blokiran je EGR, ali ima vec godinu i vise dana da sam provalio da mi geometrija turbine ima skracen hod. Od garezi sigurno, i kad je stajao neko vreme, zapeklo. Uspeo sam to da odglavim (opet da se zahvalim Sasi
), ali hocu i nju da procistim zajedno sa usisom. Sigurno je da ce se kasnije manje prljati kad je zatvoren EGR.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Dax, kod tebe je sve to Sizifov posao, nemereš mu namaknuti snagu... 

- dax92
-
totti, nije zbog toga!
Kako ti dises kad ti je zapusen nos?!

Kako ti dises kad ti je zapusen nos?!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Daavno sam i ja cistio EGR, i reci cu ti samo da je to kod mene bio promasaj. Audi je dimio. Ocistili EGR, tad je izbacio dima Boze me sacuvaj, bilo ok par dana, i opet poceo da dimi sve dok ga nisam zatvorio skroz.
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: utorak, 26. feb. 2013. u 23:27h
da se vratim problemu sa nepravilnim radom, sto je i tema. i dalje ista stvar kad se ugreje, pocne da tandrce i da sa osecaju vibracije? kad se popusti dizna radi normalno. jel imao neko slican problem?
- fapmasina
- Poruka: 29
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2011. u 17:45h
A jesi li probao sa dijagnostikom kod nekog cuo sam negde da racunar regulise i ceo rad pumpe.
Pozdrav
Pozdrav
Ako hoces da pobedis ne smes da izgubis.
-
moguce da neradi preliv na dizni , proveri dizne.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
ja sam o tom razmisljao kad mi se palila lampica od ulja poslije zamjene dihtunga glave, da su savili karter, to cu vidjeti kad budem mijenjao remenicu alternatorabackarelli piše:...pa što bi skidao usis, kad si već blokirao egr ? Ne znam kako stojiš sa alatom... ako baš ne ide, probaj sa letvom (ako imaš) , pa demontiraj bočni nosač i pripodigni malo (pažljivo) motor. Trebalo bi da bude lakše.
kad sam ponovo dosao po auto rekao mi je da je skidao karter da vidi ima li opiljaka kakvih, uh, bas me sad zanima kad si ovo napisao
-
bio na dijagnostici, nema gresaka, bilo bi dobro kad bih imao druge dizne da probam ali mislim da ce morati pumpa na sto..
-
jel mogu to bez majstora da proverim?Rankofocus piše:moguce da neradi preliv na dizni , proveri dizne.
-
sto da ne , mozes bez majstora ali treba ti samo alat za ispitivanje dizni takoder i njenih preliva ako ti je to pri ruci moze
mozes da izvadis dizne i odneses kod bosiste da ti vidi ,
nista nije problem da uradis sam samo se mora materija proucit kao i alat .
provera dizni (tddi) je smesna cena , a relativno si siguran

mozes da izvadis dizne i odneses kod bosiste da ti vidi ,
nista nije problem da uradis sam samo se mora materija proucit kao i alat .
provera dizni (tddi) je smesna cena , a relativno si siguran
-
vazi hvala, ipak nista bez majstora(alata)