Zamenjen dizel filter, nece da upali Focus tddi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: nedelja, 21. nov. 2010. u 23:12h
Re: Zamenjen dizel filter, nece da upali Focus tddi
Kasnije cu staviti akumulator na punjenje i ujutru probam ponovo i javljam. Pricao sam sa drugarom, koji me je pitao da li auto mozda ima potapajucu pumpu u rezervoaru... Koliko sam ja uspeo da primetim izgleda da je nema, jedino ako ne radi...
Koliko se ja razumem u ovu tehniku, mislim da bi u slucaju da je bosch pumpa neispravna trebalo bar da pogura malo goriva i motor baci koliko toliko dima? Sta drugi misle?
Koliko se ja razumem u ovu tehniku, mislim da bi u slucaju da je bosch pumpa neispravna trebalo bar da pogura malo goriva i motor baci koliko toliko dima? Sta drugi misle?
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
postoje fals filteri koji nelezu lepo na taj model bas tddi, ima lufta i vuce vazduh, znam na slucaj na mondeu tddi, e sad nemora da je kod tebe to, ali probaj, i nemoj da drzis prazan akumulator, odma crkne
, mora da se dopuni nesme biti prazan nikako, to je smrt za njih
....
neznam sta da ti kazem, kablovi sa drugog auta i pali, ako nece neznam dali je pametno da te savetujem da povuces, ali sa starim filterom, probaj prvo na akumulator, ali budi uporan, odmaraj i akumulator i alnaser...

neznam sta da ti kazem, kablovi sa drugog auta i pali, ako nece neznam dali je pametno da te savetujem da povuces, ali sa starim filterom, probaj prvo na akumulator, ali budi uporan, odmaraj i akumulator i alnaser...
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Elektroventil imas sigurno. I to ne samo obican elektroventil, vec elektroventil koji je deo imobilajzera.
Medjutim, ako bar malo goriva izlazi na cevima, onda najverovatnije nije on (on direktno blokira dovod goriva u pumpu). Na cevima ne treba da "pisa" gorivo, samo treba da ima pritiska, to jest da prska kad malo odvijes maticu na cevi. Kolicina goriva koja se ubrizgava u cilindar u svakom taktu je jako mala.
Uzmi najobicnije providno crevo, i spoj ga izmedju filtera i bosch pumpe umesto onog koje je tu fabricki (celo crevo stavi providno, nisam bas siguran na sta si mislio sa "Zamenio sa crevo koje ide od filtera do pumpe, u njega ubacio manje providno crevo"). Tako ces videti da li i dalje imas vazduha u sistemu, ili je problem nesto sasvim deseto.
Medjutim, ako bar malo goriva izlazi na cevima, onda najverovatnije nije on (on direktno blokira dovod goriva u pumpu). Na cevima ne treba da "pisa" gorivo, samo treba da ima pritiska, to jest da prska kad malo odvijes maticu na cevi. Kolicina goriva koja se ubrizgava u cilindar u svakom taktu je jako mala.
Uzmi najobicnije providno crevo, i spoj ga izmedju filtera i bosch pumpe umesto onog koje je tu fabricki (celo crevo stavi providno, nisam bas siguran na sta si mislio sa "Zamenio sa crevo koje ide od filtera do pumpe, u njega ubacio manje providno crevo"). Tako ces videti da li i dalje imas vazduha u sistemu, ili je problem nesto sasvim deseto.
Djak pesak 

- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
komsija najlakse bi problem resio uz pomoc nekog majsora koji se bar malo razume oko automobila i drukalice-vakum pumpice.dovoljno je na izlazu iz filtera postaviti pumpicu i navuci naftu dopumpe a zatim odviti cevi na diznama pa tek onda zaverglati da izbaci vazduh iz sistema i polako zavijati jednu po jednu. kao kod traktora.ako nemas nikog od majstora da ti pomogne probaj da navuces ustima gorivo na izlazu iz filtera i povuci ga lagano na nekoj otvorenoj deonici puta.onaj ko te vuce nek zaleti malo brze tako da ti mozes fokusa ubaciti u trecu brzinu a da te on nesmetano vuce.tako ces najlakse izbaciti vazduh bez mehanicara i alata.naravno ovo nije pozeljno i nije majstorski ali bez majstora drugo ti ne preostaje,ako nece ni tako onda je zreo za posetu nekog servisa 

