Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ima li neko dijagnostiku za skorpio 1991god.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Re: ima li neko dijagnostiku za skorpio 1991god.

Poruka od stefan milanov » subota, 7. apr. 2012. u 19:55h

nisi glup druze.vecina je prosla kroz iste nedoumice dok je skontala kako pravilno odraditi dijagnostiku sa diodicom.
greska 57 kod tebe- u prevodu suvise rano pocinjes davanje gasa, ponoviti test sa upaljenim motorom. sacekaj malo vise u odnosu na prethodne pokusaje sa dodavanjem gasa, pa vidi sta se desava. takodje me interesuje sta je sa greskama za koje si u prethodnim postovima napisao da se javljaju. da li ih jos javlja ili je ostala samo ova 57? ili ti zbog nje ne stignes do ocitavanja gresaka?

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » subota, 7. apr. 2012. u 20:16h

Ne javlja se baš ništa drugo. Samo 57 i to ponavlja, čini mi se, može ceo dan. Ja sam mu dao gas tačno kada je on sam od sebe popeo na 2000. Ono, samo, na kontakt, ponavljao je 65 i 66. Kada je dao signal da je test završen, 1 trepta, startovao sam, bilo je 5 treptaja pa pauza od 20 sec. onda ono treperenje od 1 sec.(7-8) pa nekoliko sec. i počeo sam da diže gas. tada sam stisnuo gas do kraja, dioda je počela da trepće istog sekunda. Kada sam pustio papuču, počelo je odbrojavanje; 57, 57, 57, 57 itd. Ne znam kako da prevedem ovo. Kao prerano davanje gasa ili nešto drugo. Eto tako je to bilo. hvala i pozdrav thumbsuph :ford:

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » subota, 7. apr. 2012. u 21:18h

sve je ok do onih pet treptaja. to je kod prepoznavanja ecu-a ili pocetak koer testa.poranio si sa gasom... sacekaj da spusti obrtaje bas onako na normalu, pa onda pogledaj diodicu(trebalo bi da zasvetli) i onda gas

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » subota, 7. apr. 2012. u 21:26h

Opet ću da probam. Sutra idem u Sr. Mitrovicu, pa ću malo da ga istestiram i na auto putu. Kick down, a i ostalo. malo mi je previše bučan. A i da vidim sinhronizaciju broja obrtaja i automat. menjača. Čini mi se da tu nešto nije u redu. Šta da kažem? Ponovo hvala. thumbsuph :ford:

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Poruka od pavke_88 » nedelja, 8. apr. 2012. u 11:02h

Pozdrav ljudi, jedno pitanje u vezi dijagnostike na isti motor sa istim konektorom... Da li prilikom tog testiranja i cele operacije se ne moze desiti da se nesto ne daj Boze sprzi, kao racunar automobila ili opet nesto oko inastalacije ukoliko se neka zica pomesa ili nesto lose spoji... Ja sam oduvek imao zelju svoj auto tako da testiram jer sam se nadavao oblizenjem majstoru para da ga stavlja na auto dijagnostiku jer sam se plasio da sam nesto ne zabrljam... Imam kodove gresaka na Autodati kao i celo uputstvo ali se nisam usudio da sam to prckam...
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » nedelja, 8. apr. 2012. u 14:09h

Fala Bogu da još neko nešto pita, da ja, stalno ne ispadam glup u društvu. Ajde nabaci taj spisak da vidimo. A što se tiče nekog spaljivanja, ja nisam još ništa spalio, a već nekoliko puta radim te testove i to poprilično nuspešno.
Evo, upravo sam se vratio iz Sr. Mitrovice. Ono što sam konstatovao, "kick down" radi. na oko 120 km/h, stisnem gas do daske aon ga vrati u niži penos i zakuca za sedište. Bukvalno "piksla" 150 km/h. Drugo mislim da su mi gume, "vintera", i ako nove, loše. Tresu. opet ono ljuljkanje po kolotrazima kao i da mi je, motor bučniji nego što mislim da bi trebalo. Možda je to i auspuh. Mora na reglažu i balansiranje hitno. Opet ono gušenje na benzinu dok je hladan. itd. Eto ukratko toliko.
A ti pavke, ajde pitaj jpš nešto. Nemoj da se stidiš. thumbsuph :clap: ;) :ford:
PS. Zaboravih, i ako nije u temi, potrošio mi je 10,97l/100 km? Nisam nešto divljao osim par puta, da ga testiram. (samo auto-put).

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » nedelja, 8. apr. 2012. u 15:11h

pavke_88 piše:Pozdrav ljudi, jedno pitanje u vezi dijagnostike na isti motor sa istim konektorom... Da li prilikom tog testiranja i cele operacije se ne moze desiti da se nesto ne daj Boze sprzi, kao racunar automobila ili opet nesto oko inastalacije ukoliko se neka zica pomesa ili nesto lose spoji... Ja sam oduvek imao zelju svoj auto tako da testiram jer sam se nadavao oblizenjem majstoru para da ga stavlja na auto dijagnostiku jer sam se plasio da sam nesto ne zabrljam... Imam kodove gresaka na Autodati kao i celo uputstvo ali se nisam usudio da sam to prckam...
moguce je druze... treba biti oprezan prilikom povezivanja zice sa naponom i prespajanja na konektoru za dijagnostiku..

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 8. apr. 2012. u 16:40h

pavke_88 piše:_
Iz auto date prati uputstvo a kodove imas gore postavljene za dohc.
Prvo prespojis dva pina na diag. konektoru pa treci i tek onda + na akumulator.
Slika

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Poruka od pavke_88 » nedelja, 8. apr. 2012. u 21:00h

Nekako sam imao straha da se usudim na tako nesto inace sam odavno to planirao... Za sada me auto odlicno sluzi, necu nista prckati dok ne bude potrebe za tim, pa cemo videti :) Da li su u pitanju skro identicni motori, po pitanju dijagnostike i celokupnog motora kada je u pitanju Scorpio 2.0 dohc i Sierra 2.0 dohc, ja posao od te pretpostavke pa se nadovezao na ovu temu, nadam se da nisam pogresio :wtf: :P thumbsuph
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 9. apr. 2012. u 14:24h

99% su isti, vecina razlike je u ostalim delovima.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“