- fapmasina
- Poruka: 29
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2011. u 17:45h
Istu ovakvu muku sam imao ja sa vw Golf 2 samo sto je kod mene tada posle nekog vremena poceo da izbacuje beli dim pozadi ali nije hteo da upali, doso majstor i posle nekog vremena trazenja kvara ustanovio da mi je crko osigurac za grejace i jedan grejac, razlog nije znao majstor a ni tada ja jer je pre zamene filtera palio ko benzinac a i bio je avgust mesec tako da eto dodam nesto i ja cisto pogledaj i na tu stranu mozda ima necega.
Pozdrav
Pozdrav
Ako hoces da pobedis ne smes da izgubis.
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: nedelja, 21. nov. 2010. u 23:12h
Resen problem...
Ovako jutros cim sam se probudio, odjurim do auta da odvrnem sve cetiri cevi koje dolaze do dizni. Dedu stavim u auto i teram ga da vergla, u pocetku sam pomislio da ni ovaj put nece uspeti medjutim posle nekoliko skeundi poceo je na jednoj cevi da baca naftu i to cisto bez mehurica zatim kroz jako malo vremena i na ostalim. Pauza u verglanju da se zavrne jedna od njih i ostale samo postave, zatim je opet zaverglao malo da bih se uverio da li je i dalje situacija ista i zavrcem ostala tri i auto pali kao mina... Naravno ja presrecan, a i moji deda... Inace deda pozdravlja sve forumase i fordovce ovde koji su se javljali da pomognu a naravno i ja...
Sve u svemu ja sam dosao do zkljucka da ne vredi odvrtati jednu po jednu cev, vec sve cetiri pa ih onda zavrnuti, takodje imam utisak kao da se vazduh setao izmedju cevi dok sam ranije pokusavao da izbacim vazduh na svakoj posebno...
@matke, mozda navratim nekada do vas u SD posto sam cesto u prolazu, a sto se tice vuce stvarno nije majstorski, a i nije valjda stiglo do toga da nase fordove vucemo traktorom:)
Jos jednom veliki pozdrav svima i zahvaljujem se svima na podrsci i savetima.

Ovako jutros cim sam se probudio, odjurim do auta da odvrnem sve cetiri cevi koje dolaze do dizni. Dedu stavim u auto i teram ga da vergla, u pocetku sam pomislio da ni ovaj put nece uspeti medjutim posle nekoliko skeundi poceo je na jednoj cevi da baca naftu i to cisto bez mehurica zatim kroz jako malo vremena i na ostalim. Pauza u verglanju da se zavrne jedna od njih i ostale samo postave, zatim je opet zaverglao malo da bih se uverio da li je i dalje situacija ista i zavrcem ostala tri i auto pali kao mina... Naravno ja presrecan, a i moji deda... Inace deda pozdravlja sve forumase i fordovce ovde koji su se javljali da pomognu a naravno i ja...
Sve u svemu ja sam dosao do zkljucka da ne vredi odvrtati jednu po jednu cev, vec sve cetiri pa ih onda zavrnuti, takodje imam utisak kao da se vazduh setao izmedju cevi dok sam ranije pokusavao da izbacim vazduh na svakoj posebno...
@matke, mozda navratim nekada do vas u SD posto sam cesto u prolazu, a sto se tice vuce stvarno nije majstorski, a i nije valjda stiglo do toga da nase fordove vucemo traktorom:)
Jos jednom veliki pozdrav svima i zahvaljujem se svima na podrsci i savetima.
- montoya
- Poruka: 2144
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Extra drago mi je da si resio to da se ne cimas vise... 

Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Za ubuduće... filter ne menjaj dok ne dođe deda. 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
daj dedi da ti uradi malo sevisLale piše:Za ubuduće... filter ne menjaj dok ne dođe deda.

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Meni drago svaki put kada neko reši problem, sa sve pomaganjem (ili odmaganjem
) sa foruma, a za dedu mogu samo da kažem, "bez starca...." 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
slobodno kad si u prolazu navrati,ekstra je sto si uspeo da resis problem
i naravno fordovi se slepaju samo fordovim traktorima
slobodno kad si u prolazu navrati,ekstra je sto si uspeo da resis problem

i naravno fordovi se slepaju samo fordovim traktorima